állatok

Ahol a kedvencek élnek - leírás, életmód és érdekes tények

Pin
Send
Share
Send
Send


A rágcsálók családja sok különböző fajt tartalmaz, és a kis állat, akinek neve lemming, ezen a nagy listán szerepel. Ahol ez az aranyos teremtmény él, mit táplál, hogyan szaporodik, mindezeket a cikkből megtudhatja. A kisméretű rágcsálók megjelenése és életmódja hasonlók és hörcsögök hasonlítanak. Az állat kis testét színes szőrmébe csomagolják, aminek következtében megkapta a második nevet - a poláris zúzó.

Lemming: leírás

Mielőtt beszélnénk egy állat életmódjáról, akit az állat él, és mit eszik, fontolja meg, hogy néz ki egy tarka rágcsáló. Körülbelül 20 faj van a Földön ismert szőrös lények. Mindegyikük nagyon hasonlít egymásra, ha nem veszi figyelembe a kisebb fajbeli különbségeket.

A mozsár teste kicsi, de ugyanakkor sűrű, hossza kb. 15 cm, a farka kicsi (2 cm), a mancsok rövidek, a fülek szinte láthatatlanok, rejtve vannak a szőrzetben. A kabát színe sárgásbarna, hátul sokkal sötétebb és sokszínű vagy szürke-barna.

Szeretném megemlíteni a patás állatállományát, más fajokkal ellentétben az előhegyeken lévő karmok télen nagyok. Az ilyen "kendőknek" köszönhetően az állat az ételét a hó megragadásával kapja meg.

Hol él a kedvence?

Ez a bolyhos baba gyökerezik bárhol is van növényzet. Tehát egy szóval - mindenütt - válaszolhatunk olyan kérdésekre, hogy hol élnek a kedvencek, milyen zónában él a vadonban. Bár természetesen vannak olyan helyek, ahol ez a kemény és szerény rágcsáló nem élhet. A kedvtelésből tartott állatok minden fajtája alkalmazkodik a kemény poláris feltételekhez.

Állandó élőhelye zónája az Eurázsia és Észak-Amerika tundra területén terül el. Az Északi-sarki szigetek is aranyos rágcsálók, akiket a jelenléte megtisztel. Azt is megemlítettük, hogy a hegyvidéki élőlények a Fehér-tengertől a Bering-tengerig élnek. Ez az állat az Új Föld, az Új-Szibériai-szigetek, az Északi Föld és a Wrangel-szigetek őshonos lakója. Most már tudja, hol él a kedvencek.

Az élet útja

A poláris lepkék befolyásolják a tundra növényzetét, sajátos mikroreliefet teremtve. Miért történik ez, akkor megtudhatja, hogy a háziállatok hol van, hol és hogyan rendezi meg otthonát.

Ezek a rágcsálók magukban ásott barázdákban élnek. A kedvelt házak lakóhelye hasonlít egy csomó kanyargós átjáróval rendelkező börtönhöz, ezért azokon a területeken, ahol sok ilyen állat van, a talaj enyhülése megváltozik. A barázdákban ezek a Fuzzies felkészítik a fészket. A meleg szezonban a föld alatt, és a téli fagyban - csak a hótakaró alatt.

Amikor az időjárás meleg és a nap ragyog, a pestrosok gyakran láthatók futás közben a dudorok között, vagy a barázdák közelében. A látvány nagyon vicces! Az állat nevetségesnek tűnik, miközben egy kövér hátsó ülésen ül, míg a lemming gyorsan elárasztja az első mancsát és vállát, és megpróbálja megijeszteni az esetleges ellenségeket ilyen akciókkal.

Az élelmiszer keresésekor a pestri gyakran nagy távolságra megy, egyenként mozogva. Ha oldalról megfigyeljük az ilyen migrációt, úgy tűnik, hogy egy egész állomány mozog. Mindez annak köszönhető, hogy túl sok rágcsáló halad egy irányban. Utazás, kedvencek úszhatnak a tározókon, az úszók kiválóak. Félelem nélkül is keresztezik az útjukat. Bár az úton számos állat hal meg különböző okokból.

A poláris tarka átlagos élettartama két év.

Mit eszik a lemmings?

A szőrös állat táplálkozása attól függ, hogy hol él a kedvelt állatok. A takarmány alapja a füves növények, vagy inkább a puha részeik. Kedvenc csemege - pamut fű és üledék. Emellett a kedvencek örömmel eszik fiatal fűzfa és nyírfa, moha, áfonya, áfonya és más bogyó leveleit.

A kedvtelésből tartott baromfitáplálék kis méretük ellenére sokat igényel. A nap folyamán a háziállat fogyasztja az étel mennyiségét, amely megduplázza a saját súlyát. Ha egész évre számít, kb. 50 kg-ot kap.

reprodukció

A férfi háziállat nem homebody, soha nem él egy fészekben, állandóan vándorol az élelmiszer keresésekor. A nőstény gazdaságosabb, két hónapos korában már képes párosodni, évente 6 alomot hozva, amelyek mindegyike 5-6 csecsemőt tartalmaz.

A kölykök tehetetlennek és vaknak születtek, 10-13 napon belül nyitva vannak. 12-15 nap elteltével az aranyos kisgyermekek kiszállnak a fészekből, és önállóan élnek.

A Lemmings télen is utódokat termel, füves fészket rendezve a hó alatt. A kártevő sorok ilyen gyors feltöltése károsítja a növényvilágot. A rágcsálóknak ezt a jellemzőjét előre látva a természettudomány különösen sokszor korlátozta a gyors szaporodást.

Lemming: ki az

Ez az állat az emlősök, a rágcsálók csoportja, a Khomyakov család tagja. Lemming egy vadállat egy kis sűrű testtel. A súlya mindössze 70 gramm, hossza eléri a 15 cm-t, a vastag gyapjú pedig úgy néz ki, mint egy kerek csomó, amelyben a rövid lábak, a farok és a fül egyszerűen süllyed. Általában monokróm vagy sokszínű lehet.

Télen a kedvencek nem hibernálnak. Gyapjuk világosabb árnyalatokat kap, ami az állatokat kevésbé észreveheti a hóban. A karmok segítenek az ilyen takarókon való mozgásban. Télen alakjuk törlődik. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a kedvencek nem esnek a hóba, és könnyedén széttépik az ételt keresve.

Ahol a kedvencek élnek

A gyapjú vastag réteg lehetővé teszi, hogy ezek az állatok meglehetősen kemény körülmények között élhessenek. A tundra és az erdő-tundra természeti övezeteiben élnek. Ez egy olyan terület, ahol fagyasztott talaj van, ahol az erdei növényzet hiányzik. Törpe fűzfa, nyír, moha, zuzmó és algák vannak. Az éghajlat jellemzői az erős szél és a magas relatív páratartalom.

Az ilyen övezetek az Eurázsia, Észak-Amerika és a sarkvidéki óceán számos szigetén találhatók. Oroszországban ez a faj a Kola-félsziget, a Távol-Kelet és a Chukotka területén található.

Karakterjellemzők

Lemming, amelynek leírása és életmódja a cikkünkben tekintendő, egy magányos életmódot szeret. Még a saját bordáik is egy bizonyos távolságra ásnak egymástól. Gyakran harcolnak a szomszédaikkal. Olyan állat vagy személy, aki túl közel van a harapás veszélyéhez.

A fészkeikben vagy az üregekben egész télen töltenek. Ebben az időszakban az ételeket a növények radikális részei szolgáltatják. Az élelmiszerek keresése a fő tevékenység. Néha a lemmings elpusztítja az összes növényzetet. Valóban, a nap folyamán sokkal többet eszik, mint amennyit mérlegelnek.

Lemmings nem nagyon barátságos állatok. Alig kapod meg ezt a bolyhos kis labdát. Ő azonnal elkezd harapni, majd gyorsan elrejti az övében. Az állat csak éjszaka elhagyja.

Lemming: hol él, mit táplál

Ez az állat tipikus növényevő állat. Moss, gabonafélék, bogyók, törpe fűzfák és nyírfák a kedvencek kedvence. Egyes fajok inkább a jövőben készítenek készleteket. Elrejtik az ételeket a bordáikban. A többi télen sokkal nehezebb. Ilyen kedvezmények a hó alatt ételt keresnek. Számos mély mozdulatot kell építeniük a cél eléréséhez.

Érdemes azt mondani, hogy ezeknek az állatoknak az étvágy elég jó. Képzeljük csak el, hogy 100 grammnál kisebb súlyú, fiatal fiatalok kb. 50 kg növényi biomasszát fogyasztanak évente.

Első pillantásra meglepőnek tűnik, hogy az a hely, ahol a lemmings és a róka él, gyakran egybeesik a természetben. Valójában ez nem véletlen egybeesés. Az a tény, hogy ezek a rágcsálók a rókák étrendjének alapját képezik. Igen, és más poláris lakosok nem bánják, hogy ünnepeljenek a kedvezményeken. Ezek közé tartozik a havas bagoly, ermin és sarkvidéki róka.

Egy egyértelmű naprendszer a lemmings másik megkülönböztető jellemzője. Az étkezés egy óráig tart, majd az állat alszik. Ez pár órát tart. Ezenkívül ezeket a folyamatokat megismételjük. És meg kell találnod az időt az étkezési növények megtalálásához és az utódok előállításához.

Öngyilkossági mítosz

A legkedvezőbb tény a lemmingről a tömeges haláluk jelensége. Ezenkívül megfigyelhető ez az időszak, amikor ezeknek az állatoknak a populációinak száma drámai mértékben nő. Az a tény, hogy a kedvencek egyedül élnek, növeli a helyzet rejtélyét. Mi teszi őket követve a vezetőt veszélyes helyekre, ahol haláluk történik?

A környezetvédők úgy vélik, hogy ez a tény kitalált. Néhány év alatt valóban élesen csökkent az egyének száma. Nem volt magyarázata. Ezután Arthur Mee brit író egy történetet tett közzé erről a gyermekek enciklopédiájában. Ezt követően a "Fehérhulladék" című filmben forgatták az öngyilkos Lemming helyszínét. De teljesen színpadra állt.

Természetes körülmények között minden meglehetősen másképp történik. A betakarítási évben a lemmings aktívan szaporodik és nem hagyják el a létezésük tartományát. A kedvezőtlen periódus kezdete arra készteti a lemminget, hogy keressen élelmiszereket. Ők tömegesen vándorolnak a „jobb élet” keresésében, a hatalmas távolságok leküzdésében.

Lemming utazik, ahogy egyedül élnek. És az egész csoportok csak a tározókban találhatók, amelyekből a lakosság egy része fullad.

Tüskés háziállat

Ez a típus könnyen felismerhető az első mancsok két közepes szögének alakja alapján. Jelentősen növekszenek, és mintha villás lenne. Egy másik jellegzetessége a fekete csík. A háta mögött fut. Egy másik szalag van a nyakon. Vizuálisan hasonlít egy könnyű gallérra. Általában véve a héjas kedvűek színe hámszürke árnyalatú, vörös oldalán foltok és szürke hasa. Télen az állat színe fehérre változik.

Hol élnek a fajok kedvencei? Elosztási területe meglehetősen széles. A Fehér-tenger keleti partján kezdődik, számos szigetet foglal magában, és a Bering-szorosig nyúlik. A tenyésztett háziállat kényelmesen érzi magát a tundra területén, nagyszámú moha, törpe fűzfa, nyírfa és vizes élőhely.

Étrendje magában foglalja a fiatal hajtásokat és a növények, a fekete áfonya és a piskóta leveleit. Télen a patás állatok jelentős mennyiségű tartalékot készítenek a barázdájukban. Ez az egyik faj képviselője, aki télen kis csoportokban él a hó alatt. Sok poláris állat fő táplálékaként negatív értékük van. A tenyésztés a fertőző betegségek, mint például a tularémia és a leptospirózis természetes hordozója. Nemcsak az állatoknak van kitéve, hanem az embernek is. A fertőzött kórokozókkal a falat, a közvetlen érintkezést, a szennyezett vizet, az ételeket vagy a szalmát keresztül lehet fertőzni.

Erdei kedvenc

Az ilyen típusú névjegykártya egy barna folt jelenléte a hátoldalon. Általában az állat színe feketés - szürke. Az a hely, ahol a lemming él, az Eurázsia északi részén található taiga-övezet. Ezek vegyes és tűlevelű erdők vastag moha ágyneművel. Ebben az állatban számos szakasz található, amelyek az útvonalak mentén folytatódnak. Bordái megtalálhatók a moha mohájában vagy a régi fák gyökereiben. Az erdei háziállatok legfeljebb két évig élnek, így évente 5-6 kölyköt hoznak létre egy alomban.

Szibériai Lemming

Ez a faj télen nem változtatja meg színét. A szibériai Lemming meglehetősen nagy. Hosszúsága körülbelül 16 cm, tömege több mint 100 g, az orosz tundra és az Északi-sark számos szigetén található. A szibériai kedvencek vörös testén egy fekete sáv látható, amely a háton fut. Zöld moha, kis bokrok, pamut fű és üledék szolgálnak neki. Télen jelentős mennyiségű tartalék áll rendelkezésre a hó és a fészkek között, amelyek levélből és szalmából készülnek. A szibériai lemming a tundra élelmiszerlánc fontos eleme. A fehér baglyok, a skuasok, a gyöngyök, a sarkvidéki róka, a ermine esetében a fő étel.

Lemming Vinogradov

Ez egy kiváló példa az endemikus fajokra. Csak a Wrangel-szigeten él, ahol helyi rezervátum védi. Ez a faj neve Boris Stepanovich Vinogradov, egy híres szovjet zoologista. Kutatásának területe a teriológia volt, amely az emlősök tudománya. Miután ez a faj egy gazdaállat faja volt. Különlegessége egy hosszúkás fej és egy széles nyálka. Télen szürke lesz a fehér.

Tehát cikkünkben találkoztunk a rágcsálók csapatának képviselőivel, akiket lemmingsnek hívnak. Az állat leírása saját jellegzetességekkel rendelkezik. Ezek közé tartozik egy kis sűrű test, melyet vastag, tarka kabát borít. A fajtól függően különböző színű foltokat vagy csíkokat tartalmazhat. A Habitat lemming a tundra területe, amely mohákban gazdag. Ezek a növények fő táplálékai, valamint cserjék, zuzmók és algák hajtásai.

Kik a kedvencek

Lemmings a hörcsög család kis rágcsálói. Földjükön mintegy 20 faj van, külsőleg nagyon hasonlít egymásra. A baromfi teste sűrű, 15 cm hosszú, a farok rövid, csak 2 cm, a szőrzet sárgásbarna, a hátsó sötét, szürkebarna vagy sokszínű.

A kis fülek a szőrzetben rejtve vannak, a mancsok nagyon rövidek. A tenyésztett háziállatoknak hátsó lábánál karmai vannak. Ők, mint a kendők, télen gereblye hóban ételeket keresnek.

Tüskés háziállat

Hol élnek a lemmings

Ezen állatok élőhelye a tundra és az erdő-tundra-övezet. Észak-Amerika, az Eurázsia mellett az Északi-sark szigetein is láthatóak.

Lemming a nyércekben él, amit maguk ásnak. A nyílások nagy számú tekercselő járatot képviselnek. Gyakran előfordulnak, hogy sajátos tundra mikro-megkönnyebbülést hoznak létre és befolyásolják a növényzetet.

Télen fészket építhetnek a hó alatt.

Mink lemming a hóban

És a meleg szezonban fészkeljen a lyukba.

Miért gyakran tenyésztenek a kedvencek

A férfiak nem élnek a fészekben, ők folyamatosan keresik az élelmiszereket. A nőstények már 2 hónapos korukban érik el, és olyan termelékenyek, hogy évente 6 alkalommal hoznak alomot. A kölykök 5 - 6 db.

Az ilyen termékesség segíti az állatokat, hogy megtartsák a számukat. Az a tény, hogy szerepük a tundra sok lakójának életében nagyszerű. Lemmings közös számukra. Vannak olyan időszakok, amikor az állatok szokatlanul sokszor szaporodnak - mint egy bolyhos szőnyeg, amely lefedi a tundra felületét. És akkor mind a négy lábú és tollas ragadozók csak azokat fogyasztják. Leggyakrabban vadászatok, erminok, rókák, farkasok és még szarvasok is vadásznak.

Lemming bíróságok

Emiatt az állatok több babát szülnek, és a madarak sok tojást helyeznek el.

A poláris baglyok és rókák egy időben, amikor kevés kedvence van, egyáltalán nem kezdik meg a tenyésztést.

A kedvencek leírása, életmódja és szokásai

Az Északi-sarkon vannak olyan kisállatok, amelyek alkalmazkodtak az Északi-sark szigorú viszonyaihoz, és úgy tűnik, elég kényelmesnek tűnnek - ezek a kedvencek. Sok orosz nem is tudja, hogy kik ők, mert szinte soha nem találhatók Közép-Oroszországban. Lemmings a hörcsög család kis rágcsálói. Külsőleg hasonlítanak az egerekre, bár nagyon távoli rokonok.

Megjelenés és szokások

Az aranyos megjelenés ellenére ezek az állatok gyakran agressziót mutatnak, még a hozzátartozóikhoz is. Szeretik az egyes barázdákat ásni, amelyekért még a megkérdezett vendégekkel is harcolhatnak. Egyébként, miután láttam egy embert, a kedvezmények, még akkor is, ha nagyon kis méretűek voltak vele szemben, ellentétben a logikával, nem félnek, hanem elkezdik megvédeni területüket. A dolgok sorrendjében - a sziszegés, és bizonyos esetekben, és rohanás.

Élőhely és életmód

Lemmings él a sarkvidéki és a szubarktisz tundrában, a nyugati Fehér-tenger keleti partjától a keleti Bering-szorosig - Amerika északi régióiban, a Jeges-tenger szigetein, Franz Josef Landen, Wrangel-szigeten, a Taimyr-félszigeten. Előnyben részesítik a mohás tundrát, ahol a törpe nyír és a fűzfa nő, köves tundra, a vízgyűjtő lejtőin, a mocsaras mocsarak és az üledék-taiga területek, kivéve a zuzmó tundrát.

Lemmings egész évben aktív. Gyógynövények, különböző bogyókat, hajtásokat, gyökereket és szemeket fogyasztanak, ugyanakkor a poláris rókák ételeit, valamint a sarkvidéki rókákat, a zümmögőket és különösen a poláris baglyokat, akik más zsákmányt kedvelnek.

Lemmings egyedülálló állat. A különálló személyek bizonyos területeket biztosítanak, és védik őket szomszédaikkal szemben. A nagy állatállomány időszakaiban igazi katasztrófa az északi régiók mezőgazdaságához. Они совершают сезонные набеги на пастбища, где подчистую выедают осоки, мхи, кустарнички, которые необходимы для корма оленей и других домашних животных.

На зиму устраивают гнёзда на земле под снегом. В это время питаются прикорневыми частями растений, которые раскапывают из-под снега. Часто запасают корм впрок, устраивая хранилища вблизи своего гнезда. Кроме того они постоянно вылезают на поверхность в поисках пищи. Особенно это проявляется в темное время суток. Egyébként, pontosan az éjszakai táplálkozás során, a kedvencek egy éjszakai puszta üveget kapnak.

A Lemmings típusai

Hazánkban számos kedvtelésből tartott faj létezik: erdő, norvég, szibériai, amur, gomba és Vinogradov lemming. Általában csak kis mértékben különböznek a színben és a test hosszában. Legnagyobbak a Vinogradov kedvencek, elérik a 17 cm-t - ezek a legnagyobbak az összes kis rágcsálók közül.

Erdei kedvenc (Myopus schisticolor) - testtömege kb. 8-13 cm, súlya akár 45 g. A szín fekete-szürke, barna foltok a hátoldalon. A skandináviai tajga és Kamcsatka között él. Előnyben részesíti a bőséges moha tűlevelű és vegyes erdőket. Elsősorban a moha, a bogyós gyümölcsök és a gyökerek táplálja. A mohás hummockokban, a fa gyökerei között, vagy a moha-borított kövek között barázdát képez. A nőstények évente kétszer 4-6 db. Élő 1-2 év.

Norvég Leming (Lemmus lemmus). Mérete legfeljebb 15 cm, a színe sokszínű, fekete sáv a sárga-barna szín hátoldalán. A Skandináviában és a Kola-félszigeten található a hegyi tundra. A fák, gyökerek és moha hummocks között a fák gyökerei alatt szokásos módon nem lakik, és nem ásik el. Eszik moha, sás, gabonafélék, bogyók. A nőstény 3-4 alomban van, akár 7 kölyök.

Szibériai Lemming (Lemmus sibiricus). A test hossza legfeljebb 16 cm, súlya akár 130 g. A szín sárga, a hátoldalán fekete csík, télen nem változik a szín. Az orosz tundrában él Észak-Dvinától a Kolymáig és a Jeges-tenger szigetein. A moha, üledék és pamut fű táplálja. Télen a tundra cserjék gallyai és gyökerei. Télen a hó alatt él, a fészkekben, melyeket a levelek és ágak alkotnak. A nő évente 4-5 almot hoz, mindegyikben 12 borjú. Ez a sarkvidéki róka, ermin és polár bagoly fő áldozata. Pszeudotuberkulózis és vérzéses láz.

Amur Lemming (Lemmus amurensis). 120 mm-es hossz. Nyáron a szín barna, a hátoldalán fekete csíkkal. A barna színű barna, szürke virágos, sötét hátterű sötét csík elhalványul vagy teljesen eltűnik. A szibériai lemminghez hasonlóan reprodukálódik.

Tüskés háziállat (Dicrostonyx torquatus). A test hossza eléri a 14 cm-t, télen az elülső mancsok középső karmai kibontakoznak és karom formájúak. Ezért a neve. Nyáron a hamu-szürke szín, az oldalakon és a fejen, a télen világosabb színben. A has szürke, a hátoldalán egy fekete csík, a nyakon könnyű gallér található.

Lemming Vinogradov (Dicrostonyx vinogradovi). B. Z. Vinogradov zoologista nevezte, aki felfedezte ezt a fajt a Wrangel-szigeten. Hol lakik eddig. A közeli szigeteken fordul elő. Ez a legnagyobb rágcsálók. A testek hossza 170 mm. A füvet és a cserjéket táplálja. A télen nagy mennyiségű fióktelep áll rendelkezésre a takarmányozáshoz. Nagy és komplex burrows-városok ásása. A nő évente 3 alomot hoz, 5-6 kölyköt. Terhessége 20 napig tart. A kölykök 10-12 nap múlva látják a látványukat, és két hét múlva a bordák jönnek ki.

Lemming önpusztítása

A Lemmings általában hosszú ideig táplálkozik ugyanazon a területen. Kedvező években azonban, amikor a hosszú nyári és meleg téli táplálkozás elegendő, a kedvencei reprodukciója fokozódik. A kedvelések száma annyira nő, hogy egyáltalán nincs elég élelmiszer, hiányzik az élelmiszer, és az állatok elkezdenek migrálni. Eljön az idő, amikor ez a migráció tömeges áthelyezésre vált. Főként fiatalokat vándorolnak. Együtt elhagyják otthonukat, és bármely irányba rohannak. Nem figyelve semmit, a lemming élő tömege áthalad a mezőkön, a hegyeken, a településeken, amíg a vízzáróhoz nem folyik, legyen az folyó, tó vagy tenger partja. Lemmings rohan a vízbe és úszik. Ugyanakkor ezek jelentős része elmerül, amikor megpróbál átkelni.

Ilyen időszakokban a ragadozók valódi ünnepe jön az átkelés helyén. A rókák, rókák, baglyok és buzzardok földön üldözik őket. Ne áldozzátok az ilyen ételeket és szánkó kutyákat, és néha rénszarvasok is megeszik. A vízben a megfulladt kedvencek holttestei az ilyen pillanatokban lefedik a vízfelületet. A sirályok, ragadozó halak és tengeri állatok fogyasztják őket. Az ilyen migrációs folyamatok miatt a lemmings populációja nagymértékben csökken, és a következő években ritkán válnak. Általában 3-4 év alatt az egyének száma a szokásos szintre emelkedik, és az új tömegszaporodás új kitöréséig marad. Így a kedvencek önpusztulása és számuk természetes szabályozása rendszeresen, az élelmiszerek bőségének képességei szerint történik az egész népesség számára.

Mivel a kedvencek tömeges állatok, az alapja az északi sok ragadozó étrendjének. Ez a róka és a sarki baglyok, és a bálványok és a girfalók. A tömeges vándorlások során a kedvencek zsákmányossá válnak, és mindazok, akik úgy érzik, úgy kezdik vadászni őket. Lemming táplálkozik a farkasok, varjak, sirályok, skurdák, medvék, és néha még teljesen békés liba és rénszarvas! Furcsa módon a növényevő liba és a rénszarvas ellensúlyozza a fehérje hiányát a szervezetben.

Ezekben az időszakokban mindezek az állatok jobban kedvelik a többi zsákmányt, még a termékenységük is szorosan összefügg az adott szezonban a kedvencek számával. A kedvencek számának időszakos csökkenése az északi fő ragadozók születési arányának csökkenéséhez vezet, mivel ebben az időszakban kevesebb utód születik. Így természetes módon nemcsak a lemmings populációját szabályozzák, hanem más állatokat is.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org