Madarak

Duck Ogar: leírás, érdekes tények

Pin
Send
Share
Send
Send


A kacsa ogar egy vízimadár, a kacsa családhoz tartozik. A különböző nemzetek számos kultúrájában, beleértve a szlávot, a tüzet szent madárnak tartották. Altajban a második világháborúig ez a madár nem került betakarításra. Csak az éhség halálának veszélye kényszerítette a helyieket, hogy vadászják ezt a csodálatosan szép madarat.

Mit néz ki egy kacsa? Nagy madár, 1600 gramm súlyú, magas lábakon. Úgy tűnik, hogy inkább egy liba, különösen a repülés során. Egy felnőtt egyén hosszúsága elérheti a 70 cm-t, a szárnyszárny - akár 145 cm-ig, Ogari úszni, merülni, repülni és tökéletesen futni.

A kacsa ogar (a fotó a szövegben) egy gyönyörű piros tollazattal rendelkezik. A szezon elején a szín sötétebb, majdnem csokoládé, a nyár folyamán kigyullad, és vöröses árnyalatúvá válik. Ez a színes tollazat majdnem a madár testén helyezkedik el. Csak a fején könnyebb. Fly szárnyak, farok és nadhvoste fekete fekete színű, zöldes árnyalattal.

Emellett a szárnyak mindkét oldalán látható fehér foltok találhatók a fedőlapon. A szekunder szárnyakon az elülső él mentén egy zöld folt látható, a „tükör”. Bill és a lábak feketeek.

A párzási időszakban a nyak felső részén fekete szegély jelenik meg. Az olvadás után ez a "gallér" eltűnik. A nőnek szinte fehér tollai vannak a fej oldalán. A fiatal állományokban egy fényesebb tollazat van, jobban emlékeztetnek a női ogarra, amely magában foglalja a tollakat, inkább szürke színű, mint a fehér.

Halo élőhely

A vadkacsa ogar meglehetősen kiterjedt élőhelye: Törökország, Északnyugat-Afrika, Görögország, Irak, Irán, Afganisztán, Szíria, Oroszország, Mongólia, Ukrajna, Bulgária, Kazahsztán, Románia, India, Kína.

Annak ellenére, hogy ilyen széles földrajzi elhelyezkedésű, egyes országokban az emberi tevékenységek miatt a madárállomány folyamatosan csökken. Vannak olyan esetek, amikor a vadon élő ogaris telepedett le a városban.

Meglepő példa a moszkvai népesség. Úgy gondolják, hogy 1948-ban megjelent a madaraktól, akik elhagyták az állatkertet. Ebben az időben a moszkvai állatkertben élő madarak megszakították szárnyaikat.

A madarak szaporodtak, főleg a Pokrovskoe-Streshnevo-birtok, Timiryazevsky-park és a Kuskovo-erdő park területén élnek. Télen nem repülnek el, inkább a téli fagyasztást nem fagyasztó tározókban. Ne felejtsük el a „kis hazájukat” - a moszkvai állatkertet -, ahol az éles időszakban az intézmény alkalmazottai mindig táplálják őket.

Különleges jellemzők

A kacsa ogarnak számos jellemzője van, amelyek csak a madárfajnak tulajdoníthatók:

  • nem állományban élnek, inkább párokat részesítenek előnyben (csak nyulakodás vagy télelés során gyűjtsenek állományba), t
  • bár a vízimadarakhoz tartoznak, nem igényelnek tágas tározókat a normális élethez,
  • a párzási időszak alatt a nő úgy dönt, hogy drake,
  • önző madár, nem tolerálja a versenytársait a saját területén, és a saját fajait egy forgalmas tóból vezeti.

A kacsa ogar (fényképe valóban csodálatot okoz) hangos hangot ad, amit örömmel élvez. Azonban sírása jobban hasonlít egy szamárhoz, és a nőstényeknél hangosabb és élesebb.

Ogari, vagy vörös kacsa, önmagát táplálja alkonyatkor vagy éjszaka. Boldog madár pihen. Ogar növényi és állati eredetű táplálékot táplál. A férgek, a kis bogarak és más rovarok a madarak táplálékául szolgálhatnak. A kacsa Ogar alkalmanként felkapaszkodhat és rágcsálhat.

A tározókon madarak szűrik a vizet az élelmiszer keresésekor. Meg tudnak enni rákféléket, kis halakat és békákat. De még mindig inkább a földön kapnak ételt. A réteken legelnek, fiatal zöldek. Ősszel a téli magok területén hámoznak. A hozzáértő madár felveszi a szállítás során kiszóródott gabonát.

reprodukció

Miután márciusban visszatért a téli időszakból, amikor a jég nem esett le a víztározókra, az ogaris megkezdi keresni a társát. A kezdeményezés a nőstényet mutatja. A drake csak egy lábon állhat, vagy fejjel lefelé húzhatja a szárnyait, hogy körbe járjon a jövőbeni "házastársának" körül.

Ogar, vagy vörös kacsa, válassza ki a rókák és a többi süllyedő állatokat a fészkeléshez. Elrendezhet egy fészket egy szikla résében vagy egy üreges fában. A régi, elhagyott épületek és a tározók partján meredek lejtők lesznek. By the way, a tározó nem a fő dolog a hely kiválasztásában a fészek számára. Lehet, hogy 2-3 km-re található.

A madarak monogámosak, sok éve párokat alkotnak. Néhányan évről évre ugyanazt a fészket részesítik előnyben. A fészek összeállítása és a fészek előkészítése után (vastag fehér bolyhos réteggel kell bélelni), a nő naponta egy tojást helyez el. Tojás tej vagy tejszín, súlya 80 gramm. Összességében 8-12 tojás található a tengelykapcsolóban, néha több - 18 darabig.

Miután a kacsa az utolsó tojást hordozza, a tengelykapcsolón ül. Az inkubációs időszak alatt a férfi nagyon agresszív, és nem enged meg senkit a területére. A fészekvédő ösztöne olyan erős, hogy a madár nem mindig megfelelően érzékeli a helyzetet, és nem habozik, hogy egy nagyobb riválisra bújjon.

30 nap elteltével kacsák jelennek meg. A bolyhos csajok tiszta fehérek, kivéve a fej tetejét - fekete és barna vissza. Duck Ogar azonnal elhozza őket a tóhoz. A gyerekek nagyszerű úsznak és búvárkodnak. A szülők, mindkettő egyaránt, két és fél hónapig őrzik a csibéket, amíg a szárnyon állnak.

A fiatal állatok két évvel érik el a szexuális érettséget. Ebben az időszakban a kacsák párokat hoznak létre.

Fogságos tenyésztés

Ogar, vagy vörös kacsa (az egyetlen különbség a névben) tökéletesen reprodukálódik fogságban. Gyorsan hozzászoknak a személyhez és a fogva tartás feltételeihez. Az inkubáció során fellépő agresszív viselkedés és a csibék kétségbeesett védelme arra készteti az Ogari házigazdákat, hogy külön kerítéssel ellátott területet rendeljenek hozzájuk.

A szokásos fogvatartási feltételek, mint más kacsafajták esetében:

  • nyáron egy éjjeli ággyal ellátott pajta, vízzel séta (még egy fürdő is),
  • télen meleg szoba bőséges ágyneművel és állandó hozzáféréssel a víztartályhoz.

A csecsemők csodálatos ösztöne és természetes ereje 100% -ban megmenti a kikelt csibéket.

A madarakhoz szükséges víz szükséges, természetes vagy mesterséges tározó. Ahhoz, hogy 3-4 kg súlyú, jól táplált kacsákat kapjunk, és akár 6,5 kg-os fúrókat is készítsünk, a madarat bőségesen kell etetni. Az étrendben hozzáadunk korpa, gabona, hulladék az asztalról. A hús minősége az étrendtől függ, és a megfelelő tartalmat gyengéd, alacsony zsírtartalmú étrendi húst kapjuk. A hús mellett a vörös kacsákból akár 120 tojást és kiváló minőségű pelyheket is kaphat.

A madár a mesterséges parkok településének szempontjából is érdekes. Gyorsan talál egy helyet a fészekbe, és hozzászokik a személyhez.

Ogare hús ősszel a növényi ételekre való áttéréssel nagyon ízletes, íze nélkül.

Ők vadászik, mint más kacsák. Általában a tározó közelében elhelyezett skrádból. Az egyetlen dolog, amit a tapasztalt vadászok figyelnek, amikor ezt a madarat vadászják: ha lehetséges, egyszerre lőni egy párot. Az egyik ogres halála esetén a második a partner halálának helyét körbejárja és nyomorultan sikoltozik. A látvány kellemetlen és szívverés. A baromfit is a molting helyeken és a vándorlási időszak alatt szüretelik.

Általános információ az eredetről és az elosztásról

Hol van a kacsa Ogar? Hazája az afrikai sivatagnak és Európa sztyeppei kiterjedésének tekinthető. Ezek közül a madarak közül néhányan Közép-Ázsiában találhatók, és folyamatosan költöznek Kínába, Indiába és Tajvanba.

A természetben a vadon élő vörös madár gyakrabban fordul elő a sivatagok és a sztyeppék övezetében - a Fekete-tenger partjától a Transbaikaliaig (délkelet) és északra a Bajkál-tóig és az erdei sztyeppéig. A vadkacsa ogar nem települ a tajga területeken és sűrű növényzetű területeken.

Oroszországban szinte mindenütt megtalálhatók. Az első kacsákat a 20-as években hozta a moszkvai állatkertbe, ahol gyorsan elkezdtek szaporodni, és elterjedtek a város számos zöld parkjának tározóiban. Fényes megjelenése miatt a kacsák kétségtelenül a tavak és tavak díszítése. Tökéletesen alkalmazkodnak a városi környezethez, nagyon kényelmesnek érzik magukat, és nem félnek az emberektől.

Ogari az ország egész területén számos és változatos belvizet él.

élőhely

A kacsa élőhelye meglehetősen széles. A háztartások körülményei között dekoratív madárként a fejbőr a világon gyakori. És a vadkacsa Ogari (lásd az alábbi képet) az alábbi területeken él:

  • Kína közép- és délkeleti tartományai,
  • Közép-Ázsia
  • Mongólia,
  • Törökország
  • az Égei-tenger északi partján, t
  • Afganisztán,
  • Irán és Irak,
  • Afrikai kontinens (északnyugati),
  • Fekete-tenger partja (nyugati - Románia, Bulgária),
  • Kazahsztán régiói (Oroszország határán), t
  • Oroszország területén (kivéve az északi területeket), t
  • Ukrajna (a kis népesség szerepel az állam Vörös Könyvében).

Kacsa Ogar: fényképek, leírás

Ogar - vízimadarak (kacsa család). Szokatlan színe van: narancs-barna tollazat, könnyű fej, fehér szárnyak fekete repülési tollakkal.

Sűrű fekete színű lábak, csőr és farok tollak. A fekete tollú egyéneknek gyönyörű zöld dagálya van. A csőrélek mentén nagy és vékony fogak vannak.

A kacsa ogar (a fent bemutatott fotó) fényes vörös tollazatának köszönhetően az egyik legismertebb. A legközelebbi rokonai, akik a déli féltekén élnek (Új-Zéland és az ausztrál pegánok, a szürkefejű ogar és az eurázsiai közös peganka), a fejük színének színe alapján különböznek. A szárny alsó és felső részén az ogaris nagy fehér foltokkal rendelkezik, különösen a repülő madaraknál.

Ez a nagy kacsa, amelynek hosszú nyakát, testtartását, csőrét és rövid szárnyait széles szárnyakkal erősen hasonlít egy liba. Méretei: hossza - körülbelül 60 centiméter, szárnyszélesség - több mint 120 cm, súly - kb. 1,5 kg.

Napjainkban ezek a madarak otthonukban könnyen megtarthatók a vonzó dekoratív megjelenésük miatt.

A szokásos kacsákhoz hasonlóan a gazember nem tudja, hogyan kell a hagyományos értelemben elfojtani.

Ez a madár egész évben hangos. Jellemző éneke, amely csak a kanadai lúd hangjával összehasonlítható, távolról hasonlít a szamár otthonának szomszédságára. A repülés és a földön leggyakoribb hang a hangos „banda” vagy „ang”, és néha két szótagra nyúlik, ezért úgy tűnik, mint „waak” vagy „aac”. Miután ez a sikoly véget ért, gyakran hallatszik egy unalmas trill. A nőstények és a férfiak külön hangokat adnak: a nő hangja élesebb, hangosabb és mélyebb, és benne az „a” hang.

Általánosságban elmondható, hogy a kacsa természete forró és kemény. Általában a férfiak területük védelmezői, ahol más vízimadarak nem megengedettek. Még komoly harcokat is szerveznek, így kiszorítják a versenytársakat. Csak párok kis csoportjaiban gyűlnek össze másokkal szembeni intolerancia miatt.

Ezek a kacsák jól illeszkednek a hideg éghajlathoz. Könnyen télen a parkok nem fagyos tározóin.

Fészkelés és tenyésztés

Ogar (vagy vörös kacsa) egy monogám madár. Sok évet hoz létre, de ha az egyik partner meghal, új családot rendezhet. Általában párosodik a téli időszakban a visszatérő járat előtt, és néha az érkezés utáni fészkelőhelyen.

A partnert a nő választja ki, ami egy éles hangos kiáltással és egyfajta táncgal hívja fel a figyelmet a kiválasztott férfi köré. A telelő kacsáktól márciusban visszatérnek, majd a párosodás előtt repülnek.

Körülbelül másfél hónappal a tojásrakás előtt egy fészket építettek, amelynek alját fehér lefelé bélelték. A nőstény 8-12 tojást lát, nagyon ritkán, de 17 tojást is tartalmaz.

A tojások az időjárási viszonyoktól függően 30 napig keltek. A fészekvédő olyan férfi, aki megpróbálja megzavarni a közeledést.

Az ogarey kis csajai a szülést követő 2 hónap elteltével elveszítik szüleiket. Amint a kiskacsák elhagyják a fészket, az anya mellett kísérik a tóba, és azonnal úszni kezdnek. Csak éjszaka térnek vissza a fészekbe. Mindkét szülő ugyanolyan mértékben gondoskodik a babákról.

Érdekes tény, hogy amikor egy tenyésztés megjelenik a tóban, a szülők még erősebbé válnak. Általában a nőstény a csibék mellett van, míg a férfiak ebben az időben hozzanak létre egy bizonyos határt a családja körül, ami nem engedi, hogy bárki menjen. És azok, akik nem értik, és a nem kívánatos, megveri a szárnyait, és a vízbe merülnek, és csőrével megragadja a szárnyat. Körülbelül 55. napon a fiatalok elkezdenek repülni, és megszűnik szükségük az ellátásra.

Ez a kacsafaj csak a második életévben éri el a szexuális érettséget, és a fészkelés ott kezdődik.

Megkülönböztető jellemzők

Ogar vagy vörös kacsa rendelkezik ilyen tulajdonságokkal:

  1. Nem hajlamos egy nagy állományt létrehozni, párban vagy kis csoportban szeret élni.
  2. A normális és a teljes élettartam nem igényel nagy vizet.
  3. A szerelmi időszakban a nők egy párot választanak.
  4. A madár nagyon agresszív magatartás közvetlenül a tóban. A kacsák más fajokat üldöznek, és még a szajkákat is.

Az Ogaris általában párokban él

A vörös kacsák inkább egy speciális területet választanak, amely ideális a normál és a teljes tartózkodásra:

  • Kínai tartományok, amelyek a központban vagy délkeleti részén találhatók.
  • Részben Ázsiában, Mongólia egészében - itt találhatsz ilyen sokféle madarat.
  • A forró Törökország területén.
  • Afrikában és különösen a kontinens északi részén.
  • Elég sok vörös kacsa él Etiópiában.
  • A Fekete-tenger nyugati partján ogarey is található.
  • Oroszország területén ezek a madarak főleg a Krasznodari régióban helyezkednek el.

Ogar - egy közös madár

A vörös kacsák aránya

Ogar nemcsak vízben, hanem szárazföldön is képes ételeket találni. A madár előnyben részesíti az ilyen élelmiszereket: magokat, zöld és fiatal hajtásokat, különböző gabonaféléket. Mégis a firefire soha nem fog félni a különféle rovaroktól, sáskáktól vagy szikláktól.

A vízben Ogar könnyen megtalálhatja a puhatestűeket, a kis halakat, a békákat és a rákokat. A forró nyár végén a vörös kacsa magokat talál a betakarított területen, melyet a téli időszakban vetnek.

A madár sajátossága az, hogy csak éjszaka vagy mély szürkületben szeret ételeket keresni, de a nap folyamán a kacsák többnyire pihennek és alszanak.

A nyár végén Ogar magokat táplál.

Kacsa viselkedés a tavakban

A város területén egy kacsa ogar élőhelye a parkok övezetei és tározói. A tavaszi időszak közeledtével a helyiek lakói izgatódnak: sikolnak, repülnek, pihennek a kövön, és megrántanak a csírázó füvön.

Ebben az időszakban a terület megosztása intenzíven zajlik: a párok a szomszédoktól indulnak, különösen a férfiak. A nőstény és a hím korán kezd túláramolni, amikor még mindig jég van a tóban.

Tenyésztés otthon

A tenyésztő kacsa nem nehéz. A nőknél az inkubációs ösztön ösztönösen fejlett, így képesek önállóan, emberi beavatkozás nélkül tenyészteni az utódokat Az egyetlen kézzelfogható nehézség az, hogy az üvöltő kacsa agresszív, így amikor úszásra kerül a vízbe, nem lehet más madarak.

A baromfitenyésztők közül ez a faj dísznövénynek hívják, és főleg egzotikus díszként szerepel.

Az ő gondozása nem túl bonyolult. A madarak gyorsan hozzászoknak az emberekhez, nagyon bíznak a gazdájukban. Emlékeztetni kell arra, hogy más madarak agresszivitása miatt külön madárházba kell helyezni őket.

A scampering 6 hónap elteltével kezdődik.

Egy ilyen kisállat esetében a gondozás nehezebb, mint bármely más típusú kacsa esetében. Az Ogar földes kacsa szerény, és a kényelemért csak egy fészerre van szükség, csak a padlónak kell lennie. Ez egyszerűen elaludhat egy vastag szalmából vagy fűrészporból. Persze, mint más kacsák, sétára és úszásra is szükségük van.

Ugyanazon táplálékkal táplálkoznak, mint a hagyományos kacsák, csak télen ajánlatos a madarak táplálására főtt zöldségekkel vitaminokat kapni. A fiatal állatok túlélési aránya magas. A kacsák akár 12 évig is élhetnek.

Kacsa Ogari szerény táplálkozás. Képes a tavakban és a földön szerezni az ételt. Az étrend alapja - zöldek: fű, zöld hajtások, magvak és gabonafélék. A fehérjetartalom a teljes takarmány mintegy 20% -át teszi ki. Kacsa és nagy szöcske, sáska, kis hal, békák, puhatestűek és rákfélék fogyasztanak. Ilyen élő táplálék hiányában azonban a kacsák kiválóak a növényzetben. A nyár végén a mezőkben, a tenyészetek magjaiban, valamint a betakarítás után maradt gabonákban vesznek fel.

Napközben a kacsák általában a vízben vagy a víztározók partján, és hajnalban és este táplálkoznak. Napközben gyakran láthatjuk a következő képet: kacsák aludnak az egyik lábánál (ők megemésztik az ételeket).

Érték a háztartásban

E madár kereskedelmi értéke kicsi.

Amellett, hogy a kacsa ogar a szomszédos parcellákban található, mint a tó dekoratív díszítése, más előnyökkel jár. A kacsa a tojástermelésben más házi madarakhoz viszonyítva vezet. Az év nők számára körülbelül 120 tojást lehet elhelyezni. И скорее всего, из всех этих яиц практически без потерь могут появиться на свет здоровые детеныши.

При желании птицу можно использовать и для получения мяса диетического.

Утки эти прекрасно набирают вес. Мясо их особенно ценно летом, когда они, выгуливаясь на разнообразных растительных кормах, растрачивают жир (мясо дикого огаря не очень вкусное, возможно, это связано с тем, что птица иногда питается падалью).

Érdekes a kacsa vastag tollazata. Ő is, mint más madarak, meleg és könnyű tollakkal rendelkezik. Meleg felsőruházat és takarók gyártásához használhatók.

Leírás és megjelenés

Ennek a madárnak a sajátossága, megkülönböztetve másoktól, az élénk színek tollazata, a test narancs és barna. Az év elején a madarat sötétebb árnyalatokkal festik, és ősszel a szín elhalványul, egyre könnyebbé és fényesebbé válik. A nyak és a fej fehér, réz árnyalattal. A farok és a nadhvostiya ebb zöld. Az alsó végtagú mandibula ritka, elég vékony nagy fogakkal rendelkezik. A fehér szárnyakat fekete tollak díszítik, ugyanolyan színűek a csőr és a hosszú, meglehetősen erős lábak. Amikor a madár repül, a szárnyak alján nagy fehéres foltok láthatók.

A kacsa Ogar arányai és méretei

  • Súly - 1-1,5 kg.
  • Hosszúság - 60-68 cm.
  • Wingspan - akár 145 cm-ig.

A párosodás ideje alatt a hím nyakába fekete gyűrű képződik, amely a szezonális nyálkásodás és a tollváltozás során eltűnik, míg a nősténynek oldalról könnyű tollai vannak, ami szintén eltűnik a tollazási időszak alatt.

A kacsa egy nagyszerű futó, kiváló úszó és ügyes búvár. Sőt, még a sebek megszerzése után is képes merülni. A széles és nagy szárnyak miatt kiválóan repül. Igaz, a levegő benyomást kelt egy nehéz madárról.

élőhelyek

  1. Kína, a központban található tartományok, valamint az ország délkeleti részén.
  2. Közép-Ázsia és Közép-Ázsia, Mongólia és Tuva a legnagyobb ogari felhalmozással büszkélkedhet.
  3. Törökországban, Iránban, az afgán Köztársaságban Irakban számos fajta képviselője van.
  4. Ezeknek a madaraknak az észak-afrikai régióiban akár 2500 ezer.
  5. Forró Etiópiában mintegy fél ezer kacsa él.
  6. Európában ez a faj a Fekete-tenger nyugati régióiban (Bulgáriában és néhány Romániában) él, és az Égei-tenger északi részén él.
  7. Oroszország kacsa Ogar a Kuban déli részéről a Távol-Keletre (Amur) telepedik le. Nem csak az ország északi hideg régióiban van.
  8. Ukrajnában a lakosság nagyon kicsi, és szerepel a helyi Vörös Könyvben.

Az élőhely földrajza nagyon széles, azonban az emberi gazdasági tevékenységek miatt a lakosság folyamatosan csökken. Gyakran előfordulnak a vadon élő madarak áthelyezése a város határain belül. Például a fővárosban élő kacsák. Ez a népesség megjelent a 20. század végén, amikor több madár repült ki a moszkvai állatkertből. Tenyésztették, több moszkvai kerületben éltek, az állatkerti dolgozók táplálják őket sovány betakarítási években.

Privát tenyésztés

Könnyű egy madár tenyésztése, és egy privát gazdaságban tartása - ez nem probléma. Többnyire dekoratív megjelenésként, mint sajátos díszítés.

Ogar nagyon bízik abban, hogy egy személyhez szokás nem tart sokáig - különösen, ha a madarat egy fiatal háztartásban fogják el és telepítik. A tartalom szerény, gyökerezik jól. Csak annyit kell figyelembe venni, hogy a szaporodás korában a harcias jellege figyelhető meg - ekkor még a saját fajainak madárai is agresszivitást mutatnak, ezért ki kell emelni egy nagy területet, ahol nincsenek kívülállók. Az úszáshoz és a búvárkodáshoz nem helyénvaló egy speciális mesterséges tározó létrehozása. A fogságban való levágás Oghari az élet hetedik hónapjában kezdődik.

Gondoskodás fogságban

Szükséges a kisállat és a kacsák más képviselőinek gondozása. Ogar nagyon szerény, csak életre van szüksége. Az egyetlen dolog - mindig fűtött padlóval. Ehhez szalmával vagy fűrészporral van borítva. Természetesen a kacsáknak napi sétákra és fürdésre is szükségük van. Télen az istállót és a padlót még melegíteni kell, és egy vizes tálat kell helyezni, ahol mindig víz kell.

A kacsák szokásos ételei alkalmasak a korpa, a gabonafélék, a gazdaszervezet asztalából származó hulladékok etetésére. Csak télen szükség van vitaminokhoz gazdag főtt zöldségek hozzáadására az étrendhez.

Gazdasági érték

Kereskedelmi madárként kevésbé fontos. Nemcsak díszítésként, hanem más előnyökkel is rendelkezik. A tojásgyártása miatt évente több mint száz tojást képes szállítani. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a kacsa Ogar gyorsan növekszik, a húst termelik. Minősége függ a kacsa táplálékától. A hús elég sűrű, alacsony zsírtartalmú, táplálkozásra alkalmas.

A háztartásban széles körben alkalmazzák a vastag kacsa tollat ​​is. A meleg és súlytalan tollak takarók és téli ruházat gyártására szolgálnak - például kabátok.

Érdekes tények

A kacsa Ogar megjelenése és büszke testtartása úgy néz ki, mint egy kis liba.

Ogarnak van egy olyan funkciója is, amely megkülönbözteti azt a többi kacsától - a hangtól. A szó szokásos megértésében nem tudja, hogyan kell elfojtani, egy éles, piercingő hang inkább egy szamár szomszéd. A repülés során a kacsák olyanok, mint egy "banda ...", és a kiáltás egy trillbe megy. A nőstényeknél a hang élesebb és zsugorodóbb, mint a férfiaknál.

A Közép-Oroszországban élő kacsák a téli időszakban tartózkodnak a lakóhelyükön, anélkül, hogy bárhol elhagynák. Jó alkalmazkodóképességük van a kemény téli éghajlathoz. A télet inkább a parkvizekben töltik.

Általában az emberek a nap sötét idején keresik az ételt, míg a nappali idő a pihenésre, az egyik mancsra áll, és az ételt emésztik.

A fiatal madár fogságban élhet körülbelül 12–13 év.

Ősszel a madár főleg növényi táplálékra táplálkozik, és a hús nagyon ízletes, és nem tartalmaz más ízeket. És mivel a vadászat megengedett, vadászik, mint más fajok kacsái. A víztározók a tározó közelében készülnek, és onnan a vadászok zsákmányt néznek és lőnek. Ennek a fajnak a kacsainak vadászatának sajátossága az, hogy azonnal egy pár, és nem csak egy madárt kell lőni. Mert amint az egyikük meghal, a másik elkezd körbevenni a helyet, ahol a partner meghalt, és nagyon szomorú és szívverő. Nem nagyon szép látvány.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org