Növények

Állati világ Tundra

Pin
Send
Share
Send
Send


Válaszok és magyarázatok

  • kozzz08
  • jövevény

A tundra növényzetét elsősorban zuzmók és mohák, az előforduló angiospermsek - alacsony fű (különösen a gabonafélék családja), cserjék és cserjék alkotják (például néhány nyírfafajta törpe, bogyós bokrok, áfonya).

Az orosz tundra tipikus lakói a rénszarvas, a rókák, a bornor juhok, a farkasok és a lemming izai-Rusaks. Kevés madár van: a Lappföld felszínén, a fehér szárnyú pásztor, a vörösoldalú ló, a piper, a fiatal hóvirág, a sarki bagoly és a fehér bélszín.

A folyók és tavak halakban gazdag (nelma, chir, omul, fehérhal és mások).

Polar róka

A poláris róka jobban ismert más néven - a sarkvidéki róka, amely híres a hófehér bundájáról. A poláris rókák sokkal kisebbek az erdei társaikhoz képest. A sarkvidéki róka testhossza 50-75 centiméter, míg egy gyönyörű farka 25-30 cm hosszú.

A sarki róka - a sarkvidéki róka az arktikus tundra elegáns díszítése.

Fehér és kék rókák különböztethetők meg, az utóbbiban a test színei sötétebb kávé vagy szürke, kékes ragyogással. Gyönyörű szőrme miatt az északi sarkok értékes kereskedelmi állatok. A legértékesebb kék róka.

A gyilkos bálnák tengeri emlősök. Kiválóan alkalmazkodik ahhoz, hogy túlélje a tundra kemény körülményeit. A gyilkos bálnák magas kalóriatartalmú ételekből táplálkoznak, melynek köszönhetően a testükben szigetelő réteg zsír. Ez a zsír megkönnyíti az életet a jeges vizekben.

A szubkután zsír hatalmas rétegének jelenléte miatt a gyilkos bálnák nem fagynak le jeges vízben.

Súlyos körülmények között, a gyilkos bálnák természete, nem csoda, hogy gyilkos bálnáknak nevezik őket. Ők megtámadják a delfineket, a tengeri vidrákat, a tengeralattjárókat, a tengeri oroszlánokat és még a nagy bálnákat is.

Oroszlánfóka

A gyilkos bálnákhoz hasonlóan a tengeri oroszlánok jeges tundrák vizeihez igazodnak. Az egyének meglehetősen nagyok és jó zsírréteggel rendelkeznek. A férfiak átlagosan körülbelül 300 kilogrammot, a nőstények pedig 90 kg-ot tesznek ki. Ilyen hatalmas méretekkel a tengeri oroszlánok sikeres vadászok.

Az oroszlánfóka olyan állat, amely tökéletesen alkalmazkodott ahhoz, hogy éljen a tundra kemény körülmények között.

De a gopherek nagyon kis méretűek. Ezeknek a kis rágcsálóknak a testhossza nem haladja meg a 14-40 centimétert, de vastag bundában védik a hidegtől. Annak érdekében, hogy a téli időszakban ne haljon meg, a gopherek nagy mennyiségű élelmiszert készítenek a lágyszárú növények magjából, amelyek akkor táplálkoznak, amikor minden hó borítja.

Ez egy másik kisméretű hörcsögcsalád, amely a hideg tundrában él. A sima szőrme és a vastag zsírréteg miatt nem félnek a fagytól. Az év folyamán aktívak maradnak, télen pedig a hóban készült fészkek. A nap folyamán ez a kis állat kétszerese a saját súlyának. Egész nap rövid szünetekkel táplálkoznak, és télen is tárolják az ételeket.

Kis kövér A Lemming nem fél a súlyos fagyoktól, mert meleg és a bőr alatti zsírok között védik.

A tömítések, mint a tengeri oroszlánok, jól települtek a hatalmas tundrában. A nyarat a parton töltik, ahol folytatják a versenyt, majd ismét visszatérnek a jéghez.

A fehér bálna testét vastag bőrréteg borítja, amelynek vastagsága eléri a 15 centimétert. Az ilyen vastag bőr védi a beluga bálnákat a károsodástól, amikor az éles jég között úsznak. És nem túlzsúfoltak, ha egy szubkután zsírréteget adnak nekik, ami 10–12 cm vastag.

A tömítések és a belugák nem fagynak vízben a vastag zsírréteg miatt.

A belugák télen nem könnyű, folyamatosan kell tartaniuk a polinákat, hogy ne fagyjanak fel, mivel ezeknek az állatoknak időszakosan kell emelkedniük és lélegezniük kell a friss levegőt. A jég erősen visszahúzódik. De néha tragikusan végződik a télelés, amikor a polynyákat túl vastag jégréteg borítja, a beluga bálnák pedig a jég fogságban vannak.

Elk és rénszarvas

Mindkét faj gyakori a tundrában, őshonos északi szélességű lakói. Leggyakrabban a jávorszarvas és a rénszarvasok télen meleg területekre vándorolnak. A tündérek télen kérget tudnak enni, így a nagy hóréteg nem jelent számukra problémát.

A rénszarvasban a hideg elleni fő védelem a meleg gyapjú és a bolyhos aljszőrzet.

A rénszarvas haja meleg, az aljszőrzet nagyon puha és vastag, az őrszőrszál hossza 1-2,5 cm. A belsejében lévő szőrszálak üregesek, ami javítja a hőszigetelést, továbbá lehetővé teszik az állat számára, hogy a folyóvíz áthaladásakor felszínen maradjon.

Arctic fehér

Ez a fajta nyulak jól illeszkednek az élethez a poláris terepen. A mancsoknak különleges alakja van, így a nyulak könnyedén mozoghatnak a hóban és nem eshetnek át, és nem is csúszhatnak a jégen.

A sarkvidéki nyúlszőrme bolyhos és nagyon meleg, ezért nem fagynak be a hidegben. A szín teljesen fehér, csak a fülek és az orrnyílások feketeak maradnak, így a nyulak a sarki havasok között láthatatlanok.

Morfológiájuk és viselkedésük alapján a sarkvidéki fehér hawksok tökéletesen alkalmazkodnak a sarkvidéki klímához.

Hosszabb fogakkal rendelkeznek, mint a szokásos nyulak, és alkalmasak a jeges növények repedésére. A sarkvidéki fehérek egész évben aktívak, nem hibernáltak.

Jegesmedve

A jegesmedvék csak azok az állatok, amelyeket sokan társítanak az Északi-sarkvidékhez. Ezek a nagy ragadozók lenyűgöző zsírraktárakkal rendelkeznek, amelyeket tavasszal és nyáron felhalmozódnak, aminek köszönhetően túlélik a téli éhezési hónapokat.

A gyapjú nem tartalmaz pigment színezőanyagot, az áttetsző szőrszálak csak ultraibolya fényt engednek át, javítva a hőszigetelő tulajdonságokat. A szőrszálak belsejében üregesek, így a kabát nagyon meleg.

A jegesmedvék lábainak talpai gyapjúval vannak ellátva, így nem fagynak vagy csúsznak a jégen.

Az ujjak között van egy úszómembrán, hogy a jegesmedvék a vízben vadászhassanak.

A jegesmedvék szezonális migrációt tesznek lehetővé. Nyáron közelebb kerülnek a pólushoz, és télen tovább haladnak délre, mászva a szárazföldre.

Télen a jegesmedvék egy den. Főként a terhes nőstények hibernáltak, és 50-80 napig tartanak, a férfiak és a fiatal nők évente hibernáltak.

Szürke farkas

A szürke farkasok a szánkó kutyák elődei, amelyek segítségével az emberek a hóban jártak. A szürke farkasok nagyobbak, mint a déli rokonok.

A szürke farkas szőrme vastag, bolyhos, két rétegből áll. Egy réteg egy aljszőrzetből áll, beleértve a vízálló, amely melegíti a testet. A második pedig a szennyeződéseket és a vizet elhárító őrszőrszálakból áll.

A szőrszálak alacsony hővezető képessége segít a szürke farkasok túlélésében éles téli körülmények között.

Az éhezés ideje alatt a szürke farkasok válhatnak a békákra és még a nagy rovarokra is, és télen az étrend nagy része növényi ételekből - vadon termő bogyókból és gombákból áll.

Az Ermines Európa és Észak-Amerika tundrájában él. Védőkabátjuk van: télen teljesen fehér lesz, míg a farok csúcsa fekete marad. Ezek az állatok magányosak, mászik és úsznak tökéletesen.

Az ermine jól úszik és mászik, de lényegében egy speciális földrepülő.

A pézsma ökrök Alaszkában, Kanadában, Grönlandban, Szibériában, Norvégiában és Svédországban élnek. Hihetetlenül hosszú gyapjújuk van, így nem félnek az északi élettől, még a legsúlyosabb fagyokat is elviselik. A gyapjú lóg le a földre, lefedve a lábakat. Kétféle szőrből áll: a külső hosszú és durva, és belül egy puha és vastag aljszőrzet. Az aljszövetet giviotnak nevezik, 8-szor melegebb, mint a juh gyapjú.

A pézsma ökrének hosszú és vastag gyapjújuk van, amely szinte a földre lóg, és megvédi a heves sarkvidéki hideget.

Fehér vagy polár bagoly

Ezek a madarak a tundrában terjednek. A poláris baglyok színe fehér, nagy számú fekete foltkal. Ennek a színnek köszönhetően a fehér baglyok jól álcázva vannak a hóban.

Télen a sarki bagolyok repülnek az erdő-tundra és a sztyeppe övezetekhez. Télen is letelepedhetnek. De egyesek télen fészkelő helyeken maradnak, és kis mennyiségű hóval és jéggel rendelkeznek.

Szöcskék és szúnyogok

A szöcskék szinte az egész földgömbön élnek, a tundra nem kivétel. A tundra területén 12 szúnyogfaj van, amelyek nyáron aktívak.

Nem meglepő, hogy a szúnyogok a tundrában is léteznek, és sokkal gyengébbek, mint azok, akik az ország melegebb régióiban élnek.

Tundra vadon élő állatok védelme

A tundra növények és állatok nagyon sérülékenyek, gondosan kezelni kell őket, mivel évekbe telik, amíg a biotópokat nehéz körülmények között helyreállítják.

A tundra állati és növényvilágának védelme szükséges.

Ma a Vörös Könyv számos olyan állatot tartalmaz, amelynek otthona a tundra: a chukchi kos, a fehér lábú, a fehér liba, a chukchi jegesmedve, a vörös mellű és fehér arcú nyereg, a fehér liba, a fehér daru, a rózsaszín sirály, a kis és amerikai hattyú.

Az állatok védelmére a tundrában az Északi-sarkvidék tartalékai: Lappföld, Kandalaksha, Taimyr és mások.

Ha hibát talál, jelöljön ki egy szöveget, és kattintson a gombra Ctrl + Enter.

rénszarvas

Ez a tartós állat a tundra egyik fő lakója. Enélkül nagyon nehéz lenne a helyi lakosság számára. A rénszarvas az artiodaktil emlősök közé tartozik.

Az állat megjelenése után meg kell különböztetni a hosszúkás testét és nyakát, valamint az ilyen alkotmányhoz képest aránytalan rövid lábakat. Egy ilyen szerkezet az állatot nem csúnya, hanem sajátos. Nagyok és kicsit kisebbek. Az első él a Távol-Északon. A második a szibériai taiga. A megkülönböztető képességük a szarvak, amelyek egyaránt magukban foglalják a szarvas férfi és a nőstény. Ez a nomád állat az időjárási viszonyoktól és a szezontól függően a tundrában mozog.

Sokan közülük kedvtelésből tartottak és értékes helyi kézművesek. A szarvasoknak ellenségei vannak a farkas, a talaj, a sarkvidéki rókák és a medvék arcán. A szarvas körülbelül 28 éve él.

Belukha - egy nagyon emlékezetes megjelenésű állat. Szinte fehér bőr nélküli mintázata van. Csak a fiatalok, újonnan született a világban, sötétkék bőrűek, amelyek végül ragyognak a szürke, majd fehérre. Akár 6 méter hosszúak és 2 tonna súlyt érnek el.

Ezek az állatok „barátságosak”, a takarmányozási időszak alatt több ezer egyedig tartó állományokban gyűlnek össze. A hangok sokaságával beszélgetve és az arckifejezéseket is használva, a belugák megerősítik egy nagyon gyors állat állapotát. Könnyen képezhetők és széles körben képviseltetik magukat a delfináriumokban a világ minden tájáról.

Belugas a parton született, és életük nagy részét a születési helyükön töltik. Figyelembe véve a címkézett egyének mozgását, a tudósok megállapították, hogy a fehér bálna emlékszik a születésének helyére, rendszeresen visszatérve ott. A parton a beluga bálnák kavicsokon lovagolnak, hogy elpusztítsák a halott bőrt. A bőr szélessége eléri a 20 cm-t, és nem nyúl, ahogy nő, így az állatnak meg kell szabadulnia a felső rétegétől.

Nyáron sekély vízben maradnak az étel és a meleg víz sokasága miatt, és télen észak felé haladnak a jéghajtáshoz. Télen zajlik a jégtakaró szélén, bár az állatok több kilométerre úszhatnak a jég alatt, a jég lyukakon keresztül lélegezve. Annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy ezek a nyíltvízi területek megfagyjanak, a beluga bálnák áthaladnak a jéghéjban, amely elérheti a 10 cm-t.

De még mindig fennáll az a veszély, hogy a féregfa elfojtja vagy nem talál időt, és néhány belugára tragikusan végződik a telelődés. Télen a belugák nagy érdeklődést mutatnak a jegesmedvék iránt, amelyek vékony jégen elakadják az állatokat. A Beluga sok zsírt tartalmaz, és a medvék számára ez a zsákmány kivételes siker.

A róka hasára hasonlít, csak kicsi kerek füle, rövid orr, és kisebb is. Télen az állat fényes, fehér bundában van öltözve, csak a kíváncsi szemek és az orr csúcsa sötét foltokkal áll ki. A sarkvidéki róka téli szőrme hosszú, bolyhos, vastag. A mancsai talpát gyapjú borítja. Nyáron szürkés-barna, kopott és vékony. Ekkor utódokat emel, és folyamatosan keres élelmiszereket. Nyáron a sarkvidéki róka vadászik a földön, de télen a jég több száz kilométeres mélységben hagyhatja a partot az óceánba.

Az állat mindent megesz, ami sikerül. Felkapja a jegesmedve táplálékmaradványait, ellopja a madarakból származó tojásokat - mögötte sziklákra emelkedik, bogyókat, növényeket és még algákat is eszik. A poláris felfedezők készleteinek ürítése, ha eljuthat hozzájuk. De a fő étel a lemmings. Amikor rókák közül sok van, legfeljebb húsz kölyök születik burrowsban, amelyeket ők maguk ásnak. A föld alatt összeragasztották az alagutak teljes labirintusát fészkelő kamrákkal és sok kijárattal. Kiskutyák, amikor kicsit felnőnek, kiugrnak az ételből, amit a szülők hoznak nekik, és hat hónap múlva felzárkózik a súlyukhoz, és egyedül élnek.

Poláris farkas

Ez a fehér jóképű férfi nem különbözik a társaitól a megjelenésében, kivéve a világos színű szőrzetet, melynek színei pirosak. Ezen kívül a poláris farkasnak van egy bozontos farka, amely hasonlít egy róka számára.

Ennek a színnek a segítségével a farkas a hóban van elfedve, és közel lehet az áldozataihoz. Ez a farkas meglehetősen lenyűgöző, a nők általában kisebbek, mint a férfiak.

A poláris farkasnak 42 erős foga van, ami még a legbátrabb vadásznak is félelmet kelt. Ezekkel a fogakkal az állat könnyen összezúzhatja a legnagyobb csontokat is. Mint mindenki más tundra állatok, a poláris farkas ilyen nehéz körülmények között megtanulta túlélni.

Ebben az esetben megfelelő a mondás, hogy a farkas lábát táplálják. Erős lábakkal rendelkező állat meglehetősen nagy távolságokat képes leküzdeni az élelmiszer keresésekor vagy a zsákmány üldözésében. A farkasok válogatósak az ételtől. Sőt, 14 napig is nélkülözhetik. Ez az iskolai állat még mindig a tundra összes lakójának zivatarja. Rövid, legfeljebb 7 év.

Az Északi-sarkvidéki vizekben él a legnagyobb csúcs emlős - a csirke, amely a Franz Josef Land, Novaya Zemlya, a Laptev-tenger, a Chukchi és a Bering-tenger partja mentén áll. Az ügyetlen megjelenés ellenére okosan és gyorsan úszik a parti vizeken, és a föld felett mozog.

Az óriás óriás testének hossza elérheti az 5 métert, a tömege pedig 2 tonna, a sörök legjellemzőbb jellemzője a hosszú, 2-4 kg súlyú, erős jégmadár, amely a jegesmedve elleni harcban hatalmas fegyvert jelent. Ez az öt méteres tengeri állat általában egy medvét támadja alulról, és minden hosszában belebugyol.

A dió nem fél a jeges víztől és a hideg sarkvidéki klímától. A teste, amely vastag zsírréteget és vastag bőrt (3-5 cm), jól védett a hipotermiától, ami lehetővé teszi, hogy ne csak a jeges parton, hanem a tengerben is aludjon. A garatba csatlakozó légzáró hüvelykujj segít abban, hogy alvás közben a vízben maradjon. A dió rosszul látja, de jó szaglással rendelkezik, aminek köszönhetően a veszély közeledtét érzi. Riasztás esetén az egész állomány felemelkedik a helyéről, és pánikba rohan a vízbe. Az összetörés gyakran megöli több személyt, akiknek a hasított teste a jegesmedvék ételévé válik.

A ropogós bőrt ritka, kemény haj borítja. A felső ajak több sorban mozog vastag vibrissae, nagy számú idegvégződéssel. A Vibrissae érintésszervek, amelyek segítségével a tenger gyümölcsei ételeket érzékelnek, különböző puhatestűeket, rákféléket, férgeket, kevésbé kis halakat fogva. A vetőmagban úszni és búvárkodni vágyó testek csúszdák, míg a hátsó papucsok a test alá húzódnak, ami lehetővé teszi az állat számára a jég felszínéről való kilökést.

A Walruses ötéves korukban kezd, és 3-4 évente egyszer. A nő egy kölyköt szül, és egy éven át óvatosan gondoskodik, amíg a diófélék nem száradnak.

A túlzott halászat ezeken az állatokon számuk csökkenéséhez vezetett, és néhány helyen még a teljes kihaláshoz is. Ezért a sárgarépa az "Oroszország Vörös Könyvében" szerepel, mint ritka, veszélyeztetett állatok.

Világos színű madarak vöröses-barna hátúval, a veréb méretével. Hol vannak emberek, ott találkozhatsz ezekkel a vicces, barátságos pichugokkal - néha még az északi sarkon is, a poláris felfedezők lakóhelyein! "Tewey, Tewey" - elterjedt az ezüst trilljeik a tundra felett. És a lakosok boldogok: "A tavasz jön!".

Időközben a hó hazudik, a kis madarak ügyesen futnak a növényről a növényre, felemelve a magokat. Nyáron, amikor a tundra zöldre vált, és a rovarok hordái megjelennek, a madarak állati takarmányra váltanak. A csibéket is rovarok táplálják.

Punochek sűrű meleg bolyhos sima tollak alatt - ők és nyugtalanok. De télen még mindig délre repülnek, ahol több élelmiszer van. Közép-Oroszország fölött repülve a kis rügyek leereszkednek a mezőkbe, hogy megerősítsék magukat a növények magjaival. És utána a tél csendben felugrik ide ...

Tundra farkas

Az Északi-sark északi részén és tundrában sok állat él. Itt élnek különböző típusú emlősök: a kis rágcsálóktól a nagy medvékig.

Встречаются и хищники. На вершине пищевой цепи находится волк. В тундрах обитает подвид волка – тундровый.

Тундровый волк является один из крупных подвидов в семействе волков. Взрослая особь может достигать веса до полусотни килограмм. Длина тела составляет до 140см, самки чуть меньше. Окраска шерсти меняется в зависимости от сезона и возраста животного. Télen szinte fehér, kis sötét foltokkal az arcon vagy hátul. A régi farkasok vöröses árnyalatú gyapjúból állnak, télen is fennmarad.

Téli bőr sűrűbb és vastagabb. Minden évszakban nagyon hosszú és puha. A tél hatására a nap hatása alatt a farkas bőr elhalványul és majdnem fehérvé válik.

A tundra farkas a hideg köveken alszik, a hóban eltemetve. Nem ásik a burrákat, csak a már létrehozott más állatok nyércébe települhetnek. A Tundra farkasok legfeljebb 20 felnőtt számára alkalmasak. A csomagban leggyakrabban a vezetők leszármazottai: az alfa-férfi és az alfa-nőstények. Néha magányos farkasokat vehetnek a csomagjukba. A merev hierarchia határozza meg a farkas helyzetét és a „kötelességeket”. A 2 év alatti fiatal farkasok nagyszerű állást és tiszteletet élveznek a csomagban.

A nagy állományokban az alfa-hím "alternatívák". Általában 3-4 nagy felnőtt farkas. Segítenek megtartani a rendet és a zavargásokat. A vadászatban minden farkasnak saját feladata is van: néhányat vadásznak, mások vadászik, csak egy vezető megölhet egy nagy állatot. A farkasok áthaladnak a láncon keresztül egy láncban, és csak a vezetőtől hagynak nyomot, a többit pedig a pályára kell lépni, nem adja ki a csomag számát. A farkasok házas párot alkotnak egy farkasért. Csak a vezetőnek és az alfa-nőinek lehetnek utódai. Ha más párok utódokat akarnak, akkor el kell hagyniuk a csomagot és saját családjukat kell létrehozniuk. Tavasszal több hétig az alfa-férfi és a nő elhagyja a csomagot, és együtt töltenek együtt egy új utódot.

A Tundra farkasok az oroszországi tundra területének nagy részét a Kola-félszigettől Kamcsatkaig lakják. Előnyben részesülnek a tundra mezők, előfordulhatnak a taiga és az északi tengerek partjainál. Skandináviában is megtalálható.

dunnalúd

E tengeri kacsa hímének fényes, fésűszerű növekedése van a homlokán, amely távolról vonzotta a nőstények figyelmét. A nőstényt szerényen festik, mert ő az, akinek a csibéket kell keltetnie, és nem vonzza a figyelmet.

A fésűket a tundrában felemelt helyeken fészkelik, és leereszkednek. Le a tojás, amikor alkalmanként táplálkoznak. Az ökörnek könnyű, meleg bolyhos van, a hasából húzza. A férfi elhagyja a kacsát, amint a tojáson ül. A fésű kiskacsák és velük együtt a tundra tavakba kerülnek, biztonságosabbak számukra és több étel. És amikor a csibék érik, mindenki a nyílt tengerbe költözik.

Búvárkodás, ökör evezés és mancsok és szárnyak. A tenger aljáról rákféléket és puhatestűeket gyűjtenek, kagylóval együtt lenyelik őket. Alsó rovarokat esznek, néha halakat. Tavasszal - a koronából és a télből maradt áfonya. Madarak télen a nyílt tengeren, polynyák között. Csak oroszországban élnek az erdei fésűvel.

A Bajkál pecsét a pecsétek családjának képviselője, amely az egyetlen olyan emlős a világon, amely a Bajkál-tavon él. Ő is jól érzi magát az édesvizekben, ellentétben a hozzátartozóival. Ahogy az egyén belépett a tóba, senki nem tud biztosan válaszolni, csak egy feltételezés van. Lehet, hogy az utolsó jégkorszakban jöttek ide az Északi-sarkvidékről, amikor Bajkál folyói a Jeges-tengerhez kapcsolódtak.

A test hossza 120 - 130 cm, súlya kb. 80 kg. A születés óta az állat 18 évre nő. Egy szürke színű, korszerű teste van, a hasa egy kicsit könnyebb. A szőrzet rövid, vastag és nagyon meleg.

Erős, rövid lábak békaláb, kis fej, rövid farok formájában. Az első lábakon erős karmok vannak, hátul pedig kisebbek és vékonyabbak. Az úszáshoz a hátsó végtagok csúszdáit használják, az elülsőek kisebb szerepet töltenek be, mint például esztergálás vagy fékezés. A földön nehéz és kényelmetlenül mozog, de jól úszik. A tömítésnek nincs külső füle. 400 méter mélyre merül, víz alatt könnyen 30 perc, míg az orrlyukak és a belső hallókészülék speciális membránnal zárva vannak. A látás, a hallás és a szag jól fejlett.

A vadászatok segítenek a vadászatokban (rezgéscsillapítás), mint az orr, a vízváltozásokat és a víz kémiai összetételének változását. Elsősorban vízi életmódot vezet.

A szárazföldön úgy döntenek, hogy pihenhetnek, sütik a napot, és ami a legfontosabb, hogy életet adjanak a fiataloknak. Meglehetősen vastag, 12 cm-es zsír felhalmozódó réteggel rendelkezik, télen az állatok nem jönnek ki a vízből, lyukakat készítenek vékony jégen, amelyeken keresztül lélegzik. A halat táplálja.

A női terhesség 11 hónapig tart. Márciusban született hófuratokban ritkán két csecsemő, akik tiszta fehérek. Egy kölyök súlya körülbelül 4 kg. Anyjával kb. 2 hónapig fog maradni a denevérben, amíg a hóvédő összeomlik. A kölyök egész idő alatt zsírt tápláló tejet fogyaszt és gyorsan nyer.

Sarkvidéki fehér nyúl

Ez a poláris nyúl a legnagyobb a testvérei között. Vannak más különbségek a nyulak között. Az Északi-sark fülének hossza sokkal rövidebb, mint a többieké, segít a testnek, hogy meleg maradjon.

Elülső mancsuk éles és ívelt karmokkal van ellátva, amellyel felemelik a havat. A hó alatt az állat ételeket talál, még akkor is, ha eléggé mély a szaglás miatt. Az állat fő ellenségei az erminák, farkasok, sarkvidékek, lynxek, fehér baglyok. Legfeljebb 5 évig élnek a sarkvidéki nyúlon.

A fehérhal a lazaccsaládhoz tartozó hal. Értékes kereskedelmi hal. Ennek a családnak több mint 40 faja van, de megkülönböztetésük meglehetősen problematikus. Végül is folyókban, Amerikában és Európában, valamint Észak-Ázsiában él, ahol teljesen más a létfeltétel. A tudósok megkülönböztetik a halakat az életfeltételek, a halak ívási helyei és feltételei szerint
A testet közepes méretű mérlegekkel borítják, és az oldalakon összenyomják. A száj nagyon kicsi, és a felső állkapocsban nincsenek fogak. Más részekben gyorsan eltűnnek, mindig nagyon rosszul fejlettek.

Tiszta és oxigénnel töltött vizet igényel 15 ° C hőmérsékleten. Az oxigénnek legalább 8 mg / l-nek kell lennie. A planktonra táplálkozik, és a nagy halak táplálják a süteményeket és a kis halakat. Az éves halak tömege eléri a 100 grammot, a test hossza pedig 30 cm, az érett hal 3 éves.

A skua a sarkvidéki és antarktiszi tundrában él. Itt a madár a meleg szezonban fészkel. Télen a skurdaállományok közelebb kerülnek a tenger partjához. Bizonyos fajok képviselői várják a télet még a déli Tropicon belül is.

A skua úgy néz ki, mint egy sirály, de nagyobb méretben különbözik attól. Ezenkívül a skuvának sötétebb tollazata és nagy, bőrrel borított csőrje van. A skua testének hossza kb. 55 cm, a szárnyszár elérte a 135 cm-t.

A Skuát gyakran hasonlítják össze a kalózokkal. Ők is megfelelnek valaki más ételeinek, valamint a tengeri rablóknak. Az ilyen viselkedésnek köszönhető, hogy ezek a madarak nem tudják, hogyan kell egyedül halászni, így más madaraktól fogják a fogást. Ezek a madarak nemcsak a levegőben, hanem a szárazföldön is madarak támadnak. Gyakran tönkreteszik a madárfészket. Az éhezés idején még a saját fektetésüket is megeszik.

Skuas nemcsak a madártojásokat és a halakat táplálja, bár éppen ez az étel, amit a tollas rablók jobban kedvelnek. Miközben vándorol a nyílt tengeren, a skuas válogatás nélkül eszik minden tenger gyümölcseit. A kurzusban rákfélék, kagylók, férgek és még a halott tengeri állatok húsa is szerepel. Más madarakra törekedve arra kényszerítik őket, hogy kirabolják a zsákmányukat, és elvegyék. Ne adja fel a tundrában növekvő bogyókat és az emberi étel szemetet. Vannak olyan esetek, amikor a dél-sarki szkúcok annyira megszoktak, hogy táplálkoznak az élelmiszer-pazarlással, amit a poláris felfedezők kezéből vettek, akik az Antarktisz állomásokon figyelnek.

Ez a név nem felel meg ennek az állatnak. A Weasel egy kicsi, de ragadozó, amelyet ügyessége és vadasága jellemez. Gyapjúállat barna-vörös árnyalatai.

Télen a boszorkány ruhák havas fehér bundában, hosszú napsütéssel. Egy állat erős rövid lábainál éles karmok láthatók, amellyel az állat gond nélkül mozog a fák körül, és megszakítja az egerek lyukait. A mozgáshoz a házasság ugrik. A terepen néz körül, két hátsó lábon mászva.

A petting számára fontos, hogy rengeteg étel legyen körülötte. Nem fog lakni olyan helyen, ahol nincs senki vadászni. Jó étvágy van, és néhány nap múlva tömegesen elpusztíthatja a rágcsálók egész populációját.

Télen az állat a hó alagutakban mozog. A nagy fagyok esetében ez hosszú ideig nem jelenik meg a felületen. A hímnemű nem szembesülhet farkasokkal, rókákkal, borzongókkal, farkasokkal és ragadozó madarakkal. 8 éven át él.

Fehér partridge

Télen ez a madár tollazatot visel a hó színén. Még a mancsai tollakkal vannak borítva - mintha valenochkah-ban fehér lenne - és nem fagynak, és nem esnek a hóba. Télen erős, erős karmok nőnek fel az ujjakon, a hó gereblyézik velük, megkeresi az ételt: a törpe nyír és a fűzfa rügyeit. Alszik a hóban. Belekerült, hogy csak a fej álljon ki. Ha nincs elég takarmány, a patronok hatalmas állományokban gyűlnek össze, és az tundra erdőbe költöznek. És úgy, hogy repülés közben nem veszítették el egymást, az alsónemüket szén-fekete tollak díszítik. Egy madár repül, elöl egy fekete jeladó.

A tavasz megérkezésével a madarak fészket helyeznek száraz hummockokon. A nő ül a tojáson, és a férfi védi a fészkelőhelyét. Nyáron a Snow White-i madarak varázslatosvá válnak - a nyári tollazatot megváltoztatják, nyáron könnyebbé és sötétebbé. Igen, és a csirkék színesek, fürgeek. A színes mocsári mohákban nehezen észrevehetők. A gyerekek rovarokat kapnak, és a szülők magokat, bogyókat, füvet hajtanak, és óvatosan őrzik utódaikat. A Nestlings gyorsan növekszik, két hónapos korban már a fiatal párnák is felzárkóztak a szüleikkel.

Northern Fur Seal

Az északi szőrmefák férfiak és nők életmódja nagyon eltérő. A felnőtt férfiak sohasem mozognak messze a Bering-tenger szigeteiről, ahol a rookeries találhatók. A nőstények évente utaznak az óceán és a halak körül. Néhány nő is eléri a kaliforniai partokat. Az északi prémes pecsétek sokkal mozgékonyabbak a földön, mint a tömítések, mert hátsó végtagjaikat a test alatt hajlíthatják.
A vízben másképp mozognak, mint a tömítések: az északi szőrme a frontlapok körkörös mozdulataiban sorakozik, míg a hátsó tömítések elsősorban a kormánylapát funkcióját végzik. Ismeretes, hogy az északi szőrmefóliák meghallgatása, íze és látása nagyon jól fejlett, de eddig még nem sikerült kitalálniuk, hogy ezek hogyan irányulnak a víz alá.

Az északi prémes pecsétek életük nagy részét a Csendes-óceán halakban gazdag északi vizén töltik. A hal a menü alapja. Ezen túlmenően az északi szőrme zsákmányt helyez a lábasfejűekre és a rákfélékre. Mint a többi csípős, úgy találják az ételeket a vibrálás segítségével, amely a zsákmány megközelítéseként nyugszik, ahonnan a hullámok áthaladnak a vízben. A reszketést egy idegvégző végzi. A párzási időszak alatt a nőstények rendszeresen egyedül hagyják a fiatalokat, hagyják, hogy táplálkozzanak a tengerrel, 7-8 napig hiányoznak. Gyakran 160 km-re távolítják el őket a parttól. A pecsétek úsznak, pihennek és vízben alszanak, amíg el nem érik a halakban gazdag helyeket. Ott vadásznak.

Az első a rookery területén jelenik meg számlák. Harcolnak egymás között a legjobb helyekért. Uterus május közepén és június elején jelenik meg a rookeries-ben. Elmennek a partra, ahol a hasítók várják őket, akik megpróbálnak több nőstényt megragadni és vezetni a hárembe. Harem nőstényeket féltékenyen őrzik a shackerek. Az első 1-4 nappal a rookery megjelenése után a nők fiatalokat szülnek. A baba körülbelül 2 kg, hossza 50 cm.

A lazac a lazac legismertebb típusa. Ez a nagy, gyönyörű hal eléri a másfél méter hosszúságot és 39 kg súlyt. A lazac testét ezüstös mérlegek borítják, nincsenek foltok az oldalsó vonal alatt. A tengeri lazac kis halakra és rákfélékre táplálkozik, és az ívás céljából a folyóba való belépés, a táplálkozás leáll és a súlya elveszik. A házassági viselet tükröződik a test sötétedésében és a vörös és narancssárga foltok megjelenésében a test és a fej oldalán. Férfiaknál az állkapocs hosszúkás és hajlékony, és a felső állkapocson egy horog alakú kiemelkedés alakul ki, amely belép az alsó állkapocs mélyedésébe. A lazac etetés az Atlanti-óceán északi része.

Innentől kezdve az Európa folyójába szaporodik, délről Portugáliától a Fehér-tengerig és a r. Cary északon. Az amerikai part mentén a lazac déli részén a Connecticut folyótól északon Grönlandig terjed. A csendes-óceáni térségben számos faj van a Salmo nemzetségben, de kevés az Oncorhynchus nemzetségből származó lazachoz képest. Korábban a lazac rendkívül sok volt Európa minden folyón, ahol megfelelő tenyésztési területek voltak. Walter Scott megemlíti azokat az időket, amikor a skót mezőgazdasági munkások, akik munkát vállalnak, feltételezték, hogy nem szabad túl gyakran táplálni a lazacot. A vízépítés, a háztartási és ipari hulladékokkal való folyószennyezés, és főként a túlhalászás azt a tényt eredményezte, hogy ez a feltétel napjainkban könnyen kielégíthető. A lazacok száma ma már drasztikusan csökkent, és a speciális halgazdaságokban a mesterséges tenyésztést széles körben használják az állomány fenntartására. A lazac folyama a folyón meglehetősen bonyolult. Folyóinkban, amelyek a Barents és a Fehér-tengerbe áramolnak, augusztustól a fagyasztásig nagy őszi lazac van. A szexuális termékei nagyon rosszul fejlettek. A tanfolyam megszakad a tél kezdetével.

Jegesmedve

Ez az állat a társaik közül a legnagyobb. A teste ügyetlen és szögletes. Minden évszakban az állat ugyanolyan fehér-barna színű. A bőrt gyapjúból és aljszőrzetből áll, amely a fagyokat súlyos fagyokból takarítja meg, és lehetővé teszi, hogy hosszú ideig jeges vízben legyenek.

Ez csak kezdetben úgy tűnik, hogy a jegesmedve ügyetlen és ügyetlen. De a megértés akkor jön, amikor meglátod, milyen okos ez az óriás úszás és búvárkodás.

Hatalmas távolságok leküzdése az élelmiszer keresésekor, a medve ügyesen vadászik. Nagyon veszélyes az emberre. Találkozó egy jegesmedvével nagy bajokat ígér.

Az állat ilyen ellensége valószínűleg a tudatalattiból származik. Végtére is, az emberek okozzák a medvék számának jelentős csökkenését az orvvadászat miatt. A tundra többi lakosa közül a medvének nincs ellensége. Egy állat élettartama a természetben eléri a 30 évet. Fogságban 15 évre nőhet.

Az ermin a nyárs közeli hozzátartozója, ezért sok hasonlóságot mutat ez az állat: egy hosszú, vékony test, rövid végtagok, éles karmokkal, hegyes pofa, éles fogak és lekerekített fülek. Az állat mancsai olyan membránokat tartalmaznak, amelyek megkönnyítik a ermin mozgását a hóban.

Az állat kicsi és 80–270 g közötti. A test hossza eléri a 38 cm-t, a test hossza egyharmada a farok.

A csodálatos hófehér ermine téli szezonban van, és nyáron az állat vöröses színt kap a hátán, és sárgás színű a hason. De a farok csúcsa mindig fekete marad.

Az ermin kedvenc élőhelyei az északi félteke poláris és mérsékelt szélességei. Gyakorlatilag minden európai országban megtalálható ez az állat. Nemcsak a mediterrán országokban van. Az ázsiai országok között az ermin Afganisztánban, Iránban, Észak-Japánban, Kínában és Mongóliában található. Az Amerikában ez az állat Kanadában és Grönland szigetén él.

Az ermine segíti erminjét a vadászatban: szag és látvány. Elsősorban az ermin nő húzza a zsákmányt a barázdából, mivel sokkal kisebb, mint a mérete, és könnyen behatol a rágcsáló barázdájába.

Az ermine - poligámiás állatok, és minden felelősség a gyermekek hordozásáért és emeléséért a nőstényen fekszik. A párzási játékokat követően a terhesség megkezdődik, de a ermin, mint sok más mustella, a csírát megtartja, amíg a tavasz meg nem tartott állapotban van, és később kezdődik a fejlődés. A nőstény ermin 3-17 fiatal, teljesen tehetetlen, és körülbelül 2 hónapig táplálkozik. A fiatalok már 3-4 hónapos korukban képesek önállóan beszerezni az ételt. A nagytestűség ellenére a sárgarépa szerepel a Vörös Könyvben. Ez az állat a vadászgörény miatt mindig a vadászat tárgya volt.

Tundra hattyú

A méret a legkisebb a vízimadarak rokonai között. Az algák, a halak és a part menti növényzetet táplálják. A kegyelem, a madarak eleganciája a szépség szimbólumai lettek.

A létrehozott hattyúpárok elválaszthatatlanok az élethez. A nagyméretű fészkek magas talajon épültek, és más madarak tollai és tollai vannak. A csibéket nem hagyják egyedül, és erős szárnyak és csőrök védik.

A fiatalok 40 nap alatt erősödnek. Rövid nyáron siet a madarak. A Little Tundra Swan szerepel a listán. A Tundra Vörös Könyvének állatai. A madárfelvétel tilos.

Hó juhok

A bornor juhok (csörgők) egy vadhúsú kérődző, amely a szarvasmarhafélék családjába tartozik. Egy felnőtt férfi súlya elérheti a 150 kg-ot. Снежный баран обитает в горной местности Сибири, Сахалина и Камчатки. Численность вида в 2017 году составляет чуть больше 100 тысяч особей по всему земному шару. Подробное описание поможет вам составить более точную картину.

Снежный баран, или толсторог, обладает крупным сбитым телосложением. В силу того что территория обитания животных – по большей части высокогорные хребты, их строение больше схоже с экстерьером горных козлов нежели с ближайшими родственниками. Шейный отдел укорочен, поясница длинная и широкая. A változások a disztális lábakra is hatással voltak: rövidebbek lettek.

A meleg szezonban a Bighorn juhok testét egy rövid szőr fedi. Az ősszel kezdődik a kabátváltás folyamata, de kifelé gyakorlatilag nem jelenik meg. Már szeptemberben a spinous undercoat aktív növekedése következik be. A bolyhos szőrszálak és az őrök gyökerei világosabbak, így a hideg időjárás megkezdésekor változik a gyapjú árnyéka, mivel az őrszálak felső része megszakad. A nyári időszakban, amikor a réteken elegendő legelő van, a juhok súlya sokkal több, mint a téli időszakban.

A szarvasmarha juhok két éven keresztül érik el a szexuális érettséget. A fiatal állatok születése meleg évszakra esik. A bárányok gyorsan fejlődnek és alkalmazkodnak a legelők etetéséhez. Már az 1 hónapos korban az állatállomány nagy része visszautasítja a tejet, és teljesen átkapcsol felnőttkori takarmányra. A termékenység alacsony: a nőstény egy alkalommal főleg egy bárányt vezet.

Az emésztőrendszer szerkezete a Bighorn juhokban megegyezik a háziasított képviselőké. A bél hossza 30-szorosa a test hosszának, így a háziállatok elegendő mennyiségű takarmányt fogyaszthatnak. Egy erőteljes rágószerkezet lehetővé teszi, hogy a juhok nemcsak lédús zöldeket, hanem töviseket, valamint mindenféle spikeletet enni, és a fogakat a talajhoz közel hozzák.

A pézsma ökör egyedülálló, egyedülálló állat, a jégkorszak idején megőrzött. A neve meghatározta a bika és a kos hasonlóságát. A tudósok bebizonyították, hogy a pézsma ökör közbenső kapcsolat a közöttük, bár a genotípusában sokkal közelebb áll a juhokhoz.

A pézsma ökör a második nevet kapta az infraorbitális vagy orbitális mirigyek által kibocsátott jellegzetes szag miatt. A pézsma ökör Kanadában, Grönlandban, Norvégiában, Oroszországban és Alaszkában található száraz, durva sarkvidéki övben él, ahol az emberek az állatállomány helyreállításához vitték őket.

A pézsma ökör teste erős, zömök. Erős fej, erősen beültetett vastag nyakába. A fülek hegyesek, a szemrészek oldalra néznek, a szem sötétbarna. A szarvak erőteljes bázisúak a homlokán, és úgy tervezték, hogy megvédjék az ellenséget és a csatákat a futás alatt. A szarvak hat évre nőnek, lefelé hajolva, először lefelé és előre, majd fel és ki. A végtagok rövidek, két fő kendővel, kis oldalsó kendővel és széles sarokkal. Ez a szerkezet lehetővé teszi, hogy jól mozogjon a csúszós kéregben. A hosszú és nagyon meleg gyapjú lefelé, köztes, védő és vezető hajból áll.

A pézsma ökrök füvön, üledéken és fűzön táplálkoznak. A száraz növényeket kivihetik a hóból az elülső kendőkkel.

A pézsma ökrének főbb természetes ellenségei a jegesmedvék, a talpasok és a farkasok, valamint az ember, akinek tevékenysége miatt részlegesen elpusztították és felsorolták a Vörös Könyvben. Napjainkban a pézsma ökrök állatállományát helyreállítják, és folyamatosan figyelik.

Fehér daru (fehér daru)

A fehér daru - szibériai daru a legritkább fajta daruk, amely Oroszország északi részeihez tartozik. Karcsú madár, fehér tollazattal borítva, magas és stabil lábakkal. Fészek a Tyumen régióban, és nagyrészt Jakutiában. Téli Indiában és Kínában.

A teljes súlya 5-9 kg, szárnya 230 cm-es, a madár magassága eléri a 140 cm-t, hosszú teste, egy vékony, hosszú nyaka és egy kis fej. A szárnyak hegyei fekete szárnyas tollakkal díszítettek, amelyek a repülés során észrevehetőek. Egy hosszúkás vörös csőr. Mindkét lábon négy ujja van. Csak a középső és a külső ujjak csatlakoznak membránokkal.

A fehér daru létezése veszélyeztetett. A szibériai daruk népességének javítása érdekében a Nemzetközi Természetvédelmi Világszervezet felsorolta azokat a Vörös Könyvek listáján. Ők is az orosz Vörös Könyvben vannak. A Jakutia vad természetében élő egyének száma 2900–3000 körül van. A nyugat-szibériai szibériai daruk depressziós pozíciója - csak mintegy 20 személy van.

A környezetben a túlzott érthetőség megnehezíti a szibériai daruk megmentését. A madár elkerüli az emberek jelenlétét, amikor a személy megközelíti a fészket. Élelmiszerben a szibériai daruk nem válogatósak. A tavaszi és nyári étrend kisméretű rágcsálókból, más madarakból származó tojásból és csibékből, halból, rovarokból, áfonyából, üledékből és pamutfűből (víz alatti) áll. A téli migráció során a táplálékot táplálják.

A Lemmings kis egérszerű rágcsálók, amelyek híresek példátlan gazdagságukról és csodálatos migrációikról. A Lemmings a hörcsögök családjába tartozik, és szisztematikusan közel van a hársokhoz és a hörcsögökhöz, de egerekkel távolabbi viszonyuk van. Összességében e rágcsálók 4-8 ​​faját különböztetik meg.

A Lemmings kis állatok, de még mindig észrevehetően nagyobb, mint az egerek, testhosszuk 12-18 cm, a farok rövid - mindössze 1-2 cm, nagyon jól hasonlítanak a híres hörcsögökre, a kis szemcsés szemű, rövid érzékeny rezgéscsillapításra ) és ugyanazokat a rövid lábakat. A pásztorkúcsoknál a mancsok a mancsokon tágulnak, és télen tágulnak, ráadásul a végükön is elágazódnak - így a „gonosz” név. A Lemming haj rövid, szőrüknek nincs értéke. A különböző fajok színezése szürke és barna között változik.

Lemmings kizárólag az északi félteke hideg szélességében él. A káposzta háziállománya körkörösen eloszlik, azaz a tartomány az északi pólust egy gyűrűvel fedi le, a másik faj a tundra különálló területeit foglalja el. Például a norvég lemming csak a skandináv és a Kola-félszigeten található, a szibériai az észak-dvina-i tundrában, Kelet-Szibériában lakik, az Amur-lemming kizárólag Kelet-Szibériában, a barna pedig Alaszkában és Észak-Kanadában található. Mint minden rágcsáló, a kedvtelésből élők egyedül élnek, és csak párosodás céljából találkoznak egymással, ami azonban gyakran előfordul. Szinte éjjel-nappal aktívak.

Az idő nagy részében, a kisállatok élőben ülnek, a tundra bizonyos részeit foglalják el. A parcella minden állat egy lyukat ürít ki a talaj felső rétegében, melyet az örökhomostól felolvasztanak, néha a kedvtelésből tartott ágak és moha fele nyílt fészkeket képeznek a talaj elmélyítésében. Minden irányból a lyukból apró utak találhatók, amelyeket az állat ütött meg. A Lemmings inkább az ilyen utak mentén mozog, és teljesen elfogyasztja a körülötte lévő növényzetet, télen ezek a nyári utak is követik, és áthaladnak a hó alatt. Télen a kedvencek nem hibernálnak.

Amerikai földi mókus

Az amerikai földi mókus egy kis rágcsáló faj a mókus családból. A tundrában található, és a rókák, a zsírok, a lynxek, a medvék és a sasok zsákmánya. Nyáron a tundra növények, magvak és gyümölcsök táplálják a zsírt a hibernálás előtt. A nyár végére a férfi gopherek elkezdenek tárolni az ételeket az ösvényeikben, így tavasszal van valami, amit enni kell, amíg új növényzet nő. Burrows fedezi zuzmó, levelek és gyapjú, pézsma ökör.

A hibernálás alatt a gopher agyhőmérséklete majdnem a fagyáspontra csökken, a testhőmérséklet eléri a -2,9 ° C-ot, és a pulzusszám csökken

1 ütés / perc. A vastagbél és a vér hőmérséklete mínusz lesz. A felnőtt férfiak hibernációja szeptember végétől április elejéig tart, a nőkben pedig augusztus elejétől április végéig. A testhőmérséklet 37 ° C-ról 3 ° C-ra csökken. A szőrzet színe az évszaktól függően változik. A szőr puha és bársonyos, és védi az állatot a hideg szélektől. Hazája az észak-amerikai sarkvidéki tundra, és a fő élőhelyek a hegyek lejtőin, a folyók alföldjein, a tópartokon és a hegységeken találhatók. A Gophers a homokos talajt előnyben részesíti az egyszerű ásás és a jó vízelvezetés miatt.

Víztaposó

Lapos orrú bogár - egy madár a sípcsontos kis bogarakból a csípőcsaládból. Elosztva az Eurázsia és Észak-Amerika sarkvidéki régióiban. Ez egy vándorló madár, amely szokatlan a vándorok számára, főleg az óceáni útvonalakon, a trópusi tengerek télén vándorol. Jöjjön vissza május végétől június második felére.

A lapos lapú lapka körülbelül 21 cm hosszú, lebeny ujjaival és egy egyenes csőrével, ami valamivel vastagabb, mint egy kerek fejű pálcaé. A férfiak tömege 42–51 g, a nőstények 57–60 g, a szárnyak 12–14 cm hosszúak, a nőstények a tenyészidőszakban fekete színűek a felsőtesten, és az alján piros színű, az arcán fehér folt. A csőr sárga, fekete hegyével. A fiatalok világos szürke vagy barna a felső részről, a test alsó része a bivaly bőr színe, sötét szeme van a szemen. Télen a tollazat szürke-fehér.

A nőstények nagyobb méretűek, mint a férfiak. A férfiakat üldözik, tenyésztési területeken versenyeznek, és aktívan védik a fészket. A fészek a víz közelében található. A nőstény három-hat olíva-fekete tojást helyez el, és délre vándorol, majd a hím a tojásokat inkubálja. A Nestlings általában maguk táplálhatják magukat, és már 18 napos repüléssel képesek repülni.

A takarmányozás során a lapos orrú úszók gyakran úsznak egy kis, gyors körben, ami gyenge pezsgőfürdőt alkot. Néha a levegőben repülnek, rovarokat fogva. A nyílt óceánban, a bálna populációk közelében. A fészkelési időszakon kívül gyakran állományokban utazik. A lapos békalábok gyakran szelídek és könnyen hozzászokhatnak az emberekhez.

Kamenushka egy kacsa családfaj. Más kacsáktól a tollazat színe szerint különböztethető meg: sötét, sötét rozsdás oldalú foltok, fehér szemcsés folt a szem előtt, fehér gallér, fehér foltok és csíkok a fej oldalán és a testen. A fej és a nyak fekete és unalmas. A nő is sötét, három fehér folt a fején.

Kamenushka széles körben elterjedt Északkelet-Szibériában, a Távol-Keleten, Északnyugat-Amerikában, Grönlandon és Izlandon. Megszerzi a felvidéket, főleg a jégzóna folyóját. A tartomány legnagyobb része - vándorló madár. Téli a csendes-óceáni és az atlanti-óceán partján, a fészkelőhelyek déli részén. Télen sziklás parton tart a tengerbe.

Kamenushka egy állat evés kacsa, rovarok, rákfélék, puhatestűek és más állatok takarmányozása, amelyre általában merülnek. A magas vízben tartás, a farok emelése gyorsabban és könnyebben repül, mint a legtöbb búvárkacsa. A drake hangja a párzási időszak során hangos, kettős szótag, amit nehéz átadni és még nehezebb leírni. Egy madárállományban csendes foltokban beszélnek, hasonlóan egy tőkés hanghoz.

A kő kicsi mérete miatt nem lehet jelentős kereskedelmi értéke, kivéve néhány téli időszakot. A szibériai őslakosok egyáltalán nem érintik ezt a gyönyörű kacát, hiszen sokan hisznek abban, hogy a kamenushki a megfulladt gyermekek lelke.

Falcon Peregrine Falcon

A Falcon Peregrine Falcon széles körben elterjedt - bolygónk szinte minden sarkában megtalálható. A Peregrine Falcon alfaja Ausztráliában, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában és Afrikában él (kivéve a trópusi erdők zónáját). A legkevésbé ritka Dél-Amerikában.

A Peregrine Falcon a "valódi falók" csoportjába tartozik. A sólyom család második legnagyobb madara, csak a gyrfum növekszik. A Sapsan széles mellkasi, sűrű tollazatú és erős csontvázzal rendelkezik. Izomrendszere jól fejlett. A peregrine falcon nagy, hegyes szárnyakkal, hosszú ujjal, rövid farokkal és farokkal rendelkezik. A karmok erősek és élesek, sarló alakúak.

Egy felnőtt peregrine falcon súlya 700 és 1200 gramm között változik. A szárnyszélesség 85-120 cm, az egyik szárny mérete 30-40 cm, a teljes testhossz 40 és 50 cm között lehet.

A férfi és a nő színe szinte azonos. A ragadozó hátsó részét a szürke árnyalatú, szürke árnyalatú, szürkésbarna mintázattal díszítették, a derekát és az alsónadrágot világosabb árnyalatokkal festették. Sötétbarna (majdnem fekete) szárnyak tollai. A szárny belső oldalán piros vagy barna minta látható. A fiatal peregrines hasa vörös, barna, hosszanti, tarka csíkokkal. A karom fekete, a mancsok sárgaek. A csőr a csúcson fekete, és fokozatosan fényesül az alapra.

A peregrine falók főként nyílt terek lakói - nem mély erdőben laknak. Gyakran fészkelnek az erdő közelében, a folyók völgyében, nem ritka, hogy a madár megtalálható a városokban. A fészkeket általában nem építik be, a többi madár lakóhelyeit foglalják el. A fészekszőnyegeket nem használják. Gyakran előfordul, hogy a peregrine falcon fészkek magas fákon vagy sziklákon, valamint magas épületeken találhatók, ha a peregrine falcon városi területeken él.

A meleg déli területeken élő peregrin fák kivételével a faj többi képviselője nomád. A hideg időjárás kezdetével tovább haladnak délre. Csak a meleg déli területeken élő peregrin sólyom ülőhelyek.

Vörös mellű liba

A vörös mellű lúd a hazánkban valaha élt madarak legszokatlanabb fajai közé tartozik. Ez egy orosz endemikus, azaz ez a madár nem fordul elő más országban. Szibériában él, ahol a vörös mellű libák több mint 70 százaléka a Taimyr-félszigeten összpontosult. Ezeknek a madaraknak a szokatlan és szépségei az ókorban az egész világon legendák. Több esetben említsük meg a vörös arcú libák iránti érdeklődést. 1723-ban Péter I expedíciót küldött Szibériába, és elrendelte, hogy onnan annyi állatot és növényt hozott, amennyit eddig még soha nem látott.

A cárba szállított állatok között „kozark - fekete szárnyak, korishnevy goi” volt. Ezek a madarak már ismertek voltak (látszólag, a felfedezőknek köszönhetően), majd vörös libának nevezték őket. Az 1960-as években India több piros mellű libát akart vásárolni, ehelyett két elefántot kínál.

Egy vörös mellű liba egy kis liba, amely hasonlít egy libára. A test hossza 55 cm, súlya akár 2 kg, szárnyszárny 130cm. Élesen megkülönbözteti azt más madaraktól, gyönyörű tollazatoktól, így vonzotta a királyokat, a külföldieket és a vadon élő állatok szerelmeseit. Ennek a liba fejének, hátának és hasának fekete, fehér oldalán fehér csíkok. A nyak és a mellkas (goiter) fehér színű csíkkal díszített vörösbarna színű, az arcokon ugyanazok a vörösbarna foltok, amelyek körül fehér csík is van.

Az alsónemű fehér. A vörös mellű liba csomója elég kicsi, fekete. Mint a többi liba, a vörös mellű libák a téli időszakban meleg földekre mennek. Korábban tenyésztettek a Kaszpi-tenger partján, de ma csak a Feketehez közlekednek. Érkezésükkor nem sokkal június második felére érkeznek, és szeptemberben már elszállnak, így az „otthon” évente legfeljebb három hónapot él.

A vörös mellű liba egy nappali életet vezet, néha a nap közepén az állomány átmenetileg megállítja az élelmiszer keresését, és öntözőhelyre megy. Ezek a libák vízben töltik az éjszakát, bár néha a szárazföldön maradhatnak.

Eagles zsákmány madarak a családi sólyom alsó családjából. A sasfajok széles körben elterjedtek minden kontinensen, kivéve Dél-Amerikát, de 2 faj és egy alfaj szerepel a Nemzetközi Vörös Könyvben. Eagles inkább a tározók közelében lakik. A sasoktól eltérően, ezeknek a madaraknak meztelen seggük van.

Orlan hatalmas, fenséges madár. A test hossza 70-110 cm, szárnyszélessége 2-2,5 m, súlya 3-7 kg. A csőr nagy, akasztott, a farok és a szárnyak szélesek, a lábak erősek, tollazatok nélkül, ívelt hosszú karmokkal. A mancsokon lévő párnák durvaak, ami szükséges ahhoz, hogy a madár csúszós zsákmányt tartson (különösen a halakat). A tollazat többnyire barna, fehér testrészekkel. Egyes fajoknál a fej, a váll, a farok, a test fehér tollazata van. Sárga csőr.

A sas étrendjének alapja a hal és a vízimadarak. A 2–3 kg súlyú nagy halak (lazac, csuka, ponty) általában egy sas zsákmányává válnak, a tengeri vízi madarakból a sasok sirályokat, gémeket, libákat, gólyákat, kacsákat, flamingókat ürítenek. A sas magas fákból néz ki az áldozataira, vagy egy tó körül.

A ragadozó észrevette, hogy a ragadozó nagyon gyorsan megközelíti azt: a hosszú karmokat a madarak levegőjébe tolja, és okosan megragadja a halakat a víz felszínéről, de soha nem süllyed. Ha sok tóban van hal, akkor akár tíz sas is vadászhat ugyanazon a helyen. Egy ilyen közös vadászat során a madarak gyakran ellopják egymást vagy ragadják meg őket.

A sasok nagyon elterjedtek, és nem csak az Antarktiszban és Dél-Amerikában találhatók. E faj madárai mindig a víztestek közelében maradnak: nem szállnak le a folyók, tavak, tengerek, belvízi partoktól. Ez azzal magyarázható, hogy a sasok fő ételüket a vízben vagy annak közelében termelik. A tengeri sasok ülő madarak, de hideg télen, amikor a vizek befagynak, délre vándorolnak.

A test hossza 50 - 95 cm, súlya 1-2 kg. A szárny hossza 34 - 42 cm, szárnyszárny 120 - 135 cm, a nőstények nagyobbak, mint a férfiak. A tollazat sűrű, pockmarked. Szürke-barna színű, fehér foltokkal a háton, a fejen és a szárnyakon. A madár hasa fehér, ritka keresztirányú sötét mintával. Torok és arcok fehérek. Van fehér krechety, sötét foltokkal. A csőr rövid, a mandibularis fogak szélén ívelt. A szemek nagyok és sötétek, a látás kiváló. A lábak sárga, félig vékony, éles hajlított karmok a lábujjakon. A farok hosszú, a szárnyak hegyesek.

Európában és Észak-Amerikában élnek. Живут в тундре и в северной лесной зоне. Ведут как оседлый, так и перелетный образ жизни. Из северных районов птицы кочуют в лесотундру.

Образуют пары на всю жизнь. Охотятся в одиночку. Они питаются в основном птицами, их основная пища белые куропатки. В голодное время ловят грызунов. Охотится на птиц в полете, пикируя вниз на лету. Он хватает жертву сильными лапами, затем ударом клюва убивает её и поедает, устроившись на ветке или скалистом камне. Általában csendes madár, de riasztó állapotban „hhek”, „heekk”. Gyorsan repül, gyakran csapkodva szárnyait. Krechen erős és tartós, intelligens és óvatos.

A fészek nem csavarodik, idegeneket foglal el - hollók vagy más nagy madarak, és már évek óta használja. Szükség esetén javíthatja az épületet. A madár a fészket a mohával vagy a fűvel helyezi el. És elhelyezhet egy fészket egy sziklás párkányon. A párzási időszak áprilisban kezdődik. Hamarosan a nő 2-4 okert helyez el a vörösvörös tojásfoltokban. Egy hónapig inkubál. A férfi barátnőjét táplálja. A fészkelő fehér bolyhában születik, két hónapot töltenek a fészekben, ekkor a lejtőket tollakkal helyettesítik. A szülők együtt táplálják a gyerekeket, védik és oktatják. Aztán a csibék elhagyják a fészket, és a szárnyon állnak, megtanulják az anya és az apa vadászat képességeit. Szeptemberre a család szétesik, és a fiatal madarak önálló életet kezdnek.

Tundra Horned Lark

Mérete valamivel nagyobb, mint a veréb (a test hossza legfeljebb 20 cm, szárnyszélesség akár 37 cm). Az eredeti formatervezésnek és a tollak fekete szarvának köszönhetően a madarak jól megkülönböztethetők a többi madárfajta képviselőjétől. A szexuális dimorfizmus enyhe. A hím kissé világosabb, mint a nő, egy monokróm, vöröses-vörös koronával.

A fészkelő terület szakaszos, magas szélességi köröket és az Eurázsia és Észak-Amerika hegységének bizonyos részeit foglalja el

A hegyvidéki és száraz sík tundrák és sztyeppek lakik, elkerülve a tundrák és sztyeppek alacsony és nedves területeit. A fészkelő madarak számára válassza ki a mohás-zuzmó vagy a száraz moha területet a tundra dombjainak tetején és lejtőin, füves és csupasz, tiszta, sziklás talajjal. Megérkeznek a hegyi tundrába az első protálinok megjelenésével. A fészek meglehetősen nyíltan helyezkedik el, általában egy fűcsomó mellett. A fészek fűből, növényi pelyhéből épül fel, néha rágcsálók, szarvasok és rendkívül ritkán - tollak. A tengelykapcsolóban 2-5 okker szürke színű tojás található, kis, egyenetlen, szürke vagy barnás színű foltokkal. Mindkét felnőtt madár takarmányoz. Miután elhagyta a fészket, néhány csibét egy férfi, mások egy nőstény vezeti. A fészekeket rovarok táplálják. Télen különböző vetőmagokat fogyasztanak, a hóból kilépő fűből, széna, az utakon szedve. A nyár végén a kölykök barangolnak, ami őszén fokozatosan egyesül nagy állományokban. A fészkelő terület déli részén a madarak télen is eljuthatnak.

A spermium bálna a fogazott bálnák legnagyobb képviselője: a férfiak testhossza eléri a 20 métert, körülbelül 60 tonna súlyú, nőstények - 13 méter és 30 tonna. A fajnév eredetét valószínűleg a portugál cachola szó jelenti, ami „nagy fej”. Nehéz ezt a tényt vitatni, mert a sperma bálna négyszögletes feje a bálna testének hossza körülbelül egyharmada. A fej négyzet alakú alakját egy spermaceti párna adja, amely akár 6 tonna súlyú is lehet. Még mindig nincs konszenzus a céljáról: valaki azt állítja, hogy a párnát echolokációra használják, mások pedig az úszó húgyhólyag szerepét töltik be.
A sperma bálna alsó állkapcsa sokkal szűkebb és rövidebb, mint a pofa, de akár 90 * -ig nyitható, és legalább két tucat kúpos fogakkal van borítva. A felső állkapocson gyakorlatilag nincsenek fogak.

A test felső része és a bálna oldala ráncos bőrrel van borítva, amelynek színe szürkés-barna-fekete-barna színű (az alábbi videóban jól látható). A dorzális fin gyengén fejlett, és jobban hasonlít egy humpra, a farok nagy, a lekerekített alakú pectoralis uszonyok szélesek és rövidek.

Ez a bálna azon kevés állatfajhoz tartozik, amely szinte bárhol megtalálható az óceánokban, majdnem ugyanolyan, mint a kék bálna. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a spermium bálnák táplálkoznak, mivel a fő zsákmánya - tintahal és polip - szinte mindenütt megtalálható. Néha szúrócsíkok, kis cápák, tőkehal, pollock, és néhány más tengeri hal bejut a sperma bálna menüjébe.

A ragadozó spermium bálna 3 km mélyre merülhet, ami emlősök rekordja, és legfeljebb 2 óra mélységben maradhat. Itt találkozhatunk 10 méter hosszú óriás polipokkal, miután kapcsolatba léptek azzal, hogy a nagy hegek a bálna testén maradnak.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org