Madarak

A világ legnagyobb madárai

Pin
Send
Share
Send
Send


Az emberek nem fáradnak, hogy megcsodálják a madarakat. Végtére is, tudják, amit nem adnak az embernek - légy! És a madaraknak szépségük, csodálatos hangja van, ami örömöt ad, és sok más tulajdonság, ami csodálatunkat okozza.

Ma a figyelemünk tárgya a Földön lakó nagy madarak.

Az afrikai strucc igazi óriás

Az első, amit emlékezni fogunk, az afrikai strucc - egy csodálatra méltó madár. Végül is nem csak a legmagasabb és legsúlyosabb tollas teremtmény a világon, így a strucc is gyorsabban fut, mint a ló!

Ezek a nagy madarak rövid távolságonként akár 70 km / h sebességet is elérhetnek, és erős, hosszú lábak csak két lapos lábujjakkal segítenek ebben. Egyébként anatómiailag a madár lábai hasonlóak a teve végtagjainak szerkezetéhez. És nekik köszönhetően, a strucc, ami kiderül, futás közben négy méteres lépéseket tesz! Itt egy madár!

Cazuar - egy "szarvas" fejű madár

Egy nagyon lenyűgöző madár, bár kissé rosszabb, mint a struccok, az ausztráliai és új-guineai lakóhegy. Magassága 1,5 m, közel 80 kg. A struccokhoz hasonlóan ezek a madarak nem repülnek, de akár 50 km / h sebességet is elérhetnek.

Az indonézek egyszerre hívták a casuar szarvas fejét, mert koponyája egy csontlemezzel van díszítve, amely az egész madár élete során nő. Mérete 17 cm. Az ilyen lemezek különösen nagyok a férfiaknál. Egyébként a biológusok kinevezése még mindig melegen vitatott.

De nemcsak ezek a nagy madarak díszítettek egy különleges koronával - fülbevalók formájában vörös vagy világos narancssárga bőrnövekedés lesz a ládájukba. Testüket fekete laza és puha tollazat borítja, ami jobban hasonlít az állat kabátjához, mint a madár tollához.

Condor - a préri települése

De a nagy madarak nemcsak a földön járnak, hanem magasan tudnak repülni. Az egyik a California Condor. Az ősi időkben az amerikai indiánok meghajoltak előtte, hiszve, hogy a nap hatalmas szárnyain nyugszik.

A kondor test hossza 1,35 m, súlya körülbelül 12 kg, és a lenyűgöző méretek ellenére tökéletesen repül. Végtére is, a szárnyszárny eléri a 3,25 m-t, ami lehetővé teszi a madár számára, hogy 4500 m tengerszint feletti magasságban levegőáramot használjon.

A kondor nagyon figyelemre méltó megjelenésű - egy fekete nagy madár, fehér bolyhos gallérral a nyakában és egy vöröses, teljesen kopasz fej, húsos fésűvel díszítve.

A kondor egy ragadozó, ártalmatlanító, aki egy halott áldozatot lát távolról, és képes egyszerre több kilogramm húst fogyasztani. Gyakori étkezés után gyakran nem juthat be a levegőbe.

Marabou ragadozó madár

Az afrikai kontinensen, Indiában és Indonéziában van egy másik nagy madár, a marabou. Súlya eléri a 9 kg-ot, szárnyszárnya pedig 3 m. Külsőleg gólyához hasonlít, bár fejjel van, nagy (akár 30 cm-es) csőrrel, mint egy keselyű.

A felnőttek nyakán a Maraboo nagymértékű bőrnövekedést mutat, ami egyébként a tudósokat még mindig rejtélyesvé teszi a madárnak.

Marabou egy ragadozó, amely a víztestek közelében él szavanna. Nemcsak a keselyűkkel, hanem a jackálokkal is belép a harcba, és leggyakrabban győztesnek tűnik. De a marabou nemcsak a sárgarépát, hanem a kisállatokat is eszik: még az újszülött krokodilok is a zsákmányává válnak.

Egyébként a marabou nemrégiben rendszeres látogatók lett a hulladéklerakókba, ami jelentős előnyökkel jár a személy számára, és tisztítja őket.

Bustard - a legsúlyosabb repülő toll

A nagy madarak leírása során figyelmet fordítottunk a növekedésükre, a szárnyszárnyra és a csőr méreteire, de felsorolásukkal nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyüzsgést.

A bustardok nagy madarak, erős lábakkal és hosszú nyakkal. De ezenkívül a repülő madarak között is a legsúlyosabb madár. A nyüzsgő súlya eléri a 20 kg-ot.

Hatalmas, trágyázatlan síkságon élnek, kis gerinceseket és rovarokat vadásznak. Ne áldozzátok a károkat. A puszta fészek közvetlenül a csupasz földön. Egy férfi, aki megpróbál elbűvölni egy nőstényt, elképesztő látvány. Szárnyait és farokát terjeszti, felfújja a torokzsírt, és a fejét hátra dobva olyan, mint egy nagy tollaslabda, amellyel tollaslabda játszik.

Koronás sas - Félelmetes madár

Afrika közép- és déli régióiban nagy ragadozó madarak élnek, amelyek támadhatnak még embereket, koronázott sasokat is. Annyira elnevezték őket, hogy jellemzően felemelkednek a veszélyes tollak fején. A sas hossza kb. 1 m, szárnyai 2 m szélesek.

Ezeknek a madaraknak az étlapján a főétel a majmok és még az antilopok is. Mérete, valamint erős szárnyai és erős, vastag ujja, karmai miatt ez a madár 16 kg-os súlyt tud emelni a levegőbe! Ami egyébként a saját testének 4-szerese.

A koronázott sas zsákmánya oldalra néz, és villámgyorsan támad, anélkül, hogy az áldozatoknak elmenekülnének. Ha ez nem egy nagy állat, akkor egészben, csontokkal eszik, és a nagyobb zsákmányt darabokra szakítják, majd áthelyezik egy kényelmes helyre egy étkezéshez (általában egy fa).

A többi sashoz hasonlóan ez a madár nem tolerálja a rokonok környékét, féltékenyen járőrözve a vadászterületeket. De a sas egyszer és mindenkorra választja barátját.

Archaeopteryx

Nézzük röviden a történelmet, és annak ellenére, hogy ez a faj már nem található meg a természetben, az Archeopteryx kőbe fagyott, hogy elmondja az emberiségnek magát.

Nincs több varjú, az Archeopteryx lett a madarak első képviselője a Földön. A fosszíliák felfedezése előtt a tudósok csak megközelítőleg szimulálhatják a legősibb madarakat. Az Archeopteryx maradványainak főbb megállapításai csak Dél-Németországban találhatók. 1861-ben a legrégebbi madár megkapta a tudományos nevét - „Archeo” - ősi, „pterix” - szárny.

Pingvin császár (Aptenodytes forsteri)

A pingvin család legnagyobb tagja. Egyes személyek növekedése elérheti a 122 centimétert, és a súlya 40-45 kg.

A császár pingvinek az Antarktisz kontinensén a jégen élnek, minden madárfaj mellett a legtávolabbra is mennek. De az Antarktisz jégéből származó állandó lakóhelyektől a szárazföldre költöznek, hogy folytassák a versenyt.

Ennek a fajnak a pingvinek nagyon fejlett érzéssel rendelkeznek. Súlyos fagyokban csoportokba kerülnek. A 20 fokos fagynál a csoport közepén a hőmérséklet elérheti a +35 Celsius fokot. Természetesen a kör közepén a császár pingvin csirke.

Steller tengeri sas (Haliaeetus pelagicus)

A Steller-tenger sas az északi féltekén a legnagyobb ragadozó fészek. Néhány ember szárnyszaka 2,5 métert, magassága pedig 105-110 cm, ilyen paraméterekkel a madár súlya meglehetősen kicsi, csak 8-9 kg.

A váll nélküli sas nem csak az egyik legnagyobb madár, hanem a bolygó legokosabb madara. Meglepő módon a felnőttek emlékeznek az összes csajjukra és tervezik vadászni. A madár súlya nem teszi lehetővé, hogy hosszú ideig maradjon a levegőben, az aktív repülés naponta 30-35 perc. Emellett a sas is hazafi. Télen a japán szigeteken, mindig visszatér hazájába, az Okhotsk-tenger partján, Szahalin és Kamcsatka partján, az utódok előállítása és emelése érdekében.

Bustard (Otis tarda)

A repülő madarak között súlyt jelentenek a Bustard. Ennek a madárnak a tömege eléri a 20 kg-ot, magassága pedig 110 cm. A madár fészkelőhelye az eurázsiai kontinens sivatagai és félig sivatagai: Spanyolországból Mongólia sztyeppéig.

A nyüzsgő megtanulta, hogy ügyesen kezelje a repülés légáramlását, ami egy ilyen súlyú meglehetősen nehéz. Figyelembe véve a mellszobor felszállását, analógiát rajzolhat a nehéz bélés felszállásával. Mielőtt felszállnának, ez a madárfaj nagy futást eredményez.

Az udvarlás párosításához a férfi mellszoborok egy adott időszakot választottak. Általában este 8 órakor vagy este, 4-5, és soha nem a nap folyamán. A tenyésztés után a hímek nem vesznek részt a csibék életében. Minden aggodalom, ábrázoltan, a nők szárnyaira esik.

Szürke daru (Grus communis)

A szürke daru a darucsalád második legnagyobb madara. Az egyik legmagasabb madár, magasság - 180-190 cm, és a szárnyszárny repülés közben közel 2 m.
Az orosz tündérmesék kedvenc hőse A Szürke daru is az egyik legősibb madár, a tudomány a dinoszaurusz korszak végén, mintegy 70 millió évvel ezelőtt rögzíti a megjelenését.

A szürke daru arisztokratikus megjelenése ellenére szerény, és a bolygón telepedett le. Földünk sok pontján megtalálható, kivéve az Antarktisz és Dél-Amerikát.

A madár érdekes módszert talált a ragadozóktól való menekülésre. Mielőtt a tojásokra ülnének, a nőstény a mocsári iszapban és a szennyeződésekben elkenődött, ami kevésbé érzékelhető az utódok mozdulatlan keltetése alatt.

A szürke daru a házassági hűség szimbóluma. A madarak monogámosak, és életük során megtartanak egy párot.

Göndör Pelikán (Pelecanus crispus)

Az a madár, amely Oroszországban, a Balkánon, Ázsiában országban fészkel, a nagy pelikán család egyik legritkább fajja.

Egyes személyek növekedése 180 cm-re, a súlya 20 kilogramm, és fél méteres csőrrel. A csőr valóban a pelikán sajátossága. Csőrével a Göndör Pelikán halat vadász.

Annak ellenére, hogy ez a madár életét a vízen tölti, a Göndör Pelikán egyáltalán nem merülhet fel. Ezért főleg a sekély vízben vadászik.

Kinky pelikán a világ sok nemzetének mesék és mítoszai, és a muszlimok között szent madárnak tekintik.

Gólya (Ciconia)

Európában kétféle gólya létezik: fekete-fehér, amelyek a boka nemzetségéhez tartoznak. Valóban, ha megnézed a gólyát a mancsokon, nincs tollazat.

Egy felnőtt gólya növekedése 110-125 cm, a szárnyszár 1,5-2 méter. A nagy madár békákat, halakat, rovarokat eszik.

Érdekes, hogy a fiatal gólya könnyen kezelhető. Általánosságban elmondható, hogy a gólyák bíznak egy személyben, a házak és melléképületek tetőire telepednek. Oroszországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban az emberek speciálisan a pólusokat fűrészelik, hogy a gólyák fészkeljenek.

A fehér gólya a modern Fehéroroszország jelképévé vált. Az ókorban és a középkorban Nyugat-Európában és Görögországban a gólya nagyon gondoskodó madárként mutatkozott be. Vannak olyan fiatal gólyák leírása, akik a szüleiket táplálják, akik önállóan nem tudnak mozogni. A legendát Oroszországban rögzítették, hogy a gólyák a gyermekeket fiatal családokba szállítják.

Fekete keselyű (Aegypius monachus)

Az egyik legnagyobb repülő madár a bolygón. A tollak színe miatt, és fekete és barna, nyakuk van és beceneve van. A felnőtt egyének szárnyszaka eléri a 2,5 mt, magassága 120-135 cm.

Madárfészkek három kontinens hegyvidéki régióiban: Dél-Európa, Észak-Afrika, a Közel-Kelet és Közép-Ázsia.

A griffin az ártalmatlanítók csoportjába tartozik. Ennek a madárnak a látásélessége feltűnő, az áldozatát 3 km magasságból láthatjuk.

Az élelmiszerben nem ismeri az intézkedéseket. Ragyogás a pokolra, hogy egy kis idő után az "ünnep" nem tud felszállni. A fekete keselyű, mint a ragadozó madarak nagy képviselője, hatalmas fészket épít a nagy fák tetejére. A fészkek átmérője legfeljebb 3 méter, magassága 1 méter. A madarak nagy méretűek, a természetben a nyaknak nincs ellensége.

Hattyú (Cygnus)

Az egyik legszebb madár a Földön. Nem az ókori Görögországban és a keleti első civilizációkban, a hattyúkat "ragyogónak", "csillogónak" nevezték. Ebben az etimológiában a nevét az orosz színárnyalattal „fehér”, „tiszta” jött le napjainkra.

A világon 7 hattyúfajt osztottak szét. Legtöbbjük 2,4 m-es szárnyszélességgel és 11-12 kg-os tömeggel hirtelen hattyú. Talán a legszokatlanabb a Fekete Hattyú.

A hattyú jól fejlett izomzatú, amely lehetővé teszi a madaraknak, hogy több ezer kilométert repülhessenek. Bizonyíték van arra, hogy a pilóták 8 200 méter tengerszint feletti magasságban lebegtek. A legvalószínűbb, hogy a madarat olyan magasságba hajtják, hogy nem a hurrikánszélekkel találkoznak.

A hattyú képét leggyakrabban az irodalomban, a festészetben és a moziban használják. A tudósok azt találták, hogy a hattyúk, mint a daruk, a családi életben monogámiak.

Andok Condor (Vultur gryphus)

Az európai madár találkozója 1553-ban történt. Az európai természettudósok azonnal rámutattak, hogy a madár a hegyekben magas, majdnem 7000 méter tengerszint feletti magasságot hoz.

Az élet a hegyekben előre meghatározta az Andok kondorjának életmódját. A hegyekről felszállva a kondor magasan emelkedik az égen, keresi az áldozatot. A vízszintes síkban vannak a szárnyak, amelyeknek hossza eléri a 2,7-3,2 métert. A gyenge mellkasi izmok nem teszik lehetővé a szárnyak gyakori megcsúszását az aktív repülés során, ezért a fogólap levegőáramokban emelkedik.

Ez a táplálék, mint a keselyű család legtöbb madárja, carrion. Élelmiszer keresésekor az Andok kondorja néha akár 200 km-re utazik.

Dél-Amerika legrégebbi népei megerőltették a Condort. A régészek a hegyekben magas sziklafestményeket találtak, és a 3-2. A mochica indiánok ezt szent madárnak tartották, és bocsánatot kértek a Condornak, hogy meg kell ölniük a madarakat a vadászat alatt, hogy ne haljanak meg az éhezésből.

A kondor a dél-amerikai kontinens számos országának karjain látható: Chile, Ecuador, Kolumbia, Bolívia.

Albatross (Diomedea)

A tengeri madárfajok legnagyobb képviselője. A huszadik század 90-es években a tudósok két albatrosz csoportot azonosítottak: Amszterdam és vándorlás, Galapagos.

Ezek közül a legnagyobb a királyi albatrosz (Diomedea epomophora). A szárnyszárny eléri a 3,7 métert, és a felnőtt madarak átlagosan 11 kg súlyúak.

A madarak nem maradnak hosszú ideig egy helyen, és a világ déli tengerén sétálnak. A távoli szigeteken az egész útvonalon. Albatross fészket épít - egyfajta navigációs mérföldkő.

A Royal Albatross fészkelőhely csak Új-Zélandot választja. Ezeknek a madaraknak a nagy telepei láthatóak Otago szigetén.
Érdekes tény, hogy az életkorban az albatroszok tollazata nem sötétebb, hanem éppen ellenkezőleg, fényesebb. Ennek alapján könnyen meghatározható a madár kora.
A tengerészek elkerülik Albatross-szal való találkozásukat, úgy vélik, hogy ő egy vihar nyüzsgője. Ebben a szerepben Albatross belépett a tengerbe és a kalóz legendákba és mítoszokba.

Casuar (Casuarius)

„A szarvas fej” volt a madár neve az új-guineai és ausztráliai bennszülöttek, a „cazuar” a papuani nyelven.

A Cazuar a második, a repülés nélküli madarak között. A felnőttek 1,5-1,8 cm-es magasságot érhetnek el, és olyan esetekben, amikor 2 m magasságban és 60 kg-nál nagyobb súlyú madarakkal találkoztak.

Az egyik hátrány, nevezetesen a Cazuara repülésének képessége, több mint ellensúlyozható az 50 km / óra sebesség elérésének képességével. Ez a funkció segít elkerülni egy személy találkozását. A kaszálók nagyon titokzatos életforma, mélyen az erdőben rejtőzködve, és sokáig az ember megjelenése előtt rejtőznek.

A történelem ismeri a madár támadását az emberekkel szemben, de többnyire a Cazuar-csirke területének önvédelme vagy védelme volt.
A baromfi táplálkozási étrendje főként gyümölcsöt tartalmaz. De ne habozzon Cazuar és kis állatok: békák, kígyók. Ez a fajta madár lenyeli a kis köveket, amelyek a gyomorban az ételek csiszolását végzik.

Strucc (Struthio camelus)

A „legnagyobb világ madár” jelölés első helyét a strucc foglalja el.

A huszadik század tudósai elkülönítették más hasonló madárfajok (emu, nandu) struccját, és ma az afrikai strucc az egyik fajhoz tartozó legnagyobb madár.

A találkozón a strucc nagyméretű. Felnőtt madarak növekedése - 1,8-2,2 méter, súlya akár 60 kg. De az állattenyésztők 131 kg-ot ismernek. Ilyen erővel, egy strucc agy egy dióval.

A struccok szerkezetének egyedülálló jellemzői közé tartozik a tollak egyenletes eloszlása ​​a madár testén és a két ujjú mancsok erős izmokkal. Struccfelvétel a mozgás sebességéről, 70 km / órás sebesség fejlesztése.

Strucc poligámos madarak. A férfiak sok nővel veszik körül magukat, de érdekes az a tojás, amelyet a hímek kikelnek. A nő a közelben van, és megfigyeli. A férfi a fiatalabb generáció továbbképzésében is részt vesz. Csodálja meg az apák gondoskodását a csibékről. Ők önkéntelenül védik őket a ragadozóktól, és az afrikai hő körülményei között szétszórják szárnyaikat, amelyeknek a csibék elrejtve vannak.

A struccokat mindenevőnek lehet nevezni, de a táplálékban a növényi táplálék uralkodik, kevésbé gyakran kétéltűek és rovarok.

A közös sztereotípia az, hogy a struccok elrejtik a fejüket a homokban. De egyetlen ilyen eset sem került rögzítésre. Veszély esetén a struccokat mancsok védik, és egy erős csőr segítségével.

következtetés

A cikkben szereplő madarak többsége szerepel a Vörös Könyvben. Az egyes államok szintjén, ahol a ritka madarak fészkelnek, számos törvényt fogadtak el a népesség növekedésének védelmére, védelmére, támogatására és növelésére. Sokan közülük a XIX. - XX. Század végén a kihalás szélén álltak.

A húst, a tollakat vadászni, csak a teljes pusztítást véglegesen törölni lehetett a természetből.

Ma az Emberiség végül rájött, hogy meg kell védeni és megőrizni a föld minden lakóját. A modern ember, aki a természetre hat, ugyanakkor megtanulja, hogy harmóniában éljen szomszédaival - madarakkal és állatokkal.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org