Madarak

Toucan - egy nagy csőrű madár

Pin
Send
Share
Send
Send


A madár szokatlan nevet kapott a "Toko", "tokano" szóból. Így sikoltozik a dzsungelben.

Néhány érdekes tény:

  • a tukán nemcsak a szavakat kiabálja, hanem tökéletesen paródiálja a trópusi madarak hangjait,
  • Nagyméretű csőrével a tukán hangosan kinyílik, meg kell szoknia a trópusi erdőkben ilyen hangot.
  • a madár viselkedése zajos, és állandó, zaklatott sírok kísérik, amelyek több kilométerre hallhatók,
  • fogságban él, sokáig szereti a kapcsolatot egy személyrel, de nem képes beszédet utánozni.

A tukán a hosszú, masszív csőrével azonnal felismerhető. Súlyosnak tűnik, de üres üregekből áll, így szinte semmit sem mér. Ugyanakkor a keratin beak erőt ad.

Toucan - érdekes tények:

  1. A tukán csőr a klímaberendezéshez hasonlóan működik - a hőben a csőr üregében összegyűjti a felesleges hőt. Hideg időben a csőr segíti a melegen tartást.
  2. Csőrrel meghatározhatja a trópusi harkály életkorát. A Nestlingsnek van egy csőrük, melynek alsó része hosszú. Segíti őket abban, hogy jobban elkapják az ételeket, amiket a szüleik dobnak rájuk.
  3. A csőr szélei mentén olyan foltok vannak, amelyek a fűrészfogakhoz hasonlítanak. Segítenek a tukánnak, hogy ételeket kapjanak.
  4. A csőr és a nyelv egyedülálló alakja ideális a passiógyümölcs és a füge gyümölcsének megrepedéséhez. A madarak számára is kényelmes, hogy együtt táplálkozzanak - az egyik a bogyótól szakad, felemeli, a másik fogást és eszik.
  5. A természet kényelmes helyet adott a nagy méretű csőr alvásához. A madár 180 fokban forog, a csőr a szárnyak között hátul van. A farok présel a gyomorba, szárnyait burkolja, elalszik egy ilyen hangulatos pózban.

A madár soha nem használ ilyen csodálatos csőrét fegyverként egy személy ellen, de a madár használhatja, hogy megvédje, így óvatosnak kell lennie.

Az élet útja

Toucánok aktívak a nap folyamán, éjszaka aludnak, ritkán találkoznak a föld felszínén, mozognak a fák ágai mentén. Az üregekben élnek, de nem tudják, hogyan kell elcsípni őket csőrükkel, ezért kisállatokat vagy madarakat üldöznek. Néha a termitáriumokban vagy a folyó magas partjainál találkozhatnak.

Érdekes tények a trópusi harkályokról:

  1. A madarak egyedül, párokban élhetnek állományokban. Az egyik üregben több toucán élhet. Barátságosak, segítik a hozzátartozóikat.
  2. Amikor megjelenik az ellenség, a madarak hihetetlen zajt okoznak. inkább elhagyja, hogy ne hallja őket.
  3. A fa boas, a ragadozó madarak, a vad macskák ellenségei a tukánoknak. Természetes óvatosság, kollektív bevétel, álcázás mentse el őket a madaraktól.
  4. A helyi lakosság elkapja őket, miközben a finom, zsíros húsok, a gyönyörű tollazatok kedvéért vadászik, amit rituális tárgyak készítésére használnak.

A tukánok kíváncsi, gyors, de nagyon zajos madarak.

Bird Diet

Ez egy mindenevő madár, de szereti a szenvedélyes gyümölcsöt, a banánt, a fügeit. Érdekes módon toucan eszik. Dobd el a gyümölcsöt a csőrével, majd összegyűjti és lenyeli.

  1. A tukán nem ragadozó, de néha gyíkok, pókok, rovarok, más madarak tojásai, még a csibék is.
  2. Ahhoz, hogy egy italt kapjon, minden egyes korty után vissza kell dobnia a fejét.
  3. A tukán nem válogatós az élelmiszerekről. Ha otthon marad, megkezdi a gabonaféléket, a gabonaféléket, a zöldségeket, a száraz kutyaeledeleket. Lehet kenyeret, húst, tojást, halat enni.

Egy ilyen szép madár nehezen elfelejthető. A ruhája koncert jelmeznek tűnik. Az egész test fekete farokrésze és a sárga, narancssárga, kék, zöld árnyalatú fej fényes színe csak az amerikai dzsungel trópusi tüskéjét díszítő tukán díszíti.

megjelenés

A tukánok nagy madarak, amelyek mérete körülbelül 40-60 cm, a madár típusától és nemétől függően.

Testük nagy és meglehetősen masszív, majdnem ovális. A fej ovális és meglehetősen nagy, erős és erős, messze a vékony és nem elegáns nyakból.

Ezeknek a madaraknak a fő jellemzője egy hatalmas csőr, amelynek mérete szinte egyenlő a test hosszával. Igaz, néhány fajnál sokkal kisebb: ez alig haladja meg a fej méretét.

A tukán szeme meglehetősen nagy, kerek és nagyon kifejező a madarak számára. Szemszín lehet fekete vagy világosabb, például sötétbarna.

A legtöbb faj farka rövid és meglehetősen széles, jól fejlett nagy, általában fekete toll. Ugyanakkor vannak olyan típusú tukánok is, amelyek elég hosszúak.

A szárnyak nem hosszúak és nem túl erősek, mert a toucánok nem nevezhetők első osztályú szórólapoknak. Azonban a sűrű trópusi erdőkben, ahol ezek a madarak élnek, nem kell hosszú járatokat végezniük, csak meg kell tudniuk fordulni ágról ágra, és egyik fáról a másikra kell mozogniuk.

A lábak általában kékes árnyalattal rendelkeznek, elég erősek és elég erősek ahhoz, hogy a madár hatalmas testét egy ágon tartsák. A kis csibéknek különleges sarkúsága van, amellyel a fészekben tartják.

A tollazat fő színe fekete, amit nagy és nagyon kontrasztos más színek, pl. Fehér, sárga vagy krém foltok egészítenek ki. Még a tukáncsomó is nagyon fényes színű: ezeknek a madaraknak bizonyos fajtáiban csak öt különböző árnyalat számíthat csak egy csőrre.

Általában a toucan testén található színes foltok a következők szerint vannak elrendezve:

  • A tollazat fő háttere a szénfekete. Ez a szín a fej felső részét, a madár egész testét és farját festette. Vannak azonban olyan fajok is, amelyek fő színe a tollazat nem elég fekete, hanem egy árnyalatú, különböző árnyalatú, például gesztenye.
  • A fej alsó része, valamint a torok és a mellkas színe világosabb kontrasztos színű: általában fehér vagy sárga, különböző intenzitású: halvány citrom vagy krémes sárga és telített sáfrány és sárga-narancs.
  • A Nadhvoste és az alsónemű is nagyon fényesen festhető: fehér, piros, narancssárga vagy más kontrasztos árnyalattal.
  • A szemek körül gyakran fényes foltok találhatók, amelyek ellentétben állnak a fő fekete háttérrel és a fej, a torok és a felső mellkas alsó részén található világos mintával.
  • A legtöbb típusú tukánnak a lába kékes-kék árnyalattal rendelkezik, a karmok is kékesek.
  • E madarak szeme fekete vagy barnás.
  • A szem körüli vékony bőr a kék, az ég kék, a világos zöld, a narancs-sárga vagy a vöröses fényesebb árnyalatokban festhető.
  • A csőr színe a különböző fajokban lehet sötét és világosabb és nagyon világos. De ezeknek a madaraknak a fekete csíkjain is kékes, sárga vagy narancssárga árnyalatok vannak.

Ez érdekes! A toucánok testének körvonalai, hatalmas törzsük, nagy fejük, hatalmas csőrrel és rövidített farokkal, valamint a tollazatok nagyon világos és kontrasztos színével együtt szokatlan és groteszk megjelenést adnak. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a toucánok szépek, bár saját maguk is.

Viselkedés, életmód

Toukánok a fényes megjelenésükért és vidám elrendezésükért, viccesen "Amazóniai bohócok" -nak nevezik. Ezek a madarak szívesebben tartják a kis állományokat - kb. De a tenyésztési időszakban párokat képezhetnek, utána nőtt utódokkal visszatérnek a nyájba.

Néha, amikor a toukánoknak migrálniuk kell, ami rendkívül ritkán fordul elő, mivel ezek a madarak rendkívül vonakodnak elhagyni a lakott helyeket, nagyobb állományokban gyűlhetnek össze. Ugyanez történik, amikor néhány kis csoportnak sikerül megtalálnia egy különösen nagy gyümölcsfát, amely hosszú ideig képes megvédeni ezeket a madarakat, és táplálékkal látja el őket. Ebben az esetben a toukánokat is nagy állományokba lehet kombinálni.

Ezek a madarak elsősorban napfényes órákban mutatnak aktivitást. Ebben az esetben a tukánok ritkán leereszkednek a földre, inkább a fák koronáinak ágai közé tartoznak, ahol sok élelmiszer van, és ahol a ragadozók nehezen mászhatnak.

A toucánok nagyon zajos madarak, akiknek sírjaik messze elterjedtek az esőerdőkön. Ugyanakkor nem egyáltalán nem szörnyűek, hanem éppen ellenkezőleg, nagyon barátságos lények, amelyeknek is egy különleges humorérzéke van. A toucánok baráti kapcsolatot tartanak fenn a csomagjaik többi tagjával, és szükség esetén hozzátartoznak rokonaihoz.

Ezek a madarak vidám elrendezésükről és vicces szokásikról ismertek. Gyakran játszanak egymással, ugrik a fák ágaira, és csókokkal robbantanak rájuk, majd fejükkel oldalra billentve hallgatják a "zenét". A vastag ágak villásaiban az eső után felhalmozódó vízben is zajt hallanak.

A tudósok között nincs konszenzus arra vonatkozóan, hogy miért van szükség egy tukánra, és első pillantásra kényelmetlen csőrre. Furcsanak tűnik az emberek, akik nem ismerik ezeket a madarakat: hogyan élhet ez a tukán normálisan, ilyen „díszítéssel”? Valóban, egy nagy és nehéz csőr jelentősen bonyolította volna a madár életét. Miért nem történik ez? Végtére is, a tukánok nem nézik meg a természet által sértett összes boldogtalan teremtményt, éppen ellenkezőleg, nagyon optimista és vidám madarak.

Ez érdekes! A tukáncsomó túlságosan masszívnak tűnik: valójában meglehetősen könnyű, mivel sok levegőüreggel rendelkezik, ami jelentősen csökkenti a súlyát.

A tukánhoz óriási csőrre van szükség, először azért, mert segít abban, hogy ételeket állítson elő, sőt sok kutató egyetért abban, hogy ezeknek a madaraknak a csőr egyfajta "kondicionáló" szerepet játszik, és nagy szerepet játszik a termoregulációban. Ezen túlmenően, a hatalmas csípőjükre mutató félelmetes kattintások segítségével ezek a madarak elhajtanak a ragadozóktól, és megvédik magukat és utódaikat.

Fogságban a tukánok nem okoznak szorongást a tulajdonosaikra, és nincsenek velük problémák, kivéve azt a tényt, hogy az ilyen méretű madaraknak nagyon nagy ketrecekre van szükségük, amelyeket gyakran maguknak vagy rendelésre kell tenniük. Otthoni tartalommal a toucánok barátságos, sőt szeretetteljes karakterrel, valamint a természetben rejlő intelligenciával és leleményességgel élvezik a tulajdonosaikat.

Tucánok típusai

E madarak nyolc faja az ornitológusok valódi toucánjának tekinthető:

  • Sárga-torkos tukán. A test hossza - 47-61 cm, súlya - 584 és 746 g között. A fényes sárga torkát és a felső mellkasi kitüntetéseket szűk vörös szegéllyel választják el a fő szén-fekete háttértől. Nadhvoste krémes fehér színárnyalat, podhvoste - élénkvörös. A számla kétszínű, mintha sötétebb és világosabb árnyalatokra osztaná az átlót. A teteje világos sárga, az alsó része pedig fekete vagy barna-gesztenye. A szemek köré halvány zöld folt van. Ez a madár az Andok keleti lejtőjénél él: Peruban, Ecuadorban, Kolumbiában és Venezuelában.
  • Toucan Ariel. A méretek megközelítőleg 48 cm, súlya 300-430 g. A fő szín lakkfekete. A fej, a torok és a felső mellkas alsó részén világos sárga folt van, a fekete csőr alapja is színezett ebben az árnyékban. A sárga és fekete színek határán világos, narancssárga színű jelek jelennek meg, a sötét szemek körüli foltok és foltok világos kékes vékony bőrfoltokkal vannak körülvéve. Toucans-arieles az Amazon délkeleti régióiban él.
  • Citrom-te tukán. A test hossza kb. 48 cm, súlya körülbelül 360 g. Ebben a szén-fekete madárban a mellkas felső része és a torok elülső része halvány citromfestékkel festett, fehér oldalra fordítva. A szemközti terület világos, kékes, fehérre fordul. A csőr tetején kékes-sárga keskeny csík van, alapja is ugyanolyan színű. Ezek a madarak Venezuelában és Kolumbiában élnek.
  • Kék felületű tukán. Ez a madár kb. 48 cm hosszú és 300-430 g súlyú. A torkán és a felső mellkason lévő fehér foltot vöröses csíkkal elválasztjuk a fő fekete színtől. Ragyogó kék foltok vannak a szem körül. Nadhvoste tégla-vöröses árnyalat. A csőr fekete, kivéve a sápadt sárga sávot, amely sárga színű. Ezek a tukánok Venezuelában, Bolíviában és Brazíliában élnek.
  • Vörös mellű tukán. Az ilyen jellegű képviselők közül a legkisebb a csőrük rövidebb, mint más toukánoké. Ezeknek a madaraknak a mérete 40-46 cm, súlya 265-400 g. A torok és a mellkas felső része sárgás-narancssárga színű, sárgásfehér színűek. A mellkas és a has alsó része piros, a szemek körüli foltok vöröses árnyalatúak. A csőr zöldes-kék árnyalatú. Ezek a madarak Brazíliában, Bolíviában, Paraguayban és Argentína északkeleti részén élnek.
  • Rainbow Toucan. A test hossza 50-53 cm, súlya - körülbelül 400 gramm. A mellkas, a torok és a fej alsó része citrom sárga színű, amely a fő fekete szín határán szűk piros csíkkal oszlik meg, a farok élénkvörös. A csőr négy árnyalatban van festve: zöld, kék, narancs és piros, szélén és alján fekete szegély van. A fekete, keskeny csíkok a két felső és alsó gerenda széleit szegélyezték. Ezek a toucánok Dél-Mexikóból Kolumbiából és Venezuelából északra élnek.
  • Nagy Toucan. A hossza 55-65 cm, súlya kb. 700 g. A tollazat fő színe fekete. A fej, a torok és a mellkas alsó részén fehér folt van. A nadhvoste is fényes fehér, míg az alsónemű piros. A szeme kékes foltokkal van határolva, és ezután narancssárga jelöléssel van körülvéve. A csőr sárga-narancssárga, keskeny piros csík a tetején és a fekete foltok közelében a talp közelében és a végén. Ezek a tukánok Bolíviában, Peruban, Paraguayban és Brazíliában élnek.
  • Fehér mellű tukán. A hossza 53-58 cm, súlya 500 és 700 g között van, a neve pedig a torkának és a felső mellkasának színe tiszta, fehér. A fekete háttérrel rendelkező határán piros csík van. A csőr sokszínű: a fő tónus vörös, míg felső részén türkiz és világos sárga árnyalatok vannak, amelyeket egy vörösszén-fekete csík határoz meg. Fehér mellű tukán, főleg az Amazon-ban.

Ez érdekli! A toucánokat azért nevezték el, mert az egyik fajuk képviselője úgy hangzik, mint "tokano!".

Habitat, élőhelyek

A toucánok Közép- és Dél-Amerika erdőiben, Mexikótól Argentínáig élnek, sőt, mind az alföldi trópusi esőerdőkben, mind a felföldön találhatók, 3 km tengerszint feletti magasságban. Ezzel egyidejűleg a madarak inkább a könnyebbre települnek, például az erdők szélén, vagy a ritka ligetben, és nem az erdők vastagságában. Nem félnek az emberektől, és gyakran laknak az otthonuk közelében.

A tukánok üregekben élnek, de azért, mert csőrük nem alkalmas a keményfa lyukak készítésére, ezek a madarak inkább a fák törzsében lévő lyukakat foglalják el. Ebben az esetben gyakran sok madár él ugyanabban az üregben.

Ez érdekes! Annak megakadályozására, hogy a csőr túl sok helyet foglaljon a feszes fészekben, a tukán 180 fokot fordít, és a csőrét a hátára helyezi magának vagy a legközelebbi szomszédjának.

Tukan diéta

Általában a tukánok növényevő madarak. A gyümölcsök és bogyók nagyon kedvelik, és néhány trópusi növény virágát is elfogyaszthatják. Ugyanakkor a meglehetősen vastag ágon ülő madár kihúzza a fejét, és csőrével egy finom gyümölcsre vagy bogyóra jut. Ha nem lenne a hosszú csőr, akkor lehetetlen lenne, hogy a tökéletlen tukánok elérjék a gyümölcsöt, főként nagyon vékony ágakon, amelyek nem tudják ellenállni egy ilyen nagy madár tömegének.

Ezen túlmenően ezek a madarak eszik és állati ételeket: pókok, rovarok, békák, gyíkok, kis kígyók. Esetenként ne bánjon más madarak tojásaival vagy csibékkel.

Fogságban teljesen táplálkozás szempontjából teljesen szerény. Őket táplálhatjuk dióval, kenyérrel, különböző gabonafélékkel, tojással, sovány halakkal, valamint élő kis gerinctelenekkel és gerincesekkel, például rovarokkal vagy békákkal. Természetesen a legjobb étel számukra a trópusi gyümölcsök és bogyók, amik a toucánok a dél-és közép-amerikai őshonos erdőkben szoktak.

Szaporodás és utódok

A tukánok évekig párokat hoznak létre, és miután ez a partner általában nem változik.

Ezek a madarak fák üregében fészkelnek, ahol 1-4 fehér, ovális alakúak, közvetlenül a faporban, amelyet mindkét szülő egymás után fészkel. Ugyanakkor az inkubációs periódus két hétből áll: ez az időtartam a kis fajokban folytatódik. A nagyobb tukánok kissé hosszabb ideig keltik a tojásokat.

A toucan csibék teljesen tehetetlenek: meztelen, vörös bőrűek és vakok. A szemük nagyon későn nyílt - körülbelül 3 hét után. A fiatal tukánok nem sietnek a tollra: még egy hónapos korukban még mindig simaak, és nem túllépnek tollakkal.

Ez érdekes! A toucan csibék lábánál vannak olyan sarokkövek, amelyek védelmet nyújtanak a kopás ellen, mivel a csecsemőknek két hónapig kell ülniük a fészekben, és a toucanák fészkében lévő ágynemű nem puha.

Az apa és az anya együtt eszik a csirkeit, és egyes fajokban a rokonok és a csomag többi tagja is segíti őket.

Miután a kis toucánok támaszkodnak és megtanulnak repülni, a szülők visszatérnek velük a nyájukhoz.

Természetes ellenségek

Врагами туканов являются крупные хищные птицы, древесные змеи и дикие кошки, прекрасно лазающие по деревьям. Да и те нападают на них лишь случайно, так как благодаря яркой и очень контрастной расцветке, тукана нелегко заметить в густой кроне деревьев. Силуэт птицы как бы распадается на отдельные цветовые пятна и делает похожим на яркий тропический фрукт или цветок, что, нередко, и вводит хищника в заблуждение. Ha az ellenség megpróbálja megközelíteni az egyik madarat, akkor az egész csomagot, amely hangos és majdnem elviselhetetlen sírjaival, és a hatalmas csőrökkel fenyegető repedések segítségével azonnal elcsúszni fog, a ragadozó elhagyja a toucánok csoportját.

Népesség és fajok állapota

Bár ezeknek a madaraknak a lakossága elég nagy, néhány toucan faj védett. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a toucánok nem élhetnek vadon élő környezetben, kivéve a trópusi esőerdőkben, amelyek területe folyamatosan csökken. Általában véve a következő státuszokat rendeljük ezeknek a madaraknak:

  • A legkevésbé aggasztó fajok: egy nagy tukán, egy citromhéj, egy piros mellű tukán, egy szivárvány tukán.
  • A veszélyeztetett helyzetben lévő típusok: sárga-torkos tukán.
  • A sérülékeny fajok: fehér mellű tukán, kék arcú tukán, tukán ariel.

A tukánok zajos és nagyon barátságos madarak, inkább kisebb állományokban tartanak. Együtt táplálják az esőerdőkben lévő fák gyümölcsét és bogyóit, és szükség esetén együtt küzdenek a ragadozókkal. Bármilyen állat, bár inkább a növényi táplálékot fogyasztja, a tukánok könnyen fogságban gyökereznek. Jótékony és jóindulatú elkötelezettségük miatt megkülönböztetik őket, és sok évig örömmel fogadják a mesterüket szórakoztató szokásokkal, vidám és gondtalan elrendezéssel, és néha meglehetősen ártalmatlan leprával. Éppen ezért a törzsek indiánjai a tukánok által lakott területeken gyakran tartják ezeket a madarakat háziállatnak.

Általános információk

Toucan tartozik a rendőrséghez. Nevét a "folyóáram" jellegzetes hangos hangjai miatt kapta meg.

A felnőtt tukán teljes tömege nem haladja meg a 300-330 grammot. A hatalmas csőr gyakorlatilag nem növeli a súlyt, mert belsejében üreges. Méretei valamivel kisebbek, mint a testhossz (50-60 cm), és körülbelül 45 cm-esek.

A fajtától függően a tollazat színe fekete és smaragd között változik. A tukáncsomó fényes narancssárga-sárga színű, fekete hegyével, amely kissé hajlított. Egyes fajokban a „méltóság” színtartománya zöldes és csokoládé között változik.

Az egészséges egyén élettartama 30-50 év.

élőhely

A vadon élő madarak Észak-Amerikában, Brazíliában és Argentínában élnek. Ez egy erdőlakó, sűrű növényzetet kedveli a síkságon. A hegyekben a tukán is sokkal ritkábban települ. A maximális magasság, a madár számára kényelmes, nem haladja meg a 3 km-t a tengerszint felett.

A tukánok nem hajlamosak a fészkek építésére és független elrendezésükre. Fák üregében, más madarak házaiban élnek. Ne lerombolja ezeket a madarakat és fosztogasson. Nem nehéz számukra, hogy a házigazdákat saját otthonukból vezessék, és ott éljenek, ha ezek a madarak gyengébbek a fizikai képességekben.

A tukánok főbb fajtái

Az ornitológusok azonosították a toucánok 37 típusát és osztották őket 6 nemzetségbe. A mai napig a tudomány nem teljesen tanulmányozta az összes jellemzőjét. Ennek oka - az élőhelyek hozzáférhetetlensége és a teljes megfigyelés lehetetlensége.

Itt jól ismertek a toucánok ornitológiai fajtáiban.

Andigens: viszonylag nagy méretűek - akár 50 cm-ig, mindkét nem egyénisége ugyanaz. Párokban és csoportokban élnek a hegyekben.

Feketefejű Andigens: A férfiak gerincei nagyobbak, mint a partnereik. A test hossza 44 cm, kék tollazatú és sötétzöld farok van.

Flathead Andigens: megtalálható az Andokban. Hamu-kék tollazata és fekete fésűkagylójuk van.

Aracari: a legbámulatosabb fajta olajbogyó-toucánok fényes vörös farokkal. A test hossza 43 cm.

Mindezek a fajok különböznek a tollazat színében és méretében. A szövetek egyedülálló külső tulajdonsága és büszkesége a hatalmas csőr.

A tukánok jellege és viselkedésének módja

A tukánok gyakorlatilag nem igazodnak a repüléshez, mert gyenge, fejletlen szárnyaik vannak. Ezért ugrálással mozognak ágról ágra.

A tukánoknak nincs sok ellensége. A veszélyük elsősorban a boa. Ha a madár támadással fenyeget, az egész csomag siet, hogy segítsen. A „mindenkinek mindenkiért mindenkiért” elve sérült rokon esetében működik. Soha nem hagyja meghalni. Ehelyett védelmet nyújt, amíg meg nem erősödik.

Forró napokon a tukán túlél a csőr, ami a termosztátja. A felesleges hő a testből belép.

Szaporodás és párzási időszak a tukánokban

A tukánok monogám madarak. A párzás évente egyszer történik. Öt nappal a tojás megjelenése után. A Mason nem tartalmaz több mint négy darabot. Az inkubációs idő 16-20 nap. A keltetésben felváltva mindkét partner váltotta fel egymást.

Újszülött csecsemők tukánmentes. A csibék szemei ​​több napig zárva maradnak, és testük teljesen puha.

Az utódok 1,5-2,5 évig érik, majd a gyerekek teljesen hasonlóak a szüleikkel.

Kisállat az otthoni tartalomban

A tukánok háziállatokként, egzotikus rokonai papagájokkal együtt jól ismertek. Ezek az intellektus, a gaiety, a könnyű elhelyezés és a barátság megjelenését képviselik.

Ezek a madarak könnyen alkalmazkodnak az új szokatlan körülményekhez, és nem tapasztalnak erős stresszt. Természetesen, ha a tulajdonos jóindulatúan kezeli őket.

Egy tukánnak szüksége van helyre, ezért nem kell ketrecben lenni, hanem madárházban. A rozsdamentes acél anyagot ajánljuk a lakáshoz. Más madarakat a tukánhoz lehet kötni, mivel nem ütközik egymáshoz, és szívesen csatlakozik a szomszédaihoz. Szerelje fel a házat létrákkal úgy, hogy a madár ne unatkozzon, és ne mozogjon aktívan.

Két-három éves, fogságban tartott egyének rendszeresen utódokat termelnek. Ehhez azonban szükségük van a lehető legközelebbi feltételekhez a természeti és sok helyhez. Az otthonon belül hozza létre a trópusi dzsungel hatását. Ebből a célból használjon különféle ágakat, leveleket és más növényzetet. Fontos, hogy fenntartsuk a magas páratartalmat és a hőt, ami megfelel a trópusi éghajlatnak, amelyhez a tukánok szoktak.

A tukán megvásárlásának jellemzői

Egy egzotikus kisállat megvásárlásakor ébernek és óvatosnak kell lennie, mert van egy árnyalat a madár megvásárlásában.

Először is, nem olcsó tollas. Az ár a piacon két-öt és fél ezer dollár. Ha ez a megadott határérték alatt van, megtagadja a vásárlást. Valószínűleg beteg, nagyon régi madarat vagy csempészett árut árul.

A madarak és az emberek közötti arány az együttélés első hónapjaiban alakul ki. Ebben az esetben az eladókról beszélünk. Ezért előnyben kell részesíteni a jó hírnevét tiszteletben tartó jó kisállat-áruházat. Egy ilyen szervezet munkatársai speciálisan képzettek, ezért a háziállatokra jellemzőik és viselkedésük szerint utalnak.

Egy tukán megvásárlásával gyönyörű, szórakoztató, aktív és nagyon érdekes kisállatot szerezhet, ami órákig érdekes.

Élelmiszer-preferenciák

A tukán mindenevő madárnak számít. Ugyanakkor diétája is van, megfigyelve, hogy a madár hosszú egészséges életet él. A menü fő része a növényi eredetű ételek: bogyók és egzotikus gyümölcsök, amelyek a trópusokon bővelkednek. Ezek a banánok, datolyaszilva, füge és passiógyümölcs.

Gyakran toucánok rovarokat vagy gyíkokat esznek. Gyakran más emberek fészkjeit pusztítják el, majd más madarak étkezési tojásait.

Fogságban a tukán táplálkozik az általa előállított dózis szerint. Tudod etetni a madarat:

  • gabonafélék,
  • hal
  • dinnye,
  • vízzel áztatott kutyaeledel,
  • zöldség,
  • diétás hús: pulyka, csirke, nyúl,
  • főtt csirke tojás
  • rovarok a kedvtelésből tartott áruházból.

A felnőtt madarak napi menüjének alapja a gabonafélék (legfeljebb 300 g), gyümölcsök (1 db), zöldségfélék (1 db), áztatott kutyaeledel (100 g). Ne felejtsük el a bogyókat.

A magvak és a magvak tiltva vannak. Szintén kizárják a magas vastartalmú ételeket.

Érdekes tények a "nagy tüskékről"

Érdekes, hogy a csőr nem zavarja a tukánt, amikor alszik. Az a tény, hogy a tollak fejét 180 ° -ban elforgatják alvás közben. Ekkor a madárcsőr a hátsó részen található.

És a büszkeség tárgyáról. Anatómiai szerkezete, valamint a nyelv alakja ideális a füge és a passió gyümölcs megszerzéséhez. A madár nyelvének hossza megegyezik a csőr hosszúságával.

Az ornitológusok többször észrevették, hogy a vadon élő madár gyümölcsöket választott ki ágakból, majd feldobja, és a zsákmányt egy partnernek adja.

A tukán szeme egy élő műalkotás, mivel héja minden szivárvány árnyalatában van festve.

Ha hasznos információkat gyűjtött a cikkből, hagyja az alábbi megjegyzéseket, és ossza meg barátaival a szociális hálózatokon.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org