állatok

Állati Wolverine: hol és hogyan él az állat félelem és félelem nélkül

Pin
Send
Share
Send
Send


Wolverine (Gulo gulo) - nem egy erős, vad, agilis és óvatos fenevad. A XYIII. Században a híres svéd szisztematikus Karl Linnei kétségbe vonta, hogy ezt a fajot szeretetnek vagy kutyának tekinti-e. És bár ma már biztosan tudjuk, hogy a zsigerek teljes képviselői a házassági családnak, még mindig sokan rejtélyesek a tudósoknak. És ez egyáltalán nem az állat ritkasága, hanem titkos életmódja és csodálatos szellemi képességei, amelyek legendák. Az Amerika őslakosainak mítoszaiban emlékezetes időkben ez a vadállat az elme személyisége, ravaszság és óvatosság volt.

Milyenek a bolondok? Fénykép és leírás

Ez a család viszonylag nagy képviselője. A nőstények testtömege körülbelül 10, a férfiak körülbelül 15 kg, néha a különálló egyének súlya elérheti a 20 kg-ot. A test hossza 70-95 cm, farok - 18-23 cm.

A testes test zömök, erős és sűrű, jól fejlett izmokkal, vastag lábakkal, széles, öt ujjú lábakkal, nagy, ívelt és nagyon éles karmokkal, a hátsó végtagok hosszabbak, mint az elülső, a farok rövid és bolyhos. A fenevad feje széles és kerek, a szemek kicsi, a fülek rövidek, kerekek, szélesek.

Wolverine szépen festett. A szőrzet színe sötétbarna és fekete között változik, néha világosbarna állatok. A legtöbb személynek van egy világos ezüst maszk az arcukon, és világos sárga vagy vöröses csíkok, amelyek a vállaktól húzódnak, és a keresztkötéshez közelednek. A nyakon és a mellkason is lehetnek világos foltok.

A durva, vastag és hosszú szőrnek köszönhetően a fenevad súlyos fagyai nem szörnyűek. Nem fél és havas. A nagyméretű mancsok és állványok lehetővé teszik, hogy a talaj a hóviharokon áthaladjon. A hóban lévő alagutakon áthaladhat az élelmiszer gyorsítótárába, és ő maga is több napig elrejtheti a hó alatt.

Az állkapocs és a fogak nagyon erőteljesek, a fenevad könnyen megrepedhet a fagyasztott húsból és feldarabolja a szarvas csontjait.

A képen egy zsákmány megmutatja hatalmas fegyverét - fogait.

Hol él a bohóc?

A wolverine terjedése az északhoz kapcsolódik. Észak-Amerikában és az Eurázsia északi részén él. Az északi taiga, az erdő tundra, valamint az erdők és cserjék borított területei élnek. Belép az Északi-sarkvidékbe. Megpróbál tartani olyan helyeket, ahol több vadállat van.

Oroszországban a tartomány határa áthalad a Leningrád és a Vologda régióban és a Permi Területen. Elég gyakori a Távol-Keleten és Szibériában.

Az emberi üldözés, az erdőirtás és az urbanizáció eredményeképpen a talaj élőhelye jelentősen csökkent, és határát északra mozgatta. A múltban a tartomány Dél-Skandináviába, a balti államokba és az északkeleti Lengyelországba is kiterjedt, és Oroszország legnagyobb részét magában foglalta. Ezeket az állatokat Quebec és Ontario kanadai tartományaiban találták. A terület nagy részén már nem találhatók.

A talaj életmódja és szokásai

A Wolverine túlnyomórészt éjszaka aktív, de a nap folyamán vadászhat. Nem rendelkezik állandó lakóhellyel, érettséget rendez, ahol meg kell, hogy legyen - a fák gyökerei alatt, üreges vagy csak a hóban. A vadászat általában egyedül van, csak néha néhány ember gyűlik össze egy kiadós étkezéshez.

A wolverine Gulo tudományos nevét "glutton" -ként fordítják le. Az étvágy hiánya, tényleg nem szenved, és ha szerencséje van egy vadászatban, akkor a fáradtságig eszik. Ugyanakkor több napig éhes is lehet.

Általában, amint nem hívják ezt az állatot: az északi démon, és az erdei démon, és az átkozott medve, és a skunk medve. Nyilvánvaló, hogy a vadállat azon képessége, hogy mindent megragadjon, ami „rosszul fekszik”, sok történetet hozott a zsákmány rendkívüli udvariasságáról, ravaszságáról és megtévesztéséről. Valóban, ilyen bűn van neki: elpusztíthatja a vadászcsapdákat, eszik csalit. Az ilyen trükköknek a vadászok „piszkos ragadozónak” tartják. De nem okoz közvetlen kárt egy személynek, és nem támadhatja meg. A csapdák és csapdák önmagában nem gyakran, annak ellenére, hogy folyamatosan vizsgálják őket. És ha tetszik neked egy csapdába, akkor nem fogja megbánni a mancsát - fog harapni.

Meglehetősen kínos megjelenése ellenére a zsír szépen fut a hó és a jég felett, jól úszik, gyengéden mászik a fákra, még a fogai nagy zsákmányát is. A széles lábak hótalpakkal helyettesítik, tömegüket a felszínre osztják, és lehetővé teszik, hogy mélyen lágy hóban futjon. Ez egy nagyon tartós állat, egy napig 30-40 km-t tud áthaladni a hóban. Külsőleg ügyetlennek tűnik, de ez megtévesztő benyomás. A törzs nagyon rugalmas, és a reakció villám. Wolverine látása nem fontos, de a hallás és a szag a magasságban van.

Predator diéta

A Wolverine egyaránt nagy és kisállatokat vadász. A leggyakrabban kis rágcsálók, fehér nyúl, pézsma szarvas, bighorn juhok a mancsába esnek. Télen megtámadja a rénszarvasokat vagy a korábban betakarított játékokat. A szag segítségével keresi. A szörnyeteg, amit a fenevad nem tud egyszerre elfogyasztani, részekre bontja, és elrejti a rejtekhelyeken, amit a földön, a hóban, a kövek és a mocsarak között lévő repedésekben rendez. A gyorsítótárban legfeljebb hat hónapig tárolható.

Az erőteljes fizikum miatt a fenevad képes megölni a zsákmányt, amely többszöröse a méretétől. Vannak olyan esetek, amikor egy zsákvér egy medvét üldöztek az elpusztult zsákmánytól, és néhány kilométerre húzott egy elk egy hasított testét egy gyorsítótárba.

Nyáron a halszarvas is elpusztult szarvas borjúkat táplál, felveszi a hiúz, a medvék vagy a farkasok által elpusztított állatokat. Tavasszal kezdve intenzíven kutatja a madárfészket és tönkretette őket. Néha halakat, gyíkokat és békákat kap, és néha nem bántja a bogyókat vagy a dióféléket.

Családi kapcsolatok

A talajok egyedülálló állatok. Párban csak a házassági időszakban kerül sor, amely április-augusztusra esik. De a megtermékenyített tojások beültetése csak télen történik. Ez a késés hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy a fiatalok a fejlődésük optimális idején születnek - általában február végén - március elején. A csecsemők egy denóban születnek, amelyet az anya a kövek között vagy egy alagútban rendez a hó alatt.

Az alomban leggyakrabban 2-3 kölyök. Az újszülötteket fehér szőrzet borítja, súlya csak 90 gramm. Az anyák 9-10 hónapig tejet táplálnak. A fiatal növekedés gyorsan növekszik, és április végén mindenütt elindul az anyja. Tél elejéig elérik a felnőtt állatok méretét, és körülbelül egy éves korukban az anyjukkal együtt.

Az egyes talajrészek hatalmasak. A borjakkal rendelkező nők 40 és 1000 km2 közötti területet foglalnak el, a férfi oldalak 2-3-szor nagyobbak. A földjükön, idegeneken nem tolerálják. A szezontól függően az állatok megváltoztathatják élőhelyüket. A vándorlás során nagy köröket csinálnak, és egy hónap múlva általában visszatérnek a korábbi helyre. Ugyanakkor az élelmiszerek bőséges többé-kevésbé csendes élettel élnek.

Ellenségek

Wolverine-nek nincsenek különleges és nyilvánvaló ellenségei - a fogai erősek, és nem kell az erőt felvennie. Bizonyos mértékig a farkas az ellenségeinek tulajdonítható, aki megpróbálhatja megtámadni a zsigert, de csak egyszer egy életben, majd tapasztalatlanságon keresztül. A medvék, az ajkak és a rókák csak a fiatal állományra veszélyesek.

Wolverine-ben, mint a család minden tagja, vannak hercegi mirigyek, amelyek titkokat választanak, nagyon erős és kellemetlen szaggal. Ez a fenevad legfőbb "fegyvere" az ellenségekkel szemben, amely nemcsak más ragadozóktól védi, hanem annyira arroganciát ad a hősnőnek, hogy gyakran elveszti a zsákmányt a hiúzból. Az utóbbi, a tisztaságban és a gyorsaságban különbözik, nyilvánvalóan nem szívesen és kellemetlen szagú állatokkal foglalkozik.

Az űrlap megőrzése

A talajok a legtöbb tartományban sebezhető fajok, egyes populációk veszélyeztetettek. Az általános tendencia a terület csökkenése és a számok csökkenése. Csak néhány helyen az Észak-Amerika területén ezeknek az állatoknak a száma nem okoz aggodalmat.

A talajvadászatnál csapdába kerülnek. Különösen sebezhetővé váltak a nagy sebességű motoros szánok használatakor a vadászat során.

Hogy néz ki

Habár a kocsány a Cunha családhoz tartozik, úgy néz ki, mint egy kis medve. A talp lábai rövidek, a hátsó részek hosszabbak, mint az elülsőek, amelyek hátulja felfelé ívelt, a lábak aránytalanul nagyok. A farok rövid és nagyon bolyhos. A szőrzet vastag, durva és bozontos, a szín heterogén: a fejtől a nyaktól a nyaktól a sötétbarnaig, a mancsokon szinte fekete. Wolverine testhossz akár 90 cm, a marmagasság 50 cm, a farok hossza 23 cm, súlya akár 20 kg.

A luxus bundájának köszönhetően könnyen elviseli az éles északi téleket. Érdemes megjegyezni, hogy teljesen érthetetlen okok miatt nem érdekli a szőripar számára. Ez azonban az ő boldogsága, különben veszélybe kerülne a létezése.

Karmok - a fő fegyver

A talpas karom is fontos elem. Ezeknek a vadállatoknak kell vadászniuk. Az erőteljes lábak éles, akasztott karmokkal szemben még a fa raktár falát sem fogják állni, ahol a vadászok készítenek és tárolnak hústartalmakat. Mit mondjak az áldozat lágy szöveteiről.

Érdekes lesz az információ arról, hogy mit eszik. A vadállat minden gond nélkül elfogyasztott állatokat eszik, de ennek ellenére kiváló vadász. Egy kis nyúl és a patás állatok kis képviselőit is elkaphatja. A kitűnő állóképesség lehetővé teszi, hogy több napig is szarvasokat folytasson, egy idő után, hogy megkapja a kívánt zsákmányt. Leggyakrabban ez télen történik, amikor a zsákmány a zsákmányt egy hófúvásba vezetheti, miközben a saját lábai miatt nem esnek bele a hóba, és befejezi a zsákmányt. Gyakran előfordulnak olyan helyzetek, amikor a zsákmány egy másik állatból próbálja elfogyasztani a táplálékot, és meg kell jegyezni, hogy nem ilyen ritkán tudja ezt megtenni, de mindez a fogai és a karmai köszönhetően. Érdekes lesz, hogy ez az állat erdei egészségügyi tisztnek minősül, és rossz hírnévre tett szert a vadászok között, mivel önállóan meg tudják menteni az állatokat a csapdából.

Értékes fenevad

Minden vadász tudja, hogy néz ki egy zsemle (erre nincs szüksége fotóra). Valójában a bőre miatt ez az állat nagyon nagyra értékelik. A szőréből kiváló kupakok vannak, amelyeken a fagy soha nem képződik. Az Oroszországban fontolóra vett állat vadászata megengedett, és egybeesik más szőrmék betakarításának időzítésével: körülbelül október-november és február-március. Máskor a zsákmány megölése törvény által tilos, és ez a tény az orvvadászat.

Leírás, a szemérem megjelenése

Mind a családot, mind az alcsaládot, ahol a ragadozó tartozik, egyenlően nevezik: „martens”. Nagyobb, mint a rostok (közeli hozzátartozói körében) csak ryan. Méretükben a zsír hasonlít egy nagy kutyára, megjelenésében egy bögre vagy egy bolyhos, közepesen hosszú (18-23 cm) farok. Egy felnőtt állat 70-85 cm-re nő, súlya 10-14 kg (nő) és 13-17 kg (férfi). A legnagyobb másolatok akár 20 kg-ot is húzhatnak.

A nagy fejen észrevehetőek a kerek, kerek fülek, a szájkosár hasonlít. A szem, mint az orr, fekete. A zömök, sűrű test rövid, vastag végtagokra ültetik, a frontot rövidebb, mint a hátsó, vizuálisan felemelve a test hátulját, ami kicsit csípőnek tűnik.

A Wolverine-t hatalmas, ötlábú, majdnem négyzetméteres (10 cm hosszú, 9 cm - szélességű) jellemzi: ez a „talp”, akasztott karomokkal erősítve, segít a fenevadnak a mély havas területeken legyőzni. Mozgáskor a ragadozó, a megállásra utalva, nyilvánvalóan talpfutó, mivel a lábát az egész lábán nyugszik.

A nyári szőrzet túl rövid ahhoz, hogy varázslatot adjon a zsáknak, aránytalanul nagy koponyákat és lábakat rejtve: ez az évszakban különösen nevetséges. A Wolverine a fagynál szebb, vastag, sötétbarna / fekete réteggel, széles, könnyebb csíkkal hígítva.

Ez érdekes! Shaggy gyapjú elrejti az erős csontokat. Van még egy vonás, hogy viseli a medve: mint ő, a zsákmány csak ügyetlennek tűnik. Könnyen szabályozza erős testét, és villámreakciót mutat az ellenfelére.

élőhely

A vadállat Észak-Amerika és Eurázia körkörös és mérsékelt övezeteinek hatalmas terében lakik, a sűrű északi taiga, az Északi-sarkvidék, az erdő tundra és tundra (ahol sok vadállat van).

Az állatot Michigan állam hivatalos jelképeként ismerik el, amelyet gyakran "Wolverine állapotnak" neveznek. Európában a wolverine a skandináv félsziget északi részét, Finnországot, Lengyelországot, Lettországot, Észtországot, Litvániát, Fehéroroszországot és Oroszországot választotta.

Hazánkban a ragadozók megtalálhatók Szibériában, a Kola-félszigeten, a Permi Területen, a Karélia, a Komi Köztársaság, a Távol-Kelet és a Kamcsatka. A település déli határa a Kirov, Tver, Leningrad, Pskov, Vologda és Novgorod régiókon halad át.

A wolverine felhalmozódása a vadonban rendkívül ritka.. A természettudósok egyike meglepődött, hogy leírta a vadállat zsúfoltságát a Sikhote-Alin-hegységben, amit ő és társai észrevettek: egyenként 100 négyzetkilométer. Az ilyen rekordsűrűséget a ragadozó számára magyarázta az ilyen helyekre érkezett nagy fenyők száma. Ismeretes, hogy az Ussuri régió kiterjedt területén mintegy négyszázan élnek, és Jakutia kiterjedésében - legfeljebb kétezer farkas.

Természetes Wolverine ellenségek

A szaruhártya minden képviselőjéhez hasonlóan a zsigereknek a prianális mirigyei vannak, amelyek szekrécióit három esetben használják:

  • az ellenkező nemű személyeket vonzani,
  • "saját" területet jelöl
  • az ellenség megijesztésére.

Az illatos titok nemcsak megvédi a zsákmányt a ragadozók támadásaitól, hanem bátorságot is ad, amikor a hőség szégyentelenül veszi a farkas és a hiúz zsákmányát. Az ellenállás hiányát egyszerűen elmagyarázzuk: a hiúz, mint egy állat tisztán tisztán próbálja megmenekülni a büdös rablóból a lehető leggyorsabban.

Azt mondják, hogy maga a zsákmány támadhatja a farkasot, remélve az erejét és erős fogait: ha nem segítenek, akkor az utolsó gyilkos fegyvert használják - egy undorító szag. Wolverine nem haragszik, mert még egy medve is elkerüli. Nem támad egy személyt, hacsak nem feltétlenül szükséges: csak akkor, ha egy sarokba tolja. Veszélyben, mint egy róka.

Ez érdekes! Yuri Porfirevich Yazan, a biológiai tudományok doktora, a kereskedelmi emlősökről szóló kíváncsi könyvek szerzője, dicsérte a zsigeri fáradtságát, erejét és bátorságát. Yazan azt írta, hogy nem ad le egy medve vagy egy tigris, de nem is vérezt.

A vadászok között olyan történetek voltak, amelyeket a zsákvászon rendszeresen fosztogatott, lopott ételt (beleértve a húst) egy raktárból és vadállatokból egy csapdából. Ezeknek a trükköknek, valamint azt a tényt illetően, hogy a zsemlék tönkreteszik a vadászterületekre telepített kiságyakat, megkapta a "piszkos ragadozó" szétválasztó becenevet, és minden intézkedés nélkül elkezdett ölni. Bizonyos helyeken még ki is írta a zsírszövet megsemmisítéséért járó díjat.

A vadállat nem olyan régen megszűnt, hogy jobban megtanulta a szokásokat, és nagyra értékelte annak hozzájárulását az erdei fauna egészségéhez. Mint kiderült, a taiga-raktárakat gyakrabban roncsolják a barna medvék és a talpasok, bár a labazes és vadászterületek mellett járnak el, elkerülik az embereket és nem lopják el a termékeket.

Wolverine Eating

Gasztronómiai érdekei rendkívül szélesek, de a mindenevőnek nem elegendő vadászati ​​képessége van: a kecskefélék nem mindig eléggé ügyes ahhoz, hogy elkapjon egy kis állatot, és az erejét, hogy elnyomja a nagyot. Előfordul azonban, hogy ez még mindig előfordul: a zsemle egy teljesen egészséges jávorszarvas vagy szarvas vezethet, aki mély hóban van eltemetve, vagy egy héjba ragadt.. Mit kell mondani egy sebesült vagy beteg állatról: a szemérmet nem hagyja ki az esélyét. Nem habozik felvenni a medvék, lynxek vagy farkasok ünnepe után maradt darabokat. A farmon a hollók és a hollók kiáltásai "vezetik".

A Wolverine az erdei ápolónők egyike, a gyengén rokonoktól felszabadítva a muskusszarvas, a szarvas, a hegyi juh, a jávorszarvas és az őz. A statisztika a következő: tíz patás állatból 7-et vesznek fel nagy ragadozókra, és háromat kivonnak magukból.

Ez érdekes! A ritka felnőttkori szövetség oka kollektív vadászattá válik. Ez általában Kelet-Szibériában és a Távol-Keleten történik, ahol sok pézsma szarvas van, és a körökben távolodik a törekvésektől. Ismerve ezt a funkciót, a zsigerek megosztják a szerepeket: egy muskusszarvas tolja, mások várják a kör bezárását.

A Wolverine nyugodtan elvisel egy hétig tartó éhínséget, de mindig tartalékban eszik, gyorsan súlyt szerez. A nagy áldozatot több nagy darabra aprítja, és különböző helyeken rejtőzik, fokozatosan eszik. 3-4 nap alatt eszik a kabargát.

Általában a tyúkszemek és a carrion alkotják a zsíros téli adagot. Nyáron és tavasszal az étel változatosabbá válik, és az élelmiszer-keresés ritka.

A ragadozó nyári menüje a következőket tartalmazza:

  • újszülött kölykök, borjak és bárányok,
  • madarak (barázdák, feketék) és madártojások
  • hal (élő és nyüzsgő),
  • egerek, gyíkok, békák és kígyók,
  • bogyók, méz és diófélék,
  • lárvák.

Обладая малой скоростью, но повышенной выносливостью, способна уморить свою жертву долгим преследованием.

Размножение

Самец и самка начинают благосклонно относиться друг к другу в мае – августе, в период спаривания, образуя временный (на несколько недель) союз. Роды у росомахи случаются раз в 2 года, а беременность имеет продолжительную латентную фазу (7– 8 месяцев), после которой начинается нормальное развитие зародыша. Спустя 30 – 40 дней самка наконец рожает.

A várakozó anya a születés elvárásai szerint egy denevet, amelyhez egy vagy két hosszú (legfeljebb 40 méter) lyuk vezet. Wolverine nem érdekli a kényelmet és gondatlanul vonzza a denevert, és az első napoktól a nomád élethez utalja az utódokat. A fészek nem mindig biztonságos helyen van (barlangban, kövek között, egy fa gyökereiben): néha csak egy lyuk a hó mélységében.

A kölykök (2-4) februárban / márciusban születnek. A gyerekek vakok és csúnyák, a súlya nem haladja meg a 70-100 grammot. A hónapig 0,5 kg-ra nehezednek és megnyitják a szemüket, és néhány hónap múlva olyanok lesznek, mint az anyukájuk, miközben súlyt adnak neki.

Az anyatej helyett félig emésztett étel kerül, és a kölykök viszonylag függetlenek lesznek, nyár közepén pedig az anyjukkal kijutva a denevérből. Wolverine felkészíti őket a hosszú átmenetekre, amelyek megengedettek lesznek a teljes érettség kezdetével 2 év alatt.

Wolverine és az ember

A Taiga vadászok megjegyzik, hogy az általuk elkapott talajok nagy zsírtartalmúak, de ez az állat ritkán növeli a vadásztrófeák számát.

A bolyhos bőr egy kevés áru. Különleges igénye az északi bennszülöttek körében az erős és hosszú halomnak köszönhető, nem az indyvayuschim kemény fagyban. A szőrzetet a felsőruházat testreszabására, valamint a muffok, gallérok és kalapok készítésére használják.
A bőre bőréhez többet kérnek, mint a szamár - 70-100 dollár.

Ez érdekes! Élő zsákok is nagyra értékelhetők. Minden ragadozó esetében az állatkertek 250 dollárt fizetnek. Wolverine rendkívül ritka fogságban, mivel a populáció a vadonban is korlátozott.

By the way, a fiatal wolverines nagyon gyorsan eljutottak az emberhez, és szelíd lettek. A házi vadállat magára néz, szerény, engedelmeskedik a tulajdonosnak és nagyon vicces.

Vadászat és táplálkozás

Wolverine egy éjszakai állat. Délután a kövek között egy lyukban alszik, és egy kócsag alatt, és este vadászik. Tökéletesen orientált a sötétben, köszönhetően a hallásnak és a látásnak. A zsákmányt érzékelve, a fenevad csendben felugrott mögöttük, és nagy támadásokat kezdett felülről, egy fáról vagy szikláról. Egy lövés - és hatalmas állkapcsai hatalmas fogakkal, amelyek szilárdan ragaszkodnak a nyaki artériához.

A Wolverine sikeresen elkapta a nyulakat, az egereket, a vödöreket, a cicát, valamint a fekete barázdákat, a mogyoróhüvelyeket és más madarakat. Ez a hatalmas mocsár, míg a halak ívásakor könnyedén felveszi a nyálkás lazacot és a rózsaszín lazacot. Nyáron a bogyó különböző rovarokat, bogyókat és fenyőmagokat eszik.

A Wolverine is vadállatokat vadász, különösen szarvast. Az áldozatai általában fiatal borjak, sebesültek vagy beteg állatok. Wolverines hihetetlenül kemények, sőt, a törekvés során soha nem hagynak el célt, még akkor sem, ha egy másik állatot látnak félre. A zsákmányt keresve napi 40 kilométert tudnak futni. Miután vadászta az állományt, és megjelölte az áldozatot, a ragadozó addig vezet, amíg meg nem gyengül, és megáll. A Wolverine alkalmanként elriasztja a gyengébb állatoktól származó zsákmányt - a rókák, a bálványok, a vidra, néha vitatkozhatnak a kifogott nyúlért.

Wolverine a Föld egyik legvadabb ragadozója. Nem ismeri a félelmet, és megtámadhatja az állatot, amely sokkal nagyobb, mint maga, vagy egy ember.

Fiatal falánk

Wolverine mindenevő. Folyamatosan kikerülve a hatalmas egyéni telket, a rostély felveszi a kárpitot. Megeszi a nagy ragadozók zsákmányának maradványait - farkas, medve, és Primorye-ban és egy tigrisben.

Gyakran ez a szánalmas ragadozó tönkreteszi a télelő vadászokat és lopja meg a zsákmányt. A fenevad megtartja a felesleges zsákmányt tartalékban.

A Vörös Könyvben

A Wolverine az IUCN Nemzetközi Vörös Könyvében szerepel. A Karéliai Köztársaság regionális Vörös Könyveiben, a Leningrádi és Murmanski régiókban rögzítik. A vadállat-vadászatnak csak részben van kedvezőtlen hatása. A korlátozó tényező a különböző epizootikumok (egy vagy több faj súlyos állatbetegségei egy bizonyos területen), beleértve a veszettséget is, amely szó szerint elpusztítja a vadállatot nagy területeken. A veszettség elterjedése a zsigerek között hozzájárul ahhoz, hogy ők szennyezők. Az emberi tevékenységek hátrányosan befolyásolják a fenevad számát.

besorolás

Magyarország: Állatok (Animalia).
típus: Chordata (Chordata).
osztály: Emlősök (Mammalia).
Rendezés: Predatory (Carnivora).
család: Cunha (Mustelidae).
rúd: Wolverines (Gulo).
Részletek: Wolverine (Gulo gulo).

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org