Madarak

Waxwing - egy madár, a fején egy csomó

Pin
Send
Share
Send
Send


A Waxwing (Bombuse) egy olyan madár, amely a monotípusos waxwing családba tartozik (Bombillidae), amely három fajból áll. Néhány évvel ezelőtt a barnások a Silk waxwings alcsaládhoz tartoztak, de most egy külön Ptiloganatidae család képviselői.

A cikk tartalma:

Waxwing leírás

Waxwings - a madarak kis méretűek, de meglehetősen világos és észrevehető színük van. A mai napig kilenc faj ismert és ismert, amelyek egy pár családot alkotnak: selymes waxwings és waxwings. Korábban mind a kilenc faj ugyanazon család képviselői voltak. A Veréb-szerű rendű madaraknak és a Sviristelle családnak nagyon jellegzetes és vonzó megjelenése van, de az ilyen madarakban a szexuális dimorfizmus nem egyértelmű.

A waxwing éneke hasonlít a „sweri-ri-ri-ri” vagy a sviriri-sviriri dörzsölő irizáló trilljére, amely nagyon hasonlít a fuvola hangjához, ami ilyen fajta szokatlan nevet okozott. A forró viasz monotípusos családjának képviselői állandóan egyszerűek és meglehetősen gyorsak.

megjelenés

Egy felnőtt egyed testhossza nem haladja meg a 18-23 cm-t, az átlagos súlya 55-68 gramm. A waxwingsen jól látható tufta van a fejen. A szín rózsaszínes-szürke, fekete színű szárnyakkal, sárga és fehér csíkokkal. A farokrész, a torokrész és a szemet áthaladó szalag fekete színű. A másodlagos szárnyas tollak csúcsai olyan apró, fényes piros lapokat mutatnak, amelyek csak a szoros vizsgálat révén jól megkülönböztethetők. A farok szélén nagyon észrevehető sárga sáv van, a szárnyon pedig egy keskeny, fehér színű csík van.

A különböző típusoknak van némi külső különbsége. Az Amur, vagy a japán waxwing (Bombils jaronis) egy kisméretű, 15-16 cm hosszú testű, vörös színekkel ellátott, a kormánytollakból, valamint a vörös szárnyból. Az amerikai vagy cédrusfű (Bombilla cedrórum) kevésbé világos és észrevehető színezékkel rendelkezik, és a közönséges viaszos (Bombillа gаrrulus) puha, selymes, főleg barna tollazat, fekete és sárga jelöléssel.

Ez érdekes! Az őszi ősszel a fiatalok barnás-szürke, barna-fehéres hasa, és a csaj felszereléséhez a gesztenye alátét jelenléte és a farok és a szárnyak fejlett sárga színe van.

A madár csõje viszonylag rövid és viszonylag széles, hasonlít egy légcsapda csőrére, egyenes alsó mandibella és enyhén ívelt csúcsa a csőr felett. A madár lábai erősek, ívelt karmokkal rendelkeznek, amelyek jól illeszkednek az ágak átfogásához, de nem a gyors mozgáshoz. A farokrész rövid. A farok tollai azonosak. A madarak szárnyai meglehetősen hosszúak, a csúcsot egy harmadik toll és egy elsődleges első toll alkotja.

Karakter és életmód

A Waxwing a legtöbb esetben nagyon ülő madár, de az aktív szaporodás időszakában a fajok képviselői inkább nagy állományokban tartanak, ami intenzíven vándorol egy gazdag étrend keresése során. Az ilyen madaraknak csak egy teljes moltja van az év során, ami felnőttekben októberben és novemberben kerül megrendezésre. A fiatal madarak részlegesen moltingban különböznek, így a nyári tollazatra az első téli tollazatra vonatkozóan a nyár utolsó évtizedében változnak.

Az egyházi gyülekezet monotípusos családjainak szeptemberi példányai már ebben a pillanatban jellegzetes sötét foltot szereznek a torok területén. Az első őszi időszak megkezdésekor a madár rendkívül kis tollazatot bocsát ki, és a kormány- és repülési tollak a következő év őszéig változatlanok maradnak.

Meddig él a waxwing

A waxwing a közös veréb egyik legközelebbi hozzátartozója, és egy ilyen madár átlagos élettartama természetes élőhelyén mintegy tizenkét év. A Waxwings gyakran fogságban marad, de az ilyen madarak ritkán készülnek kézzel.. Az ápolási és karbantartási szabályok szigorú betartásával az ilyen énekes állat élete tizenöt évig tarthat.

Habitat, élőhelyek

Amur, vagy a japán waxwing Északkelet-Ázsia lakója. Hazánkban az ilyen madarak gyakori az Amur régióban és Primorye északi részén. A téli időszakban a japán waxwing Japánba és Koreába, valamint Kína északkeleti részébe költözik. Az amerikai, vagy cédrusfarkas Kanadában és az Amerikai Egyesült Államok északi részén él.

Az ilyen madarak telelőterülete meglehetősen kiterjedt, és Közép-Amerika legdélebbi részén fekszik, és a viaszfűzők Ukrajna déli régióiba, a Krím-félszigetre, az Észak-Kaukázusra és a Transzkaukázia területére repülnek. Gyakran megtalálható a Volga folyó és az Urál szája, Türkmenisztán és Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kazahsztán és Kirgizisztán területén.

Ez érdekes! A biotóp túlnyomórészt erdei tundra vagy taiga tűlevelű és nyírfa területe, amely fenyő- és lucfenyőből, nyírból áll, de a szibériai keleti részén a vörösfenyő fák között a vörösfenyőfák között fészkelő időszakban kerül sor.

A közönséges waxwing széles körben elterjedt az északi félteke tajga erdőterületén. Ennek a családnak a madárai a ritka tűlevelű és vegyes erdei övezetek területén élnek, a vegetációval benőtt hegyekben, valamint tisztáson. A madaraknak a déli irányba történő migrációja mindenhol nem korábban, mint az észrevehető hideg időjárás vagy a havazás.

Majdnem mindenhol a waxwings legkorábban az első őszi hónap közepén hagyja el hazáját. Különösen nagy madárállományok fordulnak elő az ősztől a tél első felére. A tavaszi mozgalom északra általában kisebb állományokkal történik.

A waxwings étrendje

Amur, vagy a japán waxworms főleg növényi ételeket, például gyümölcsöket és bogyókat táplál. Tavasszal az ilyen kis méretű madarak növényi rügyeket használnak az élelmiszerekhez, és a nyár kezdetén a madár táplálkozás alapvető adagja mindenféle káros rovarral kiegészül. Leggyakrabban a madarak nagy állományokban maradnak, gyakran repülnek rovarokat, és táplálkoznak a lárvákról és a fiatal növények hajtásairól.

A nyári bogyós növényekből a madarak a Kalinát, az erdőket és a fagyöngyöt részesítik előnyben. A madarak a galagonya, a szibériai alma, a boróka, a dogrose és a homoktövis is. A téli hideg évszakban gyakran találhatók madárállományok az ország középső zónájában található településeken, ahol főleg berkenye bogyókat táplálnak.

Szaporodás és utódok

A nagy területeken és a különböző biotópokban leggyakrabban egy erdei fészek könnyű erdőben, érett fákban.. A madarak egy korukban érik el a szexuális érettséget. Az intenzív fészkelés szezonja májustól júliusig folytatódik. A fák felső részén felnőtt madarak állítanak elő csésze alakú fészket. Robusztus tollas fészek eléréséhez fű, haj, moha és tűlevelű fák ágai használhatók. A fészekben lévő tálcát gyengéd és lágy zuzmóval bélelték, és néha cédrus tűk vannak a tálcában. A fészkelésre leggyakrabban az erdősávot használják, közel a víztestekhez és más fészkelő párokhoz.

A waxworm minden évben új partnert keres. A nőstény férfiaknak a bogyókkal való táplálását is magában foglalja. A nő négy-hat tojást tartalmaz, kékes-szürke színű, fekete-lila foltokkal. A tojásrakást csak néhány hétig inkubálja a nőstény. Ekkor a hím minden gondot fordít a takarmányra, amelyet rovarok és bogyós növények gyümölcsei képviselhetnek. A világba bekövetkezett utódok körülbelül két-három hét alatt teljesen függetlenek lesznek.

Ez érdekes! Augusztus az az idõ, amikor a szárnyon született csirkék és az ezt követõ téli állomány kialakulása széles körben elterjedt.

Amur vagy a japán waxworms fészek a vörösfenyő és a cédrus erdei övezeteiben, és a párzási időszak télen tart. Az ilyen típusú nőstény tojásfektetéséhez egy kis fészket építettek, ami általában magas fák külső ágain fekszik. A saját készítésű fészek női növényi rostokkal tölti ki. Az egyik ilyen tengelykapcsoló két-hét szürkéskék színű tojást tartalmaz. Az inkubáció folyamata átlagosan egy hétig tart, és a teljes periódus időtartama 16-24 napig tarthat. Mindkét madár egy párban táplálja a született csibéket.

Természetes ellenségek

A mai napig tartó vadászok a legtöbb vadon élő állat és ragadozó madár kedvelt ételének forrása, ezért ezek a madarak fontos szerepet játszanak a természetes élelmiszerláncban. A waxworm fő ellenségei a martens, a weasels és a hawks, a vargányák és a varjak, valamint a baglyok.

Ez érdekes! A faj jelentős része nem rendelkezik védő színnel, ezért a fényes felnőtt madarak gyakran ragadozóknak számítanak, a tojást pedig a háziasszonyok és a mókusok aktívan fogyasztják.

A monotípusos családok három fajához tartozó kis méretű madarak aktívan elpusztítják a különböző káros rovarokat, és hatékonyan megakadályozzák a népesség jelentős növekedését. A waxwings többek között számos kultúra magjainak természetes forgalmazói közé tartozik, és hozzájárul bizonyos növények intenzív eloszlásához.

Népesség és fajok állapota

Néhány jól ismert waxwings faj még mindig rosszul érthető, de az IUCN szerint az ilyen madarak általános népessége meglehetősen sok, így az állapota nem lehet aggodalom a tudósok számára. A mai napig azonban az Amur waxwing szerepel a Vörös Könyv oldalain.

A fajok képviselőinek számának csökkenését elősegítette a télre szálló személyek ellenőrizetlen fogása, ahol az ilyen madarakat különböző ételek elkészítésére vagy dekoratív szárnyas háziállatokként tartják számon.

Waxwings leírása

A Waxwinger az emberekben „a madár szépségének” tekinthető, amely nem képes énekelni, hanem csak a csipogás és a síp, jellegzetes trillek kiadása - „sviririri ...”. A waxwings, jól öltözött meztelen madarak csomagjai mindig a városokban és a vidéken vonzza az emberek figyelmét. Ezek a rövid lábú madarak valamivel kisebbek, mint a seregély. A tetejüket nagy rózsaszín csomók díszítik. A kis test (kb. 15-18 cm hosszú) rózsaszínes-szürke színű. Barna-szürke, piros tollazatú, távolról rózsaszínű szürke. A fekete szárnyon jól látható sárga és fehér színű csíkok jelennek meg. A farok, a torok és a csíkok a szemek közelében feketeek. A farok sárga csíkkal van szegélyezve, a szárnyak szűk fehér csíkkal vannak díszítve. A közelben láthatod a tollak piros hegyét.

A nyári élőhely és a viaszfészek fészkelése az oroszországi teljes taiga-zóna, beleértve az tundra erdőt is. Ezek a tűlevelű erdők, a vegyes erdők és az ország északi területei. A leggyakrabban waxwings olyan helyeken található, ahol luc, nyír és fenyő nő. Egy különleges alfaj fészkel az Altaj-hegységbe. Júniusra a waxwings visszatér a fészkelőhelyeikre. A fészket különböző fafajokba építik. A fészket az építőanyagból készítik, ami mindig ott van. Ezek száraz gallyak, fűszárak, moha és zuzmó. A teljes szerkezet (több mint 20 cm átmérőjű és körülbelül 10 cm magasságú) puha tollakkal és lefelé bélelt. A tengelykapcsolóban három-hét aszaltkék vagy szürke-lila tojás található, szürke foltokkal és fekete foltokkal. Gyakran feküdt három-öt tojással. Két hét elteltével a csibék megjelennek. A vándorló vándorló madaraknak sikerül kikelniük a csibéket, mielőtt melegebb helyekre repülnek, közelebb a déli irányú hideg időjáráshoz.

A Waxwings repülhet a Kaukázusba, a Krím-félszigetre és a Közép-Ázsiába. Útközben (évente kétszer) ősszel és a kora tavasszal nagy állományok érkeznek a középsávba. A moszkvai régióban általában tél első felében, néha karácsonykor jelennek meg. Az ornitológusoknak több lehetőségük van ezeknek a madaraknak a tanulmányozására a „migrációk” alatt. A gyéren lakott és hozzáférhetetlen északi területen a waxwings titkos, ülő életmódot jelent.

Waxwings egy fa

Waxwings táplálása

Hazájukban waxworms bogyókat, kis gyümölcsöket, rügyeket, fiatal hajtásokat és rovarokat táplál. A madarak a kezüket kapták a szúnyogok, szitakötők, lepkék és kócsagok fogására, és megtalálják a lárvákat. Ősszel a waxwingsnek ebből a helyről nem annyira el kell repülnie, mint az éhségtől. Ezeket az okokat támasztja alá, hogy olyan helyeket kell találni, ahol sok élelmiszer van. Utazás közben a waxwings általában "vegetáriánusokká" válik. Ha sok bogyó van, a madarak egy darabig megállnak, és enni fognak. Olyanok, mint a hegyi kőris, boróka, viburnum, vadrózsa, borbolya és más fák és cserjék.

Waxwings kiváló étvágyat. A varázslatos háborúk sokat és gyorsan esznek. A bogyókat egészben lenyelik. Olyan mennyiségben, hogy gyomruknak nincs ideje az étel megemésztésére. Vicces, de ezeknek a madaraknak a megérkezéséről az ürülékeik találhatók. A félig emésztett bogyók narancsvörös foltjai a héj és a magvak maradványaiban a házak előtti lépéseket, vak területeket és területeket festik. A véletlenszerű helyeken „a viaszszárnyakból” származó magok csíráznak. Ezek a madarak néha meglátogatnak vályú és szívesen szívja magokat és szárított bogyókat.

Néhány héttel későbbi gúnyolódás után a csomagok elrepülnek, egyik helyről a másikra vándorolva. A repülési távolság az új helyeken lévő élelmiszer mennyiségétől függ. A tél végén - kora tavasszal a moszkvai térségben ismét fellángolódnak a viaszok, amelyek a nyárfa és nyárfák fennmaradó bogyóit és duzzadt rügyeit táplálják.

Waxwings a vezetékeken

Részeg waxworms

A Waxwings néha részeg. Az idegen madarak furcsa viselkedése régóta ismert. Nem csak hazánkban, hanem más államokban is, például skandináv országokban. Az ilyen helyzetek Amerikában is felmerültek, de a madarak ettek más gyümölcsöt. A részeg waxwings nemcsak ősszel, hanem tavasszal is megtalálható. Néha a mérgezést a fák szappan okozza. Például, juharcsirke. A tavaszi csepegtetése a törzsön és az ágakon a kéreg károsodásával áramlik. A Waxwings gyakran egy meleg és párás ősszel ürül, amikor már a bokrokra érkeznek, és a fák sok bogyót, különösen hegyi kőriset hagytak. Ilyen éghajlati viszonyok között a bogyós gyümölcslé elkezd erjedni. A varázslatos háborúk mindent elnyelnek, még erjesztett bogyókat is megtámadnak, és az egész állományban támadnak.

Az amerikai ornitológusok tanulmányozták a "részeg" waxwings és a testükben bekövetkezett változások viselkedését. Kiderült, hogy a madaraknak saját „kockázati csoportjuk” van. Ez a viaszfény. Amikor nagy mennyiségű bogyót fogyasztanak, a madarak nyelőcsőjén kezdődik a fermentáció. A májnak nincs ideje, hogy megbirkózzon a terheléssel. Az alkohol megváltoztatja a madarak viselkedését. Egy részeg waxwings nem egy vicces látvány. A madarak megállnak az űrben való navigálásban. Nem tudnak egyenes vonalban repülni, összeomlani akadályokba, leesni, megsérülni, sőt meghalni. És mivel az akadályok gyakran ablakok, házak falai és maguk az emberek, a lakosság pánikba kerül. Információ jelenik meg az agresszív részeg waxwormsról, akik arra törekszenek, hogy támadják az embereket és terrorizálják a városokat.

élőhely

A waxwing madár az orosz taiga-zónát részesíti előnyben. Ez a nyári élőhely és a fészkelőhely helye. Találkozhatsz vele az tundra erdőben. Előnyben részesíti az ország északi övezetében található vegyes erdőket, dugványokat és hvoynikit. A madarak, fenyők és lucfenyők leggyakrabban madarak által választott élőhelyeket választanak.

Waxwings - vándorló madarak. A hideg időjárás kezdetével közelebb kerülnek a déli irányba, ahol a helyek melegebbek. Néhány állomány a Krímre, Közép-Ázsiára és a Kaukázusra repül. Azonban a legtöbb előnyben részesíti a középsávot. A waxwing madár, mint általában, tél első felében, néha karácsonykor jelenik meg a moszkvai régióban.

A vándorlás során az ornitológusoknak nagyszerű lehetőségük van a madarak tanulmányozására. Valóban, a távoli és ritkán lakott északi zónában a waxwings ülő és titkos életmódot jelent.

Otthon, a madár waxwing eszik kis gyümölcsök és bogyók, fiatal hajtások és rügyek. Szerelmes madarak és rovarok. Elkapják a kezét, hogy repüljenek a szarvasok és a szúnyogok, a pillangók és a szitakötők. A viaszvirágok is táplálkoznak a lárvákon.

Az ősz kezdetével a madarak elhagyják a lakható helyüket. Az onnan való vezetés nem annyira hideg, mint az éhség. Olyan helyeket keresnek, ahol ételeket találnak. Utazásuk során a waxwings vegetáriánusokká válik. Olyan helyeken állnak meg, ahol sok bogyó van. A többi madár alatt próbáljon elég enni. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Érdekes tény, hogy a waxwings megjelenését az ürülékük jelzi. A madarak piros-narancssárga foltokat hagynak félbevágott bogyókból, héjdarabokkal. Az ilyen alom a házak előtt foltokat és lépéseket fest. A vetőmagokat hagyó magok néha különböző helyeken nőnek. Látogasson el ezekre a madarakra, és mesterséges adagolók. Ezek könnyen kiszárítják a szárított bogyókat és magokat.

Miután a csomag több hetet töltött egy helyen, egy másikra repül. Az új élőhely kiválasztása az élelmiszer mennyiségétől függ. Waxwings ismét a külvárosokban jelenik meg télen vagy kora tavasszal. Itt táplálják a maradék bogyókat, valamint a nyárfa és a nyárfa már megduzzadó rügyeit.

Furcsa viselkedés

A waxwing madár néha „részeg”. A madarak ilyen furcsa viselkedése már régóta ismert. Ez a jelenség nemcsak Oroszországban volt megfigyelhető. Az ilyen helyzetek Amerikában és a skandináv országokban merültek fel.

A "Drunk" waxwings nemcsak ősszel, hanem a tavaszi szezonban is megfigyelhető. Néha a "mérgezés" provokálja a fákat. Tavasszal a csonka a legkisebb károsodást okozza a törzsön. De gyakrabban, ha az időjárás meleg és párás, a waxwings ősszel részegül. A bogyók lé, amely a bokroknál maradt a madarak megérkezéséig, ilyen körülmények között kezd fermentálódni. Tágas madarak mindent enni. Lenyelik és erjesztik a bogyókat.

Az "ittas" waxwings viselkedését és a testük változásait amerikai ornitológusok tanulmányozták. Kiderült, hogy nagyszámú bogyó fogyasztása esetén az erjedés a nyelőcsőben kezdődik. Ugyanakkor a máj nem tud megbirkózni a megnövekedett terheléssel. A madár testébe fogott alkohol megváltoztatja a madarak viselkedését. Egy részeg részeg waxwings nem vicces látvány. A madarak nem navigálnak az űrben. Nem tudnak egyenes vonalban repülni, összeomlani különböző akadályokba, leesni, megsérülni és néha meghalni.

Az élőhelyek, a vándorló madarak vagy nem

A Waxwings télen gyakori látogatók a városokba, de titkosak, így a viselkedésük nagy része nem teljesen tisztázott, beleértve a szezonális mozgásokat is.

Helyesebb lenne, ha feltételesen nomádnak neveznénk őket, mert ha télen más területekre repülnek, akkor ezek rövid távolságok. A téli madarak délre történő repülésének vágyai nem fordulhatnak elő, ha enyhe tél van, és egy ismerős területen sok élelmiszer van.

A lakóhelye Észak-Amerika, Európa északi része és Ázsia, tűlevelű és vegyes erdők. Ősszel az állományokban a waxwings déli irányba mozog, jelenleg és télen a közép-Oroszországban, Franciaországban, Lengyelországban és Olaszországban találhatók.

Néhány állomány a Krímre és Törökországra repül. Amerikában élő Waxworms nyáron a kontinens délnyugati részén él, télen Mexikóba repül.

Megjelenés Leírás

Waxwing - egy kis madár, a test körülbelül 20 cm hosszú, súlya 60 g. Toll színe - szürke, rózsaszín árnyalattal, ez az árnyék fényesebb a fején. A fej hátulján egy fűszeres csomó, szárnyak a végén fekete-fehér foltokkal, szén-fekete folt a csőr alatt. A nőstények és az eurázsiai waxwings férfiak azonos színűek.

Egy selymes (amerikai) fekete selyemfekete, kék árnyalattal, de a nő szürke és láthatatlan. Hosszú, éles farok és vörös szemük van. Az ornitológusok úgy vélik, hogy a fekete viaszszárnyakat külön fajnak kell tekinteni.

Fészkelés és tenyésztés

Szigorúan monogámos waxwings nem nevezhető. Pár tavasszal összeomlik, a tavalyi partnert választják, de nem mindig.

A fészket egy, a talajtól nem túl magas tűlevelű pusztára építik. Száraz fű, gallyak, tűk - ebből építsünk egy fészket, az alsó gyapjú és moha törmeléke van.

A nőstény akár 5 kis kékes tojást is tartalmaz, az inkubáció során nem hagyja el a fészket, a hím hordozza az ételt. Pár hét múlva, amikor a csibék kikeltek, mindkét szülő ételeket szállít magának és kisgyermekeknek. További 15 nap elteltével a csibék önállóvá válnak.

Teljesítmény jellemzők waxwings

Eszik mind a rovarok, mind a bogyók, gyümölcsök. Élelmiszer-preferenciák waxwings az életkortól és az évtől függően eltérőek. A fészkeket a rovarok táplálják, és rögtön elkapják őket.

Élelmiszer pillangók, szitakötők, szúnyogok, kócsagok. A nyáron lévő növényi ételekből a waxwings eperfa és fagyöngy található. Az őszhez közelebb eső waxwings örömmel magával ragadja a vadon élő almákat, vagy azokat, amelyeket a kertben nem gyűjtenek.

A hideg kezdetével, amikor a viaszszárnyak már télen repülnek, a bogyókra váltanak: Kalinát, hegyi kőris, málna és áfonyát eszik, boróka. Ha egy madár által begyűjtött bogyó leesett a földre, akkor a waxwing soha nem fog repülni neki.

A bogyókkal borított fa vagy cserje alatt lévő talaj jele annak, hogy a viaszosok ott voltak.

Egy rossz hangot veszünk figyelembe, ha a waxwing hisztérikusan veri az ablakot vagy az ajtót, néha meghal. Ennek magyarázata egyszerű: bogyókkal és erjedt bogyókkal, amelyekből elveszítik a tájékozódást.

Ezek a gátlástalan madarak kiváló vetőmagelosztók. Peck bogyók szívesen és sokat, anélkül, hogy megrongálnák a magokat, gyomruk nem teljesen megemésztik a táplálékot. Miközben új helyekre repülnek, keresve az élelmiszereket, a viaszszárnyak nagy távolságra terítik a magokat.

Éneklő waxwings, ellenségei a vadonban, háziasítás

Azok a hangok, amiket a waxwing tesz közzé, nagyon különbözőek: dallamos csengés, mint egy harang, sípoló és csicsergő, nagy hangok.

A madár nevének eredete - a régi orosz "puffadt" (hangosan fütyül). Egy másik változat - a "cső" szóból, gyakran énekelnek, mint ez a hangszer.

Fő ellenségeik a ragadozó madarak: baglyok, sólyomok, hollók. A mókusok és a mocsarak waxwings-kel vannak fertőzve, elpusztítják a fészket, és tojást és csibéket esznek.

Könnyen tartható a ketrecben, de ha ön egyedül rendezi, akkor ülőgé válik, és majdnem nem fog énekelni. A legjobb feltételek a fogságban - nagy madárház néhány madárral.
Nézze meg a videót arról, hogy mik azok, ezek a waxwings.

Crested törzs

Bolygónkon sok madár, köztük a meztelen madár is. A Föld különböző részein uralkodó éghajlati zónáktól és időjárási viszonyoktól függően ezek a madarak maguk számára választják meg a kényelmes környezetet. Életmód, étrend, személyiségjellemzők, viselkedés és testméret jellemzi őket. Feltétlenül egyesíti ezeket a madarak szórakoztató tuft, festett a fejre.

A meztelen madarak közé tartozik:

  • waxwing,
  • közös csipke
  • Remeza zabpehely,
  • búbos banka,
  • tüskés farkas
  • páva,
  • Goatsin,
  • Búbos vöcsök,
  • kakadu
  • Észak-bíboros,
  • titkár madár
  • jay és mások.

Ezek közül a mezei madarak közül sokan megtalálhatók a hazánk nyílt terében. Mások egzotikus eredetűek és forró trópusokon élnek.

Téli madárvágás

A Waxwings kicsi, de nagyon látványos madarak élnek az orosz erdőkben. Egy felnőtt egyed súlya akár 70 gramm, a test hossza nem haladja meg a 18 cm-t, a fényes vörös foltok a test szürkésbarna tollazatának hátterével ellentétesek. A madarak szárnyai és farka fekete, világos sárga és fehér foltokkal.

Waxwing történik a külvárosokban, Szibériában, Krímben, valamint a Kaukázusban és Közép-Ázsiában. Nem fél a hidegtől, így az ország északi régióiban, a taiga és az tundra erdőben is jól érzi magát.

A madár eszik a hegyi kőris, a vadrózsa, a fafajok gyümölcsét, ahonnan néha részeg lesz. Ez akkor történik, ha erjesztett bogyókat vagy nektárt fogyaszt. Az ezt követő nem megfelelő viselkedés ebben az állapotban az agresszivitás, más madarak károsodásának és a helyi ragadozók kezébe való bejutás veszélyét fenyegeti: martens, mókusok, baglyok és hawks.

Field chibis

Egy másik harisnya, amely Oroszországban és Persiában, Indiában és Kínában él. Világos, színes tollal rendelkezik, és különbözik más viszonylag nagy méretű madaraktól. Egy felnőtt madár súlya 110-330 gramm, teste 30 cm-ig terjed, a chibis fekete és fehér tollai nagyon szépen csillognak a napfényben, és fémes csillogással rendelkeznek.

Élőhelyként a fenyő a nyílt területeket választja: rétek, sztyeppék, mezők, ahol burgonya nő, és ritka erdők. Fontos, hogy a terepet magas páratartalom jellemzi, és a közelben van egy tározó.

Élelmiszerként ez a madár, egy tuftával, rovarokat és kis gerincteleneket választ.

Chibis egy párot hoz létre az életre, fészket épít a föld felszínére. Egy tengelykapcsoló egyszerre nem tartalmaz több mint négy tojást.

Crested lark

Ez a madár, egy tuftával, mérsékelt mérete jellemzi: súlya legfeljebb 45 gramm, a borjú hossza nem haladja meg a 19 cm-t. A külső háztartás hozzájárul a száraz fű, a levelek és az ágak és a föld jó maszkolásához. A csipkebogyó fején kicsi.

A cápák kedvenc élőhelyei az utak, a homok, a ritka erdők, valamint a vasúti töltések. A kis madár rovarokat és gabonaféléket táplál. Ezért az ősz folyamán a lárpátok meleg területekre költöznek: Dél-Afrikában, Kenyában, Afrikában, Kenyában, Arábiában.

A párzás után legfeljebb öt világos sárga vagy bézs színű tojás jelenik meg a csipkés fészekben. A nőstény két hétig inkubálja az utódokat. 10 nappal a születés után a csibék készen állnak a felnőtt felnőtt életre.

Zabpehely Remez

Ez a madár, amelynek fején egy csomó van, meglehetősen kicsi. Súlya mindössze 20 gramm, a borjú hossza 15 cm, külsőleg nagyon hasonló a közönséges verébhez. A tollazatú, szürke és bézs színű, fehér és vörös csíkokkal festett kongenerátumtól megkülönböztethető. A hímek kissé nagyobbak, mint a nők. Zabpehely élőhely egy mocsár, amely közelében van egy ivóvíz test, valamint nyitott terek, ahol cserjék nőnek.

A Remez zabpehely elsősorban rovarokra és gabonafélékre táplálkozik. Amikor eltűnnek, ezek a madarak télre indultak Kelet-Ázsiában.

Zabpehely építi fészkeit közvetlenül a földre. A madarak maszkolásához használjon bemélyedéseket vagy bokrokat.

Erdő és vízimadarak

Az erdőkben és a mocsaras területeken élő közönséges madarak az éles-meztelen nyálka, a korsó, a hoopoe, a goatsin és a chomga.

A tüskés, mint ismert, erdei egészségügyi tiszt. A fej specifikus szerkezete és egyfajta hosszú csőr, hogy egyszerűen és hatékonyan kivonják a parazitákat egy fa kéregéből. Ami a megjelenést illeti, a madár nagyon színes és világos. Egy hosszú tufta a szárnyas jellegzetessége.

A kicsi jay is egy bézs-barna vagy kék-fekete tollazat színével díszített tufta tulajdonosa. Fekete és fehér fejfedők vannak. A lombhullató és kézműves erdők lakói bogarak, gyíkok, kis rágcsálók, békák eszik. Egy erős csőr, amely a végén hajlított, segít táplálékot adni a madárnak.

Hoopoe - egy másik fényes képviselője az erdei madarak világának. A címerét nagyon fényesen fejezik ki, valamint a madárfajta egyéb jeleit. A hátsó, a mellkas és a has bézs színű madár tollazata. A szárnyak és a farok területén a kontrasztos fehér és fekete csíkok nagyon lenyűgözőek.

A Crested Chomga és a Goatsin élőhelyként preferálja a tározókat és a mocsárokat. A Goatzin egy trópusi, meleg szerető madár. Ami a chomgi-t illeti, a régi világ területén él.

Egzotikus tufával

A távoli forró országok tollas lakói nagyon elegánsnak és fényesnek tűnnek. A címer, valamint a tarka tollazat, a madarak egyik jellegzetes színe.

A "koronázott" természetű tengerentúli madarak száma:

  • kakadu, egy hatalmas csomóval, ami egy mohawkhoz hasonlít
  • a titkár madár (sagittarius serpentarius), amely kecses alkotással, hosszú mancsokkal, csomóval, szárnyakkal és farokkal rendelkezik,
  • páva, beleértve a ritka fehér fajtát is,
  • északi bíboros fényes vörös tollakkal.

Ez a lista hiányos lenne a legszebb trópusi madarak nélkül. A paradicsomi mitikus madarakról beszélünk. Ez a kategória 45 fajtát tartalmaz. Legtöbbjük Új-Guineában él. Ebből az egzotikus fajtából hat-hegyes, meztelen paradicsom-madár különböztethető meg. A fején hat fényes toll van, amelyek egy koronához hasonlítanak. Méretük aránytalanul nagy a test hosszához képest, ami nagyon szokatlan.

Ha megtanult valamit hasznosnak a cikkből, hagyjon megjegyzéseket, és ossza meg barátaival a szociális hálózatokon.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org