állatok

Ferret rendes (erdő)

Pin
Send
Share
Send
Send


A cikkben egy erdei vadászgörény külsejét, jellegét, szokásait és életmódját tekintem, és megmutatom, hogyan néz ki. Azt is nevezik fekete pettyesnek. Elmondom neked ezeknek az állatoknak a lakosságáról, élőhelyéről, szaporodásáról és etetéséről. Sorolja fel a vadászgörény természetes ellenségeit. Hadd magyarázzam meg, miért szerepelnek a görények a Vörös Könyvben és hogyan védik őket.

A vadon élő erdei vadászgörény leírása és jellemzői

Az erdei görények rugalmas, hosszúkás és nem túl nagy testűek. Az öt ujjal és éles karmokkal rendelkező rövid és vastag lábak miatt külső aránytalanság jellemzi őket.

A test hossza átlagosan 40 cm, a férfiaknál kb. 50 cm. A görények súlya nemek szerint is különbözik: férfiaknál - 1000-1700 gramm, nőknél 650-950 gramm.

A fekete koryam egy hosszúkás nyakkal jellemezhető, ovális fej, hosszúkás pofa, enyhén lapított az orrhoz. Az "arcukon" egy jellegzetes minta, amely úgy néz ki, mint egy fekete maszk és egy fehér orr. A fejen egy kis helyet találtak maguknak, amelyek szélesek voltak az alapnál. A szemek szintén kicsiek, barna gyöngyökre emlékeztetnek.

A vadászgörényben a fogak teljes száma - 28-30 darab, ebből:

  • 4 szemfog (egy pár minden állkapocsra),
  • 12-14 fogak,
  • 12 premolár

Ezek az állatok hosszú (legfeljebb 6 cm) fényes, barna szőr-fekete színűek, amelyek sötétebb és telítettebb színeket hordoznak a mancsok, a farok, a hát és a pofa területén. A barlanglakás legnagyobb fenséges része a nagy és bokros farok. Hosszúsága egy felnőtt személyben 8 és 18 cm között lehet.

A test hossza átlagosan 40 cm, a férfiaknál kb. 50 cm.

A vadállat farka mellett különleges mirigyek vannak, amelyek veszély esetén esetlegesen okos titkot bocsátanak ki.

A természetben várható élettartama viszonylag kicsi - körülbelül 3-4 év.

Állati élőhely

Ezeknek az állatoknak az élőhelye az Eurázsia és Afrika északnyugati részén elterjedt. Ezek megtalálhatók Oroszországban, Ukrajnában, Kínában, Angliában és más országokban.

Néhány évvel ezelőtt fekete trófeák kerültek Új-Zélandra a patkányok és egerek populációjának csökkentése érdekében. Ennek eredményeként a görények ott telepedtek le, és sikeresen elterjedtek.

A névből nyilvánvaló, hogy az erdei övezet a troisban élők fő helye. Találkozhatsz velük:

Hori inkább a víztestek közelében helyezkedik el: tavak, folyók és mocsarak.

Az állatok nagyon szorosan kötődnek az élethez választott helyhez, mivel ülő helyzetben vannak. Nem elfogadható vastag taiga és nyitott terep. Szélsőséges esetekben az emberek közel helyezkedhetnek el.

Az állatok nagyon szorosan kötődnek az élethez választott helyhez, mivel ülő helyzetben vannak.

Életmód és táplálkozás

A legtöbb esetben a nyúl, a borzsa vagy a róka nyércét foglalják el, kevésbé önmagukban ásnak.

A vadászgörény az éjszaka közelébe kezd. Napfényes órákban akár veszély, akár erős éhínség kényszerítheti őt arra, hogy kijusson a lyukból.

Ezekben az állatokban a növényi táplálék rosszul emészthető, ami a szervezetben az alacsony amilázszinthez kapcsolódik. Mindennapi ételük rágcsálók (egerek, kölesek, mólok, hörcsögök és nutria). Továbbá nem bánják, hogy vadon élő madarak, gopherek, varangyok, kígyók, halak, gyíkok és nyulak.

A vadászgörények vadászatának egyik legfontosabb módja az, hogy az áldozatot éjszaka a menedék bejáratánál közelítsük meg. Néha a vacsorát is meg kell futtatniuk. Gyakran az éhség az állatok élelmiszer-pazarlását és kárát okozza.

Gyakran a görények károsak a gazdálkodókra. Éjjel megfojtják a csirkéket és táplálják a tojásukat. Ugyanakkor ugyanazon a helyen előnyösek - rombolókat, varangyakat, kígyókat és nagy rovarokat (sáskák) pusztítanak el.

Karakter és szokások

A férfiaknál a terület mintegy 2,5 hektár, míg a nőknél kétszer kisebb, és gyakran a hímterületének szomszédságában van. Annak érdekében, hogy jelentsék a birtokukat a kerület körül, rossz szagú címkéket helyeztek el.

Az ellenséggel folytatott küzdelem során (még akkor is, ha mérete és ereje meghaladja a görényt), bátran visszataszítja. Ugyanúgy, mint az áldozataival. Például, ha egy görény támad egy fészket, akkor, miután teljesen elégedett volt egy madárral, összezúzza a többieket.

A fa polecat magányos életmódot vezet. Csak a tavaszban kommunikál rokonaival és fajának más képviselőivel, a párzási időszak alatt.

Csak a tavaszban kommunikál rokonaival és fajának más képviselőivel, a párzási időszak alatt.

Az utódok szaporítása és gondozása

Gondolatok a fajok folytatására ezekben az állatokban április elejétől május végéig jelentkeznek.

A nőstény fekete köhögés terhessége 1,5 hónapig tart. Ennek eredményeként 4-6 kölyök születnek. Egy hónappal később kezdik látni, és ez idő alatt anyai tejet fogyasztanak. A csecsemők szilárd ételének etetése 2,5 héttel kezdődik, hústól - 4 hétig, 7-8 héten át már vadászhatnak.

Az anya gondozása alatt a gyerekek késő ősszel, néha tavaszig tartanak. Megtakarítás nélkül megvédi őket a veszélyektől és törődik velük.

Az erdei hori szereti a vizet, és tudja, hogyan kell úszni. És gyakran khori találkozik családjának képviselőjével - nyérc. Melyik időszakosan woo. Az ilyen "házasságok" leszármazottait "tiszteletnek" nevezik.

Vörös könyv és biztonság

Az értékes szőr és az urbanizáció versenye miatt ezen állatok fő ellensége az ember. A népesség mérete jelentősen csökkent a divatbőr termékeinek ebből az állatból történő megérkezése után. A helyzet azonban fokozatosan változik. A Vörös Könyvbe hozott fekete görény.

Fekete görény - a természet és az állatvilág értékes díszítése. És hogy ez a csodálatos állat mindig a Földön maradjon, meg kell vizsgálnunk véleményünket a prémtermékek szeretetéről.

A fekete görény megjelenése

A vadászgörénynek a mustelid család összes tagjára jellemző megjelenése: egy rövid végtagú zömök teste, amelynek végében hosszú karmok vannak.

Az állatnak nagyon rugalmas, hosszúkás teste van. Az élőhelytől függően a görények nagysága változó.

A férfiak 35-46 cm hosszúak, a nőstények másfélszer kisebbek - 29-39 cm, ezért a farok hossza a hímben 12-17 cm, a nőstényben 29-39 cm.

Vadászgörények - élénk kis állatok.

Egy felnőtt állat súlya 1-1,5 kg. férfiaknál a nőstény súlya eléri a 650-800 grammot.
A vadászgörény szőrének színe télen fekete-barna, fehéres-sárga aljszőrű, amely nem egyenletesen helyezkedik el a test különböző részein - az aljszőrzet hátsó lábai és hátlapja teljesen fedett sötét őrszőrszálakkal.

A vadászgörény nyaka, mellkasa és hasa fekete vagy fekete-barna, a lábain lévő szőrzet fekete vagy fekete, barna árnyalattal. A vadászgörény arcán lévő szőrmék egy „maszkra” hasonlítanak. A szeme a szem körül és az orr tetején barna, és körülötte fehér. Az állat kerek fülének csúcsai fehér peremmel rendelkeznek.

Nyáron a szőrme durva, rövid és ritka. A meleg évszakban az aljszőrzet szürke-barna és néha rosszul fejlett.

Néhány erdei görény.

Erdei vadászgörény viselkedés és táplálkozás

A fekete görény élőhelye - erdők, ligetek, mezőkkel és rétekkel. A vadászgörény tipikus helye az erdő széle: egyrészt a vadászathoz szükséges nyitott tér, másrészt az erdő közelsége, ahol elrejteni lehet.

A görények jól úsznak, de a család többi tagja jobban csinál, például nyérc. A fekete görény a róka vagy a sárgarépa lyukat használja a denevér készítéséhez, és nagyon ritkán ás egy lyukat. Az állat menedéket képezhet egy külső házban, például egy istállóban, egy fürdőházban, valamint egy pincében vagy egy fafaragóban.

Gyakran az emberi gazdaság közelsége provokálja a görényt, hogy támadjon háziállatokat - különböző madarak és nyulak. Ezért a falusiak gyakran kárt szenvednek, és nem szeretik a görényeket.

A görények kiváló micellák.

De tiszteletben tartják ezt az apró ragadozót az egerek elpusztítására, amelyek táplálékának alapját képezik. A görények étrendjében a kígyók, a varangyok, a békák, a madarak, a kis nyúl, a nagy rovarok és a carrion is szerepelnek. Télen, amikor a görények hiányzik az élelmiszerből, észreveszik a tönkretevő csalánkiütéseket.

A fekete görények leginkább éjszaka vadásznak, a nap folyamán csak erős éhség léphet ki a görény lyukából. Kedvenc étele - különféle egérszerű rágcsálók, vadászgörények őrök a bordák közelében vagy a fogásokon. Amikor elkapja az áldozatot, a nyakában harapással megöl. A vadászgörények agresszív és félelmetes vadászok, akik megtámadják a zsákmányt, amely meghaladja a méretüket. Mindegyik fekete görény a saját területén él, de nem jelöli meg, és gyakran megosztja a neme fajának más képviselőivel.

Család a görények a nyaralás.

reprodukció

A vadászgörény április-májusban kezdődik. 40-43 nappal a terhesség megkezdése után születik az utód.

A kölykök száma 5 és 10 között változik. Teljesen apró és tehetetlenek - mindössze 10 gramm, 55-70 mm hosszúak, vakok és siketek. Egy héttel később az újszülött görények fehér selymes szőrmével borítódnak, egy hónapos korában a kabát színe szürkésbarna színűvé válik.

Az anya legfeljebb 3 hétig táplálja a csecsemőket tejjel, és 3 hónapos korukban felnőttnek tekintik őket. A fekete görény nőstényének jellemzője, hogy elkötelezettségük és bátorságuk megvédi az utódaikat.

A fiatal görények egykorban szexuális érettséggel rendelkeznek.

Pet üzletek

Fekete-erdő vadászgörény

A fekete görény Európában él: az Atlanti-óceán partjától nyugatra a keleti Urálokig és Észak-Norvégiától és Svédországtól délre a Földközi-tenger és a Fekete-tenger felé. Ez egy magányos vadász. Ma Európa sok részén ritka, mert a talajjavítás eredményeként sok élőhelye megsemmisült. A test hossza 38-46 cm, tömege: 500-1500 g Az erdei görénynek hosszú, keskeny teste van, rövid lábakkal és bokros farokkal. Gyapjúja sötétbarna vagy fekete színű, amelyen egy puha és vastag sárga aljzat jelenik meg. Jellemző jellemzője az arcán lévő maszk, amelyet széles, fehér csíkok alkotnak, amelyek megkülönböztetik az erdei görényt az afrikai rokonától. A zsákmányt keresve a sötétség borítója alá megy. A hím vadászterülete mintegy 2500 hektár. Az állat dühösen megvédi határait a behatoló ellenségektől. A nőstények telkek sokkal kisebbek és gyakran átfedik egymást. Az erdőgörény olajos, sárgás anyaggal jelöli meg a terület határait, amelyeket az anális mirigyek választanak ki. Ez egyfajta "kémiai fegyver" az állat veszélye esetén.

Érdekes tények

Férfi görények 1,5-szer nehezebb, mint a nőstények. Nagy zsákmányt vadásznak, és kisállatokat hagynak a nőknek. Ennek következtében az állatok elkerülhetik a takarmány versenyét. Számos erdei görény hal meg egy autó kerekei alatt. Skunk a görény közeli hozzátartozója. Ő is anális mirigyek, titkoló titkot egy nagyon éles szag. Annyira kellemetlen, hogy egy ideig megbénítja az ellenség légzőrendszerét. Télen a vadászgörény kabátja színe sötétbarnaról ezüstszürkevé változik.

A legközelebbi hozzátartozók az afrikai és sztyeppei vagy könnyű görények. Az erdei vadászgörény a nedves helyeket részesíti előnyben, de az erdős területeken az emberi lakások mellett jelenik meg. A vadászok nem szeretik a baromfihús ragadozói függőségét, és az erdők értékelik a vadászgörényt a kis rágcsálók vadászatához.

A vadászgörény vadászik patkányokat, egérszerű rágcsálókat, nyulakat, nyulakat, madárokat, békákat, valamint sok állat, gyík és kígyó számára nem fogyasztható varangyokat. Ez egy kicsi, de nagyon veszélyes ragadozó. Gyakran megöl minden áldozatának utódját, és csak egy kis részét eszik a zsákmányból. A többit elrejti a boltozatokban. A görény rettenetesen rabló támadásokat hajt végre a szövetkezet ellen, ahol megöli a csirkéket, amíg az emberek nem hallják. Az erdei görények párzási ideje február-áprilisra esik. Az erdők vadászgörényei évente egyszer csak egyszer. Egy különleges házassági szertartás körülbelül egy órát tart. A „matchmaking” során a férfi nyakán harapja a nőstényt, de a nő türelmesen elviseli ezt a kegyetlen bánásmódot. Ez a szertartás fokozza a férfi nemi szervek aktivitását és biztosítja a sikeres trágyázást. A párzási játék végén az állatok többször párosulnak. A nő egy száraz fészek és moha szeme szeméből jól rejtett fészket épít. 40-43 nappal a párzás után 5-10 fiatalot szül. Csak a nő gondoskodik a csecsemőkről. A fiatalok megszületését követő első napokban a nő csak rövid ideig hagyja el a fészket, hogy enni és segíteni. Az állatok soha nem ürülnek ki a fészekben, így mindig tiszta marad. A tej takarmányozása egy hónapig tart, ennek az időszaknak a végén a nőstény kis darabokat hoz a csecsemőknek, amelyeket a fiatalok elkezdenek enni a szoptatás vége előtt. Egy hónapos korban a fiatalok megnyitják a szemüket, és először elhagyják a fészket. Három hónapon át maguk is gondoskodhatnak, de még mindig az anyjukkal vannak.

Európa számos részén az erdei görények száma drámaian csökkent. Korábban gyakori látogató volt a falvakban, de később, a talajjavítás eredményeként, számos, az élőhelyére alkalmas hely megsemmisült.

megjelenés

A torma viszonylag kis prémes állat. A borjúhossz hossza elérheti az 50 centimétert, a nőstények pedig 40 centiméter. Ebben az esetben a farok legfeljebb 20 centiméter. Ezeknek az állatoknak a híres szőrme fekete-barna színekkel rendelkezik, oldalról gesztenye színnel festett. Ezeknek az állatoknak a kis és fekete szeme felett sárga és fehér foltok vannak, a pofa ugyanolyan színű.

Mit eszik a görények?

Mint már említettük, a görény tipikus ragadozó. Soha, saját szabad akaratától fogva nem eszik növényi ételeket. Ezek a támogatók szívesen eszik patkányokat és egereket, valamint mérgező viperákat. Kíváncsi, hogy a kígyók harapásai nem károsítják ezeket az állatokat. Annak érdekében, hogy bőséges és dicsőséges étel legyen, a vadászgörénynek vadásznia kell, ritka ravaszsággal, kitartással és agilitással.

De nem mindig a fent leírt tulajdonságok és készségek egy bummmal dolgoznak. Néha a vadászat nem visel gyümölcsöt. Kíváncsi, hogy az állat nem különösebben aggódik ez miatt: a vadászgörény nyugodtan eszik csigákat, szöcskéket, ellopja a vad méhek ízletes mézét, merül a halak tározóiba. Csak kivételes esetekben ezek a lények füvet, bogyókat és füvet eszik.

Zivatarok

Horus (egy fotó a ragadozóról a cikkben szerepel) a csirke és az egész madárfarm igazi zivatarja! Nem messze mögötte és erminé, és még a házasság is. Nem csoda, hogy ezeknek az állatoknak a vidéki térségekben zajlott rátái már össze vannak hajtva. Ezen túlmenően a Cunha család e ragadozói nemcsak a tojás eledelét elpusztítják a csirke szöveteket, hanem öt vagy még több csirkét is tartanak velük egy éjszakán át.

Az élet útja

A természetben egy felnőtt görény inkább egyedül él. Ezeket az állatokat nehéz látni a csomagban, mert erkölcsük és karakterük soha nem engedik meg, hogy együtt járjanak ugyanazon a területen. A vadászok a vadvilág érdekes jelenségeként írják le a pugnacious görényeket: két férfi, akik nem osztják el a területet egymás között, elkezdnek támadni egymást, ugrik, harapnak, fájdalom, karcolás és dobás (lásd a lenti képet).

A terhességben trocheák vannak

A nőknél a terhesség egy év alatt legfeljebb háromszor jelentkezik. Az egyik alom általában 12 görényt kap. A kölykök teljesen védtelenek és vakok. A nőstény táplálja őket tejjel két hétig. Ezen időszak végén a fiatalok elkezdenek növényi ételeket fogyasztani, majd a szokásos ételeket.

Hogyan él az orosz erdei vadászgörény?

A fekete vagy erdei széklet az Eurázia tipikus lakója. Ezt az állatot az emberek Oroszországban háziasították. Ennek a formának a neve - görény vagy polemus-albínó. Ha erről az állat genetikájáról beszélünk, akkor ez a faj tökéletesen és szabadon kereszteződik, különböző színváltozatokkal.

Az erdei görények széles körben elterjedtek Nyugat-Európában, de még ott is fokozatosan csökken az élőhelyük. Ezeknek az állatoknak nagy népessége van Nagy-Britanniában, Oroszország legnagyobb részén (a Kaukázus kivételével), Észak-Karélában és az Alsó-Volga régióban. A kutatók, akik ezeket az állatokat tanulmányozzák, úgy vélik, hogy az utóbbi időben képesek voltak letelepedni Finnország erdőiben. Emellett az erdei vadászgörény Észak-Afrikában él.

Kicsit a sztyeppérokról

Ennek a családnak egy másik képviselője a sztyeppe vagy a fehér görény. E faj képviselői a bolygónk legnagyobb görényei. Magas, de ritka szőrméből megkülönböztetik rokonukat. Emiatt a gyapjújukon keresztül egy vastag, de könnyű alátét jelenik meg.

A steppe-görények széles körben elterjedtek Nyugat-Jugoszláviában és a Cseh Köztársaságban, az orosz sztyeppékben, erdei-sztyeppékben és félig sivatagokban (Transbaikáliától a középső Amurig). Közép- és Közép-Ázsiában találkozhatsz velük egészen a Távol-Keletig. Az állatkertek szerint az elmúlt néhány évtizedben ennek a trochee fajnak a tartománya nyugatra és egy kicsit északra bővült. Steppe vadászgörény megpróbálja elkerülni az erdőket és a településeket.

Milyen takarmányok sztyepi görények?

Mint minden marteners, a sztyeppekat tipikus ragadozó. A hörcsögökért, a gopherekért, a kis rágcsálókért vadászik. Élvezi a békákat, mérges kígyókat és madarakat. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen hírnév gyakran rontja magának az állatok életét, mert néha azzal vádolják, hogy egyáltalán nem. Ez azért van, mert a sztyeppé görögöket helyettesíthetik a saját nemesültek és a méhek. A településeken kívül ezek a lények nagy előnyökkel járnak, rágcsálók.

Ember és ember

Az ember és a vadászgörény barátsága nem feltalált legenda, hanem az igazság. A barlangból vett fiatal állatok nagyon könnyen szelídíthetők. Ezt olyan vadászok használták, akik a vadászat során felhasználták a gyakorlati felhasználást: a kutyák helyett nyulakat keresnek.

Mindazonáltal a görény, melynek fotóját a cikkünkben ismételten bemutatjuk, ragadozó, ezért egy személynek rendkívül óvatosnak és óvatosnak kell lennie vele. Emlékeztetni kell arra, hogy a vad temperamentum soha nem hagyja el ezeket az állatokat. Ezeknek a teremtményeknek az átlagos élettartama a természetben 3-4 év, otthon - akár 7 év.

Nézze meg a videót: Állománygyűlés nemzeti ünnepünk alkalmából - - Budapest (Július 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org