állatok

Hol élnek a pingvinek?

Pin
Send
Share
Send
Send


Valószínűleg bolygónkon a legcsodálatosabb madarak pingvinek. Érdekes tények ezekről az aranyos lényekről, amit bemutatunk Önnek ebben a cikkben. Ez az egyetlen madár, amely tökéletesen úszik, de nem tud repülni. Emellett a pingvin egyenesen járhat. Ez egy repülő nélküli madár, amely a pingvin rendjéhez tartozik.

élőhely

A hatalmas területek, főleg a déli félteke hidegebb régióiban, azok a helyek, ahol a pingvinek élnek. A legnagyobb populációkat az Antarktiszban rögzítik. Ezen kívül elég jól érezhetik magukat Dél-Afrikában és Dél-Ausztráliában. Gyakorlatilag a Dél-Amerika teljes partvonala az a terület, ahol a pingvinek élnek.

E madarak nevének eredete három változattal rendelkezik. Az első magyarázza a toll - „fej” és a „gwyn” - „fehér” szavak kombinációjával. Amint a szárny nélküli auk (most kihalt) volt. Mivel ezek a madarak hasonló megjelenésűek, a név átadta a pingvint.

A második változat szerint a pingvin nevét az angol pinwing szóból kapta, amely „szárny-hajtű” -ként fordul elő. A harmadik változat szerint a madár neve a latin pinguisból származik, ami azt jelenti, hogy "zsír".

Penguin császár

A legnagyobb és legsúlyosabb madár: a hím súlya elérheti a 40 kg-ot, a test hossza pedig körülbelül 130 cm, a hátán fekete, a hasa fehér, a nyakon pedig a fényes sárga vagy narancssárga színű jellegzetes foltok láthatók. A császár pingvinek az Antarktisz lakói.

King Penguin

Külsőleg nagyon hasonlít a császári, de valamivel alacsonyabb méretre: teste hossza körülbelül 100 cm, súlya nem haladja meg a 18 kg-ot. Ezen túlmenően ez a faj más színű - a hát borított sötét szürke, néha majdnem fekete tollakkal, a hasa fehér, és világos narancssárga foltok helyezkednek el a fej oldalán és a mellen. Ezek a madarak a Lusitania-öböl partvidékein élnek, Tierra del Fuego, Dél és Sandwich, Kerguelen és Crozet, Macquarie és Dél-Grúzia szigetein, Edward herceg és Hurd.

Northern Crested Penguin

A jelenleg veszélyeztetett faj. Ez egy kis madár, körülbelül 55 cm hosszú, 3 kg súlyú. A hát és a szárny szürke-fekete. A hasa fehér. A sárga szemöldök fényes sárga toll gerendákba kerül a szem oldalára. A pingvin feje egy fekete címer, amely a nevet adja a fajnak.

A lakosság nagy része az Atlanti-óceánon található, a vízhatlan és a Gough, Tristan da Cunha szigetein lakik.

Aranyszőrű pingvin

Ennek a pingvineknek a testhossza 76 cm-en belül van, súlya meghaladja az 5 kg-ot. A színe minden pingvinre jellemző, de egy sajátossággal: szokatlan aranyszínű tollak a szem felett. Az aranyszőrű pingvinek az Indiai-óceán, az Atlanti-óceán déli partjainál lakottak, és kevésbé gyakoriak az Antarktisz északi részén, valamint az Antarktisz-szigetek szigetein.

Külső funkciók

A szárazföldön ez a szokatlan madár, aki nem tud repülni, kissé kínosnak tűnik a végtagok és a test szerkezeti jellemzői miatt. A pingvineknek egy gördülékeny testformája van, jól fejlett izomzatával a mellkasban - gyakran a madár teljes tömegének egynegyedét teszi ki.

A pingvin teste kövér, oldalról kissé összenyomva, tollakkal borítva. A fej nem túl nagy, rugalmas és mozgó, de rövid nyakán helyezkedik el. Ezeknek a madaraknak a csőr erős és éles.

Érdekes tények a pingvinekről a szerkezetükhöz kapcsolódnak. Az evolúció és az életmód folyamán a pingvin szárnyait módosították és váltókká alakították: víz alatt, mint a csavar a vállcsuklóban. A lábak vastagok és rövidek, négy ujjal vannak összekötve úszásmembránokkal.

Ellentétben a legtöbb madárral, a pingvin lábai észrevehetően eltolódnak, ami a madárnak a földön tartása miatt szigorúan függőlegesen. Egy rövid farok, amely húsz kemény tollból áll, segít a pingvin egyensúlyának megőrzésében: a madár szükség esetén ráhajlik.

A pingvinekről egy másik érdekes tény, hogy csontvázuk nem üreges csontokból áll, amelyek általában a madarakra jellemzőek. Csontjaik inkább a tengeri emlősök csontjaihoz hasonlítanak. A hőszigeteléshez a pingvinek szilárd zsírtartalmúak, rétegük eléri a három centimétert.

A pingvin tollazat vastag és sűrű: rövid, kis tollak fedik le a madár testét, mint egy csempe, védve a hideg vízben való nedvesedéstől.

Az élet útja

A pingvinek hosszú ideig víz alatt keresnek, három méter mélységben süllyedve, és mintegy harminc kilométeres távolságokat fednek le. Elképesztő, hogy milyen gyorsan úsznak a pingvinek - akár 10 km / óra. Egyes fajok képviselői merülhetnek 130 méter mélységben. Amikor a pingvinek nem lépnek be a párzási időszakba, és nem ápolják az utódaikat, akkor a partról meglehetősen hosszú távolságra (legfeljebb 1000 km) távolítják el őket.

Ahhoz, hogy felgyorsítsuk a mozgást a szárazföldön, a pingvin a hasában fekszik, és gyorsan csúszik a hóban vagy a jégen, végtagjait nyomva. Ez a szállítási mód lehetővé teszi a madarak számára, hogy akár 6 km / h sebességet érjenek el. Természetes körülmények között a pingvin körülbelül huszonöt évet él. Fogságban, megfelelő gondossággal ez a szám harmincra nő.

Mit esznek a pingvinek?

Az egyik vadászatra a pingvin 190-től 900-ig merül. A pontos szám függ az éghajlati viszonyoktól, a pingvin típusától, a takarmány szükségességétől. Érdekes módon a baromfi szájrészek a szivattyú elvére épülnek: közepes méretű zsákmányt szívnak fel a csőrön keresztül. A takarmányozás során a madarak átlagosan harminc kilométerre úsznak, és naponta több mint nyolcvan perc, több mint három méter mélységben.

A pingvin étrend alapja a hal. De mit esznek a pingvinek (kivéve a halakat)? A madár örömmel eszik a tintahalat, a kis polipokat és a kis puhatestűeket. A fiatalok táplálják a félig emésztett táplálékot, amelyet szüleik a gyomorból visszavonnak.

Hogyan alszanak a pingvinek?

A válasz erre a kérdésre sok olvasó számára érdekes. A pingvinek alvás közben alvás közben alvás közben megtartják a testhőmérsékletet. Érdekes tények a pingvinekről a madarak ilyen állapotával kapcsolatosak. Az alvási idő közvetlenül függ a levegő hőmérsékletétől - minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál rövidebb az alvás. A madarak alvás közben hosszabb ideig alszanak: ebben az időszakban keveset eszik, és a további alvás lehetővé teszi számukra, hogy csökkentse a kiadott energia kiadásait. Ezen túlmenően, a pingvinek alszanak, míg a tojások keltetnek.

Érdekes tények a pingvinekről. Antarktisz pingvinek: Leírás

Európában a fekete "tailcoats" vicces madarak a tizenhatodik század elején váltak ismertté, köszönhetően a portugáliai tengerészeknek. Érdekes tények a pingvinekről rögtön felkeltették az európai szimpátia iránt. A "pingvin" név az angol szó pingvinből származik. A Welsh pengwyn-től lefordított meglévő verziók egyike szerint - fehér fej. Ami alkalmas ezeknek az érdekes természetfajoknak a leírására. Az antarktiszi pingvinek az egyetlen madár a bolygón, amely nem tud repülni, de úsznak és nagyon jól mozognak a föld felett.

Az antarktiszi pingvinek típusai

A repülés nélküli madaraknak ez a családja körülbelül húsz fajt tartalmaz. Az emberek sok érdekes tényt ismernek a pingvinekről. Az egyes fajok képviselői saját érdekes tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket egymástól.

Magellán és csodálatos pingvinek a kihalás szélén lévő legkisebb faj egyikéhez tartoznak.

Adele - az egész család legelterjedtebb típusa. Azon madár neve, amelyet az első látott terület nevének kapta - Adele Land.

Galapagos - a nemzetség északi képviselői. Nagyon közel állnak az Egyenlítőhöz a Galapagos-szigeteken, magas hőmérsékleten, nem pedig a pingvinekre. Ezek a szimpatikusak, sajnos, hamarosan eltűnnek a Föld arcáról, kipusztulással fenyegetnek.

Papuan - ez a faj a harmadik és a királyi pingvinek után.

Kő - ezek a családtagok agresszívak és zajosak, ők a leginkább gonosz elrendezésűek.

Imperial - a világ leghíresebb faja. A nagy méretűek mellett kiemelkednek a társai között a súlyos fagyok rendkívüli toleranciájával. Hideg ezek a madarak nem érdekelnek. Még az Antarktisz szárazföldön is megtalálhatók.

Nagyon szomorú megállapítani azt a tényt, hogy a mi korunkban a fajok többsége a kihalás veszélye.

Pingvinek élőhelye

A természet pingvinek csak a bolygó déli féltekén élnek. Élőhelyük az Antarktisz, Ausztrália, Dél-Amerika, Dél-Afrika és Új-Zéland. A madarak megtalálhatók a trópusokon, de ez nem jelenti azt, hogy a helyi víztestek túlnyomórészt hidegek. A Galapagos-szigetek a repülés nélküli madarak legmelegebb tartózkodási helye. A pingvinek legnagyobb településeit az Antarktisz, a közeli szigetek és a hatalmas jégtáblák látják.

Az Antarktisz pingvinek a fajkategóriától függően jelentősen különböznek a súlytól, magasságtól és megjelenéstől. Súlyuk 1 és 45-50 kg között változhat, és a növekedés 30 és 1 méter között mozog, bár vannak olyanok, akik sokkal nagyobbak és nagyobbak. Ez attól függ, hogy milyen légkörben élnek a madarak. Azokban a helyeken, ahol a levegő hőmérséklete alacsonyabb, a legnagyobb faj él, a császár pingvin veszi a vezető szerepet ebben a listában. A legkisebb pingvinek Új-Zélandon és Ausztráliában élnek, ezt "kis pingvineknek" nevezik. A súlyuk csak egy kilogramm.

A madarak testét egyszerűsítik, ennek köszönhetően szabadon és okosan úszhatnak a víz alatt. Fejlett izmaik vannak, az izomtömeg a teljes testtömeg 30% -a. A csontok sűrűek, üreg nélkül, ez megkülönbözteti a pingvineket a repülő madaraktól, amelyek csontjai csőszerűek és könnyűek.

A vízálló „szőrszálak” három rétege a jóképű férfiak „farkában” tollazata. A tollak közötti levegő hideg vízben úszik. A molting időszak alatt a tollazat teljesen megváltozik. A „ruhák” cseréje során a madarak nem tudnak úszni, ezért éhesnek kell maradniuk, amíg új tollakra nem változnak. Érdemes megjegyezni, hogy a pingvinek nem fagynak ki a három centiméteres zsírréteg miatt.

reprodukció

A tenyészidőszakban a csirke-tenyésztő pingvinek nagy telepeken gyűlnek össze. A különböző fajok házassági ideje különböző időkben halad. A tojások inkubálásához a madarak fészket termelnek a „kézből”. Ezek lehetnek kövek, fű, levelek. Kivételt képeznek a császár és a királyi pingvinek, a tojásokat egy speciális hajtásba helyezik a gyomra. Ott vannak a csibék megjelenése előtt.

Az inkubációs időszak egy-két hónapig tart. Ha kezdetben két tojás, és két csirke kikelt, akkor a szülők minden figyelmet fordítanak az első gyermekükre, és a második baba az apa és az anya ilyen tisztességtelen bánásmódja következtében éhségben hal meg, ami a legtöbb esetben történik.

Természetes ellenségek

A pingvinek életét folyamatosan veszélyeztetik. A természetben ezek az aranyos ellenséges lények bővelkednek, nem számolva a romboló emberi tevékenységeket, amelyek a leginkább befolyásolják az Antarktisz madárállományának csökkenését.

A legnehezebb dolog a kis pingvinek esetében, akiknek mintegy 50% -aa életük első évében hal meg. A csibék fő ellenségei ragadozó madarak, mint például az óriás déli petrel. A karmok megölésének veszélye mellett a csecsemők folyamatosan éhezik a halált.

A tengeri ragadozók a felnőtt pingvinek természetes ellenségei. Ezek közé tartozik a cápák, gyilkos bálnák, pecsétek, leopárdok és tengeri oroszlánok. Az állatokkal való ütközés következtében a madarak körülbelül 6-10% -a elpusztul.

A fentiekhez hozzáadhatjuk azt a tényt, hogy a vadon élő kutyák, amelyeket az emberek elhagytak, szintén nagyon veszélyesek a lassú lények településeire, amelyek nem tudnak menekülni az ellenségektől a földön. A huszadik században a galápagos-szigeteken vadon élő kutyák elpusztították az egész pingvin telepet.

Testszerkezet

A természet gondoskodott arról, hogy a pingvinek ügyesen mozogjanak a vízen, így testük alakja egyszerűsödött. A madaraknak erős izmok vannak. A csontszövet szerkezete segít a szárnyak munkájában, mint például a csavarok. A veleszületett eszköz segít a vízben vadászni.

A pingvin mellkasnak kimondott köre van. Az izomzat a köpeny és a válllapokhoz kapcsolódik. Felelős a szárny felemeléséért.

A pingvinek erősen lerövidülnek a farok, amelyek hajlamosak a kormányrúd működésére.

A pingvinek csontjai nem cső alakúak, mint más madarak, hanem belső üregekkel. Hasonlóak a tömítések, a delfinek csontjaihoz.

Termoreguláció és tollazat

Az északi madarak nem fagynak. Miért? A madaraknak különleges tollazata van: vastag, rövid tollak sűrűn fedik le a testet, és egymással szomszédosak. Egy ilyen szerkezet nem teszi lehetővé a hőt, hogy elhagyja a madár testét, és a szél - hogy fújja el.

A második védelmi tényező egy 1 cm-es zsírréteg, melynek köszönhetően a pingvinek jeges vízben úsznak. A szárnyak és a mancsok azonban nem rendelkeznek tollakkal - ezek a leggyengébb pontok. Annak érdekében, hogy a fagyasztás elkerülhető legyen, madarakban termoreguláció jön létre: ha a végtagok nagyon hidegek, meleg artériás vért biztosítanak. Miután elérte a problémás területeket, hőjét átadja a vénás vérnek, ami visszafelé megy a testbe.

Látás és hallás

A szemek igazodnak ahhoz, hogy a madarak a legtöbb időt víz alatt töltik. A szaruhártya lapos, így enyhe myopia. A diákok összehúzódása lehetővé teszi a szem számára, hogy különböző mélységekben hozzászokjon a megvilágításhoz.

A fülek szerkezetét nem jelzi tiszta vonal. Merítéskor a test mellé helyezkednek el, és szorosan fedik be tollakkal, ami megakadályozza a víz behatolását a fülkékbe.

Gyönyörű vagy sárga szemű

Egy ritka teremtmény, amely különbözik a miniatűr szép nagyméretűtől. 2-szer több törpe egyed. A fej fényes sáv, sárga színnel festve.

A madár közepes méretű. 65 cm-es testhosszúságú felnőtteknél 6 kg. A has fehér színű, a hát fekete. A szemeket fehér gyűrű veszi körül. Adelie egyetlen élőhelye az Antarktisz és az összes szomszédos terület: a Dél-Shetland-szigetek és az Orkney-szigetek.

Subantarctic vagy Papuan

Ha a fő birodalmi, királyi és papuan pingvin egyik sorába helyezi, az utóbbi a testhossz és a testsúly 3. helyét foglalja el. A test hossza 85 cm, a madár súlya 7-8,5 kg.

E faj esetében a tipikus szín egy fehér has és egy sötét hát. Paws és csőr világos narancssárga.

Hol élnek a pingvinek? Subantarctic zóna, Antarktisz - a papuani fajok területe.

Galapagos

A látványos pingvinek egyik fajtája. A hideg kontinenseken az élőhely nem fordul elő. A Galapagos-szigeteken találhatók, ahol a levegő hőmérséklete ritkán +18 ° C alá esik. A faj felnőttképviselői utódukkal meleg vízben fürdik, amelynek hőmérséklete nem jellemző a pingvinekre. +22 S. Galapagos pingvinek táplálják a kis halakat, rákokat. A 0,5 méteres testhossz 2,5 kg.

Melyik csak a becenevek nem kaptak látványos pingvint. Fekete-lábú, szamár és afrikai. A 65 cm-es testhosszúságú fajok felnőtt képviselője 3-4 kg testtömegű. A has alján egy ívelt fekete csík van, hasonlóan a patkóhoz. Egy ilyen apróság megkülönbözteti a látványos pingvint más fajoktól.

A feketefejű szépségek Namíbiában élnek, a tengerparti területeket hidegárammal díszítik, ahol tojást helyeznek.

Hány pingvin él

A repülés nélküli madarak várható élettartama a fajtól függ. A kis fajok élettartama 10-12 év. A család császári vagy királyi képviselői jó körülmények között és megfelelő táplálkozással évszázadokig élhetnek. A repülés nélküli madarak, emlősök, ragadozó halak esetében hatalmas veszélyt jelentenek a hatalmas madarak.

Az állatkertben élő pingvinek nem veszélyeztetettek. Ők törődnek és hozzáférhetetlenek a természetes ellenségeikhez. Ez azonban nem befolyásolja az élettartamot.

Tanulmányok kimutatták, hogy a pingvinek olyan madarak, amelyek érzékenyek a légutak fertőző betegségeire. Tömegfertőzéssel egész telepeket halnak meg. A pingvináriumban kommunikálhat a madarakkal. Jó karbantartás és megfelelő kezelés esetén a madár élettartama 30 évre meghosszabbítható.

Egy pingvin állat vagy madár?

A pingvinek szárnyai vannak, de nem tudnak repülni. A kérdés az, hogy egy pingvin madár vagy állat? Tény, hogy a felnőtt példányok levegőbe juthatnak, de a repülésüket kis távolságok korlátozzák.

A pingvinek csendesek, mindent kéznél vannak. A lakókörnyezet alapján megállapítható, hogy a pingvin madár, és megszűnt a repülés.

Pingvin - leírás, leírás, szerkezet.

Minden pingvin tökéletesen úszhat és merülhet, de nem feltétlenül repülhetnek. A földön a madár a test és a végtagok szerkezeti jellemzői miatt elég kínosnak tűnik. У пингвина обтекаемая форма тела с сильно развитой мускулатурой грудного киля, которая нередко составляет четверть от общей массы. Тело пингвина довольно упитанное, чуть сжатое с боков и покрыто перьями. Не слишком крупная голова находится на подвижной, гибкой и довольно короткой шее. Клюв пингвина сильный и очень острый.

Крылья пингвина в результате эволюции и образа жизни видоизменились в эластичные ласты: при плавании под водой они вращаются в плечевом суставе по принципу винта. Ноги короткие и толстые, имеют по 4 пальца, соединенных плавательными перепонками. Más madaraktól eltérően a pingvin lábai jelentősen visszahúzódnak, ami a madarat arra kényszeríti, hogy a testét függőlegesen tartsa a földön.

Az egyensúly megőrzése érdekében egy rövid farok, amely 16-20 kemény tollból áll, segít a pingvinnek: ha szükséges, a madár egyszerűen rááll, mint egy állványra.

Fotó: John Kendrick

A pingvin csontváz nem tartalmaz üreges csőcsontokat, amelyek a többi madár számára szokásosak: a pingvincsontok strukturálisan emlékeztetnek a tengeri emlősök csontjaira. Az optimális hőszigetelés érdekében a pingvin lenyűgöző zsírtartalommal rendelkezik egy 2-3 cm-es rétegben.

A pingvin tollazat sűrű és sűrű: az egyes kis és rövid tollak fedik le a madár törzsét, mint egy csempe, védve a hideg vízben való nedvesedéstől. A tollak színe minden fajban szinte azonos - sötét (általában fekete) hát és fehér hasa.

Évente egyszer a pingvin eltűnik: az új tollak különböző sebességgel nőnek, kitolva a régi tollakat, ezért gyakran a madár a molting periódusban rendetlen rongyos megjelenést mutat. A molt alatt a pingvinek csak a szárazföldön vannak, és megpróbálnak elrejteni a széllökéstől, és semmit sem esznek.

A pingvin elfojtása. Paul North fotója

A pingvinek mérete a fajtól függően változik: például egy császár pingvin eléri a 117-130 cm hosszúságot, és súlya 35-40 kg, míg egy kis pingvin testhosszúsága csak 30-40 cm, míg a pingvin súlya 1 kg.

Élelmiszer keresésekor a pingvinek sok időt tölthetnek a víz alatt, 3 méteres vastagságba süllyedve és 25-27 km-es távolságok leküzdésével. A vízben lévő pingvin sebessége elérheti a 7-10 km / órát. Néhány faj 120-130 méter mélyre merül. Abban az időben, amikor a pingvinek nem törődnek az utódok párzásával és gondozásával, akkor elég messze vannak a parttól, 1000 km távolságra lebegnek a tengerre.

A földön, ha gyorsan kell mozogni, a pingvin a hasán fekszik, és végtagjaival gyorsan jégre vagy hóra csúszik. Ezzel a mozgási módszerrel a pingvinek 3 - 6 km / h sebességgel fejlődnek.

A pingvin élettartama a természetben 15–25 év. Fogságban, ideális baromfi tartással, ez a szám néha 30 évre emelkedik.

A pingvinek ellenségei a természetben.

Sajnos a pingvinnek természetes élőhelye ellenségei vannak. Az örömteli sirályok a pingvinek tojásait és a tehetetlen csibéket - ízletes zsákmányt jelentenek. Tömítések, gyilkos bálnák, leopárdok és tengeri oroszlánok vadászik a tengeren pingvinek. Ne utasítsd el a menüpontok sokoldalúbbá tételét.

Hol élnek a pingvinek?

Ezeknek a madaraknak a földrajzi eloszlása ​​meglehetősen kiterjedt, de inkább a hűvösség. A pingvinek a déli félteke hideg övezeteiben élnek, amelyek többsége az Antarktiszban és a Kelet-Antarktisz régióban megfigyelhető klaszterek. Dél-Ausztráliában és Dél-Afrikában is élnek, szinte az egész Dél-Amerika partvidékén találhatók - a Falkland-szigetekről Peruig, az Egyenlítőnél élnek a Galapagos-szigeteken.

A pingvinek, fényképek és nevek típusai.

A pingvinek modern besorolása 6 nemzetségből és 19 fajból áll. Az alábbiakban több fajta leírását találjuk:

  • Pingvin császár (Latin Aptenodytes forsteri) - Ez a legnagyobb és legnehezebb pingvin: a férfi súlya eléri a 40 kg-ot 117-130 cm-es testhosszúsággal, a nőstények valamivel kisebbek - 113-115 cm-es növekedéssel átlagosan 32 kg. A madarak hátsó részén található tollazat fekete, a hasa fehér, a nyakon pedig narancssárga vagy világos sárga jellegű foltok vannak. A császár pingvinek az Antarktisz partján élnek.

  • King Penguin (Latin Aptenodytes patagonicus) nagyon hasonlít a császári pingvinhez, de különbözik attól a szerényebb méretben és a tollak színében. A király pingvin mérete 90-100 cm, a pingvin tömege 9,3-18 kg. Felnőtteknél a hát sötétkék, néha szinte fekete, a has fehér, világos narancssárga foltok találhatók a sötét fej oldalán és a melltartásban. E madár élőhelyei Dél-Sandwich-szigetek, Tierra del Fuego-szigetek, Crozet, Kerguelen, Dél-Grúzia, Macquarie, Hurd, Edward herceg, Lusitania-öböl partvidékei.

  • Penguin adeli (lat. Pygoscelis adeliae) - közepes méretű madár. A pingvin hossza 65-75 cm, súlya kb. 6 kg. A hátsó fekete, a hasa fehér, a megkülönböztető tulajdonság a fehér színű körgyűrű a szem körül. Az Adele pingvinek az Antarktiszban és a szomszédos szigetterületeken élnek: Orkney és South Shetland-szigetek.

  • Northern Crested Penguin (lat. Eudyptes moseleyi) - Egy fenyegetett faj. A madár hossza kb. 55 cm, az átlagos testsúly körülbelül 3 kg. A szemek pirosak, a has fehér, a szárnyak és a hát szürke. Sárga szemöldök zökkenőmentesen sárga tollak csomóira, a szemek oldalán. A pingvin fején fekete tollak húzódnak ki. Ez a faj a déli kúszó pingvin rövidebb tollai és szűkebb szemöldökei (latin: Eudyptes chrysocome). A lakosság nagy része az Atlanti-óceán déli részén található Gough, Impregnable és Tristan da Cunha szigetein él.

Fotó: Brian Gratwicke

  • Aranyszőrű pingvin (arany pingvin) (lat. Eudyptes chrysolophus) Jellemző színezete minden pingvineknek, de megjelenésüktől eltérően: ez a pingvin látványos csomó arany színű toll a szem fölött. A test hossza 64-76 cm, maximális súlya - egy kicsit több, mint 5 kg. Az aranyhajú pingvinek az Indiai-óceán és az Atlanti-óceán déli partjai mentén élnek, kevésbé gyakori az Antarktisz északi részén és a Tierra del Fuego-ban, amelyek az Antarktisz más szigetein fészkelnek.

Szerző fotó: Pillangó utak - Serge Ouachée

  • Gentoo pingvin (latin Pygoscelis papua) - a birodalmi és királyi hatalom után a legnagyobb pingvin. A madár hossza eléri a 70-90 cm-t, a pingvin tömege 7,5–9 kg. Fekete hát és fehér has - a fajok tipikus színe, a csőr és a lábak narancssárga-vörös árnyalatúak. A pingvinek élőhelye az Antarktiszra és a Sub-Antarktisz-övezet szigeteire korlátozódik (Edward-sziget, Dél-Sandwich és Falkland-szigetek, Heard-sziget, Kerguelen, Dél-Georgia, Dél-Orkney-szigetek).

Fotó szerző: Jerzy Strzelecki

  • Magellán pingvin (lat. Spheniscus magellanicus) a test hossza 70-80 cm, súlya 5-6 kg. A tollazat színe minden pingvinekre jellemző, 1 vagy 2 fekete csík a nyakban. A patagoniai parton, a Juan Fernandez-szigeteken és a Falkland-szigeteken a magellán pingvinek fészkelnek, kis csoportok élnek Dél-Peruban és Rio de Janeiróban.

  • Antarktisz pingvin (latin Pygoscelis antarctica) 60-70 cm magas, és nem haladja meg a 4,5 kg-ot. A hát és a fej festett sötétszürke, a pingvin hasa fehér. A fejen fekete csík van. Antarktisz pingvinek élnek az Antarktisz partján és a kontinens szomszédságában. Az Antarktisz és a Falkland-szigetek jéghegyein is megtalálhatók.

Fotó: Greg Lasley

  • Látványos pingvin, ugyanaz szamár pingvin, fekete lábú pingvin vagy Afrikai pingvin (lat. Spheniscus demersus) elérte a 65-70 centiméter hosszúságot és súlya 3-5 kg. A madár megkülönböztető jellemzője egy keskeny fekete színű csík, amely egy patkó alakja, és a hasa mentén a mellkastól a mancsig halad. A látványos pingvin Namíbia partján és Dél-Afrikában él, fészkel a hideg bengáli árammal rendelkező szigetek partvonalán.

Fotó: Awie Badenhorst

  • Kisebb pingvin (lat. Eudyptula minor) - a világ legkisebb pingvinje: a madár 30-40 cm magas és körülbelül 1 kg. A kis pingvin hátulja kék-fekete vagy sötét szürke színű, a melltartó és a lábak felső része fehér vagy világos szürke. A pingvinek Dél-Ausztráliában, Tasmaniában, Új-Zélandon és a szomszédos szigeteken élnek - Stewart és Chatham.

Fotó: JJ Harrison

A világ legkisebb pingvinje. Szerző fotó: Fir0002

Vajon eszik a pingvinek?

Nehéz egyértelmű választ adni erre a kérdésre. Ma nem valószínű, hogy egy személy dönti el az ilyen finomságokat, bár szélsőséges körülmények között minden lehet. Egyes beszámolók szerint a pingvinhús ételek közé tartoznak az Antarktisz területén élő népek.

A megerősített bizonyíték arra, hogy az pingvinhús fogyasztása az élelmiszerekhez tartozik, R. Priestley "Antarktiszi Odyssey" könyvében található információ. Részletesen leírja az expedíció tagjai által a pingvinek vadászatát, hogy a rendelkezések hiánya miatt ne haljon meg az éhezés. Igaz, ez meglehetősen régen történt, a huszadik század elején, és az előre nem látható körülmények okozta, amikor az expedíciós időszak hirtelen megnőtt. A résztvevők szerint a pingvin mellet zsírtartalma miatt értékelték táplálkozási értékük miatt, és nem volt rossz ízű.

Pingvin: leírás, szerkezet, jellemzők. Mit néz ki a pingvin?

Kivétel nélkül a pingvinek első osztályú úszók, de tökéletesen merülhetnek. De sajnos egyáltalán nem tudnak repülni a szóból. Igen, és a földön, nagyon kényelmetlenül mozognak a testük szerkezetének sajátosságai miatt.

A pingvin teste egyszerűsített formájú és a mellkasi köpeny fejlett izmait képezi, amely néha a madár teljes tömegének egynegyedét teszi ki. A pingvinek teste általában nagyon kövér (itt emlékeztetünk a madár latin nevére), és az oldalakon tollakkal borítják.

A pingvin feje nem túl nagy, azonban mobil, rugalmas és rövid nyakon helyezkedik el, erős és éles csőrrel rendelkezik.

Miért pingvin szárnyak, ha nem tud repülni? Ilyen jogos kérdés merülhet fel, és válaszolni fogunk rá, az a tény, hogy a pingvin szárnyai az evolúciós folyamatban váltókké alakultak, amelyek a csavar elve szerint úszás közben a vállcsuklóban forognak, mindez kiváló úszóvá teszi a pingvint.

A pingvin lábai rövidek és egyidejűleg vastagok, mindkét lábon 4 ujjal, úszásmembránokkal összekapcsolva. A lábak tényleges szerkezete és az a tény, hogy a pingvinek olyan viccesek és kényelmetlenül mozognak, úgy vannak kialakítva, hogy szigorúan függőlegesen tartsák testüket a föld felszínéhez.

A pingvinek rövid farkát tartalmaznak, amelyek 16-20 tollból állnak, és segítenek az egyensúly fenntartásában, és szükség esetén akár állványra is támaszkodhatnak.

A pingvin csontváz, más madarakkal ellentétben, nem üreges csontokból áll, a pingvin csontjai jobban hasonlítanak az emlősökéhez. Súlyos Antarktiszi hideg pingvinek segítenek a melegítő zsír tartalék átadásában, 2-3 cm-es réteggel.

A pingvinek tollazata vastag és sűrű, a madár törzsét tollokkal, pl. Lapokkal borítják, és megvédik őket a hideg vízben való nedvesedéstől. A tollak és a pingvinek színe mindenki számára azonos - sötét hát és fehér hasa.

Körülbelül évente egyszer, a pingvinek olvadnak ki, a régi tollak kiesnek, és újok nőnek a helyükön. Ebben az időszakban a pingvinek kizárólag a szárazföldön helyezkednek el, ahol igyekeznek maximális védelmet biztosítani a széllökések és általában hideg időben.

Pingvin a molting alatt.

A pingvinek mérete fajonként változik, például a legnagyobb császár pingvin 117-130 cm hosszú és legfeljebb 40 kg súlyú. A kis pingvin csak 40 cm hosszú, és átlagosan körülbelül 1 kg súlyú.

Adelie Penguin

Ezek a pingvinek közepes méretűek, az Adelie hossza 65-75 cm, súlya 6 kg. Ez a fajta jellegzetessége a fehér gyűrűk jelenléte a szem körül. Az Adelie pingvinek Antarktiszban és néhány szomszédos szigeten élnek (Orkney, South Scots).

Papuan pingvin

Ez a pingvin kitüntetett második helyet foglal el a császári után, amelynek mérete 90 cm-es, súlya akár 9 kg. Az ilyen típusú pingvinre jellemző a csőrük, amely narancssárga-vörös színű.

Magellán pingvin

Magellan pingvin, amint azt a neve is mutatja, a Magellan-szorosban, Dél-Amerikában él. A magellán pingvin test hossza 70-80 cm, súlya 5-6 kg. Ezeknek a pingvineknek a színezését egy vagy két fekete csík jelenléte jellemzi a nyak körül.

Antarktisz pingvin

Ez a pingvin, amely az Antarktisz és a szomszédos szigetek partján él, az aláíró pingvin színezés mellett, egy további fekete csíkkal rendelkezik, amely a fej mentén fut. Hosszúsága 60-70 cm, súlya 4-5 kg.

Látványos pingvin

A szamár pingvin, a fekete lábú pingvin vagy az afrikai pingvin néven is ismert. Ellentétben a hideg antarktiszi viszonyokban élőkkel, ez a pingvin Dél-Afrikában, Dél-Afrikában (Dél-Afrika) él, a szomszédos Namíbia partjainál, de csak olyan helyeken, ahol hideg óceánáram van. A rokonai közül ezek a pingvinek megkülönböztethetők egy keskeny fekete csíkkal, amely a mellkasán található patkó alakú.

Kis pingvin

Ez a fajta pingvin a legkisebb a pingvin családban, növekedése legfeljebb 40 cm, súlya legfeljebb 1 kg. Ezek a kis pingvinek Ausztrália, Új-Zéland, Tasmania és a szomszédos szigetek partján élnek.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org